IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.04, 00:17
znacie jakis dobry sposub na pryszcze prosze podajcie bo ja juz nie moge
wytrzymac. z gory wszystkim dzienki
Obserwuj wątek
    • martini_very_bianco Re: pryszcze 13.04.04, 00:29
      1.zajrzyj na forum zioła: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12345
      2.możesz też przyjrzeć się wątkom o diecie oczyszczającej
      3.na pewno możesz płukać usta olejem, o tym piszą na ziołach, świetny sposób na
      pozbycie się toksyn
      4.przyjrzeć się pracy wątroby, bo z jej nieprawidłowym funkcjonowaniem związane
      są problemy skórne
      5.czy dieta optymalna, którą ktoś Ci tu na pewno poleci, poskutkuje, raczej
      wątpię:) ale - nie mam zdania na jej temat:)
      6. wiem, że jesteś facetem, ale do kosmetyczki może warto by się było wybrać.
      Nie piszesz tylko, co to za pryszcze, bo są pryszcze i pryszcze:), niektórym
      pryszczom wystarczy kosmetyczka i porządne kosmetyki, innymi musi się zając
      dermatolog.

to ja tyle podpowiem Ci w kwestiach medycyny naturalnej, z innym sposobem
      leczenia pryszczatości nie miałam do czynienia, ale na pewno wpadnie tu ktoś,
      kto przeprabiał różne wersje.lepiej zacząć ziołami, bo może zadziałają,
      ominiesz wtedy kurację antybiotykową, która mogłaby się okazać niepotrzebna

16%VOL
      22%VAT
      • Gość: Anna Re: pryszcze IP: *.ip-pluggen.com 13.04.04, 00:37
        Jesli to jakis pryszczaty nastolatek, to chyba Twoje rady niezbyt pokutkuja...
        • martini_very_bianco Re: pryszcze 13.04.04, 00:42
          nie wnikam, to jego sprawa, ja po prostu traktuję jego post poważnie i piszę,
          co mógłby zrobić, a jeśli wybierze inną metodę albo nie wybierze żadnej - jego
          biznes:)

16%VOL
          22%VAT
          • Gość: Anna Re: pryszcze IP: *.ip-pluggen.com 13.04.04, 03:00
            Nie zaszkodziloby jednak wiedziec wieku pytajacego, bo pryszcze zwiazane z
            wiekiem pokwitania nie znikna od plukania ust olejem ani od wizyty u
            kosmetyczki.
    • milena334 Re: pryszcze 05.09.13, 11:04
      Doświadczyłam problemów z cerą i wiem jak to jest a nie jest to fajna sytuacja. Zanim się tego pozbyłam łapałam się różnych metod. Dałam sobie radę z pomocą tabletek IQface, które wysłał mi brat ze Stanów paczką. Nie spodziewałam się takich efektów, ale jestem mile zaskoczona. Niby to tylko cera ale odzyskanie pięknej cery dało mi dużo szczęścia:)
    • alicja19892 Re: pryszcze 05.09.13, 12:15
      Ja polecam mieszankę wody z dwoma łyżeczkami sody oczyszczonej. Wystarczy dwa razy dziennie przemywać wacikiem nasączonym tym roztworem twarz, a wygląd Twojej cery powinien się poprawić.
    • satellite78 Re: pryszcze 22.12.14, 15:55
      witam, to co na skórze to projekcja to co masz w jelitch tak jest wg medycyny chińskiej. oczysc jelita, odrobacz sie zrób dietęv , nawodnij sie i odkwas organizm. pozdrawiam
      • snajper55 Re: pryszcze 23.12.14, 16:46
        satellite78 napisała:

> witam, to co na skórze to projekcja to co masz w jelitch tak jest wg medycyny c
        > hińskiej. oczysc jelita, odrobacz sie zrób dietęv , nawodnij sie i odkwas organ
        > izm. pozdrawiam

Nie istnieje medycyna chińska, tak jak nie istnieje chińska matematyka czy biologia. Są za to chińskie przesądy, legendy i zabobony. Pisz więc zgodnie z prawdą: według chińskich zabobonów to co na skórze... Tylko dlaczego chińskie zabobony mają być lepsze od naszych, polskich? Na trzy zdrowaśki do pieca i będziesz zdrowa.

S.
        • sweetabc Re: pryszcze 29.12.14, 21:39
          Mylisz się medycyna chińska istnieje i jest znacznie starsza od tego co można powiedzieć o medycynie europejskiej. Po pierwsze oparta jest na naturalnych składnikach, po drugie jest znacznie bogatsza od naszej. Pisząc o zabobonach pokazujesz jak słabą masz wiedzę w tym temacie. I nie równaj medycyny z matematyką i biologią, bo to nauki w tym kontekście nie do porównania. A co do sposobów walki z trądzikiem to faktycznie aż tak daleko nie potrzeba sięgać, o czym napisałam wcześniej
          • snajper55 Re: pryszcze 30.12.14, 13:07
            Nieprawda. Medycyna, tak jak matematyka, biologia czy chemia jest jedna i na całym świecie taka sama. Tak samo operują w Pekinie, Odessie czy w Nowym Jorku. Tymi samymi lekami (może o różnych nazwach handlowych) leczą grypę czy syfa w Nankinie, Lyonie czy Krakowie. Medycyna jest jedna, różne w różnych regionach są zabobony, przesądy, szamańskie procedury odrzucone przez medycynę jako mniej skuteczne od leków, nieskuteczne czy wręcz szkodliwe.

S.
    • tirit-omba Re: pryszcze 14.05.15, 22:34
      Mnie przeszło po myciu buzi mydłem w płynie "Biały Jeleń". Używam do dziś, żadnych pryszczy. Drogie kremy i żele ma trądzik w ogóle nie zadziałały. Wspomagająco używałam maseczek z glinki zielonej-proszek do kupienia w sklepach zielarskich. Na noc nakładałam punktowo, brudziło pościel, ale cóż. Jeszcze dodatkowo można włączyć picie co drugi dzień wywaru ze zmielonego lnu, rano na czczo, ale to dodatkowo. Biały Jeleń the best. W płynie.
      • marlen115 Re: pryszcze 27.05.15, 19:23
        mi trądzik zszedł po robieniu maseczek i stosowaniu kremu Alaclarin. poza tym polecam przynajmniej przez jakiś czas nie pić i nie palić (jezeli to robicie). szczególnie palenie przeszkadza w leczeniu trądzika.
        • sweetabc Re: pryszcze 30.05.15, 10:25
          Tak jak wcześniej pisałąm, zawsze należy reagować, ale nie na zasadzie wyciągania na pchłę aramty z szafy.... bo owszem pchła zginie, ale i zdemolujemy mieszkanie, więc co do walki z trądzikiem, też watyo zaczynać od środków które są skuteczne, ale jak najbardziej oparte na naturalnych składnoikach, moja kuzynka akurat stosowała środek o którym już pisałam i patrząc na jej twarz widać znaczącą poprawę i ja ją jak najbardziej popieram, bo mogłe też by brać hormony czy coś w tym rodzaju, przypuszczam że efekt byłby podobny i może nawet szybciej uzyskany, ale za to jakie spustoszenie dla organizmu...
          • margolcia_63 Re: pryszcze 30.05.15, 15:14
            Jak czytam takie opinie to nie wiem, czy śmiać się czy płakać. Hormony wywołują spustoszenie w organizmie, ale to chyba tylko u Ciebie?!
            Ja chodzę na hormonach własnych i z zewnątrz i nic mi się nie spustoszyło.
            Nie wiem, czy wiesz ale hormony są niezbędne do życia?!
            Twój zachłyst medycyną chińską.... no bezcenny, też stosujesz sproszkowany róg nosorożca albo penis tygrysi? Pomaga?
            A z trądzikiem najlepiej iść do dermatologa, stan skóry to wynik najczęściej innych chorób i defektów metabolicznych a takie mazidła zwłaszcza naturalne mogą spowodować tylko dalsze powikłania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka