Dodaj do ulubionych

PRZEWLEKŁY ZESPÓŁ SUCHEGO OKA

IP: *.chello.pl 13.04.04, 23:25
Witajcie!!!!!!!!!
Mam do WAS prośbę [ to znaczy do osób które są w tej materii
zorientowane,posiadają członka rodziny bądź też sami zmagają się /zmagali z
tym czego doświadczam].Zrobię mały wstęp aby wszystko dokładnie
wyjaśnić:przechodziłam swego czasu kurację Roaccutanem zakończyłam ją w maju
zeszłego roku .Od stycznia 2003 miałam problemy z oczyma ale ponieważ była
sesja złożyłam to na jej karb[oczy wtedy mnie swędziały miałam uczucie
piasku ],ktoś kto brał ten środek wie że może pojawić się nietolerancja
kontaktów które notabene nosiłam 7 lat[przez to co sie teraz dzieje jest to
niemożliwe]aczkolwiek ulotka objawów niepożądanych jest w Roaccutanie pokażna
a biorąc to wszystko bardzo pod rozwagę trzeba by było wycofać ten lek z
użytku.Nie za bardzo też muszę się przyznać wiedziałam na czym ta
nietolerancja może polegać jako że zawsze nie miałam z kontaktami
problemów.Kupiłam sobie wtedy STRIX[wyciąg z owoców czarnej jagody] ,który mi
pomógł[jak piszę sądziłam że przetrenowałam wzrok nauką.]
Jakiś czas później znowu nieziemsko zaczęły swędzieć mnie oczy i za jakiś
czas poszłam do okulisty ,powiedziałam mu jaki środek biorę i że to może od
niego ,lekarz zgodził się ze mną[prowadził mnie od dawna --dobierał mi
kontakty mam u niego jkartę itd] przepisał mi TEARS NATURALE II oraz na noc
Vidisic,cały czas miałam kontakty a ten pierwszy preparat można na nie
stosować ,aha i stwierdził także wtedy ten lekarz deficyt łez.
Pomogło nadal czułam że coś jest nie tak ale zakraplałam sobie preparat i nie
było tragedii.
Musiałam potem iść do okulisty bo znów zaczęły się dziać cuda nie widy[a
wtedy Vidisic był na receptę ,teraz za to nie jest],tym razem byłam u innego -
-mój TATA ma wykupiony pakiet przez firmę w jednym z prywatnych zakładów
medycznych.Poszłam sobie do miłej Pani doktor ,ciśnienie sródgałkowe było ok
i ona także stwierdziła deficyt łez,dostałam te preparaty co uprzednio.Kazała
także brać potas ,magnez oraz wit a +E.OK
Przepraszam WAS że się tak rozpisuję mam nadzieję że dobrniecie do końca.
Obserwuj wątek
    • Gość: JAGUSIA Re: PRZEWLEKŁY ZESPÓŁ SUCHEGO OKA IP: *.chello.pl 13.04.04, 23:30
      W styczniu tego roku częło si e dziać coś niedobrego.Poszałm znów do miłej
      starszej Pani zapisała OCULOTHET FLUID[powiedziała że można używać na kontakty
      co okazało się nieprawdą]stosowałam więc preparat tylko na noc.Oczy zaczęł
      bardzo boleć aż wydarzyła się dla mnie rzecz jasna tragedia któregoś dnia na
      początku lutego obudziła się i jak tylko otworzyłam oko to wiedziałam że jest
      tragicznie.Ból jaki czułam naprawdę ciężko opisać .Ktoś kogo tylko bolały oczy
      ze zmęczenia nie jest w stanie tego zrozumieć.Nie mogłam na nic patrzeć dłużej
      niż sekundę oczy piekły,szczypały,bolały przy mruganiu jakim kolwiek
      ruchu,piasek pod powiekami i totalny swiatłowstręt.
      • Gość: JAGUSIA Re: PRZEWLEKŁY ZESPÓŁ SUCHEGO OKA IP: *.chello.pl 13.04.04, 23:35
        nA gwałyt poleciałam do optyka wyrobić okulary bo kontakty sprawiały mi totalny
        ból i ledwo trzymały się oka.Potem poleciałam do okulisty of course.Stwierdził
        że totalnie nie mam nawilżenia,ani łez ani całego filmu łzowego przy czym
        kanały łzowe są drożne.Dostałam Oftarinol do płukania oczu oraz OFTAGEL
        [preparat typu sztuczne łzy jak Vidisic oraz OCULOTHET FLUID].Myślałam że się
        przekręcę serio.
        To tak cholernie bolało.Po tyg poszłam do innego okulisty --cały czas w tym
        prywatnym ośrodku,powiedział mi że ten płyn do płukania oczu [sół fizjologiczna]
        jest niewskazana bo mi podrażnia oczy dał mi receptę na SPERSADEXOLINĘ i kazał
        brać Oftagel nadal
        • Gość: JAGUSIA Re: PRZEWLEKŁY ZESPÓŁ SUCHEGO OKA IP: *.chello.pl 13.04.04, 23:41
          Dobra--poczułam jak mi wraca nawilżenie w oczach [jak się tego nie ma to
          zabawnie się czuje --jak by fosą płynęła woda],zaczęłąm brać tą cholerną
          spersadexolinę i czułam jak to cholerstwo zjada mi łzy po tyg bo tego nie można
          brać dłużej gdyż zawiera korykosterydy poszłam do lekarza powiedział że poprawa
          jest minimalna nadal nie mogę nosiić kontaktów,oczy nadal bolały jak
          cholera.Dostałam 2 "flaszkę "Oftagelu i miałam zgłosić się za miesiąc.W
          międzyczasie dostałam też CORNELE gel[na rogówkę]
          Zgłosiłam się w wyżej wymienionym terminie -
          • Gość: JAGUSIA Re: PRZEWLEKŁY ZESPÓŁ SUCHEGO OKA IP: *.chello.pl 13.04.04, 23:50
            vISMED JEST CHOLERNIE DROGI--50 ZŁ I STARCZA NA raptem tydzień.W pierwszym tyg
            jego stosowania czułam się wspaniale --miałam boską kałużę w oku[dobrze go
            toleruję bo w przeciweństwie do Oftagelu nie ma konserwantów]ale od świąt jest
            do bani--mimo tego że przynióśł mi początkowo ulgę i nie czuje tekże teraz bólu
            przy mruganiu to po prostu hm nie wiem jak to nazwać --mam wrażenie cholernie
            zmęczonych oczu z ledwością podnoszę powiekę ,szczypie i piecze [ale delikatnie]
            na górze w kąciku oczu.Jest dziwnie w swięta miałam zamknięte oczy bo znów
            bolało przy patrzeniu tyle tylko że delikatniej[jak by nawałało tak jak wtedy
            chyba bym wyskoczyła z okna.!!!SERIO!!!!!
            Już nie wiem co robić mam 22 lata ---proszę WAS pomóżcie mi.
            Nie mam ani problemów z estrogenami[ich spadek jest odpowiedzialny za zespół
            suchego oka w okresie menopauzy u kobiet,nie mam zespołu Sjogrena[byłam u
            neurologa,wykluczył]Ostatnio nie było mojego lekarza tego któryzapisał mi po
            raz drugi oftagel ,spersadexolinę oraz cornele geli poszłam do innego lekarza
            okulisty[sądziłam że Vismed jest na receptę a nie jest]
            • Gość: JAGUSIA Re: PRZEWLEKŁY ZESPÓŁ SUCHEGO OKA IP: *.chello.pl 13.04.04, 23:56
              i PANI DOKTOR WYSŁUCHAŁA MNIE ITD.I TO CO POWIEDZIAŁA BRZMIAŁO TAK:ŻE TEN LEK
              rOACCUTAN NIE tylko zwęża gruczoły potowe ,łojowe ale także te produkujące
              łzy ,śluzówki wysusza[o czym nie zostałam poinformowana prze lekarza
              dermatologa--rzekomą sławę w leczeniu trądzika.że generalnie wiele osób
              toleruje dobrze Roaccutan, wyszło na to że to cholerstwo załatwiło mnie na
              całej linii i tak jakby zwęziło,nie wiem zablokowało mi wytwarzanie tego
              dziadostwa w oku, które powinno być.Ma mi to wrócić tak powiedziała nie tylko
              ta lekarka że będę normalnie mogła nosic kontakty ,ale że jest to proces
              długotrwały może potrwać.......rok do 1,5 roku.Ale wróci ,tylkio trzeba być
              cierpliwym gdyż to potrwa.
              • Gość: JAGUSIA Re: PRZEWLEKŁY ZESPÓŁ SUCHEGO OKA IP: *.chello.pl 14.04.04, 00:00
                zARAZ WYJDĘ NA HIPOHONDRYCZKĘ ALE .PRAWDA JEST TAKA ŻE SIĘ BOJĘ,,,,,,,,TO
                NAPRAWDĘ BOLI ,TRĄDZIK JAK BYŁ TAK JEST ,TEN rOACCUTAN NIE TYLKO TO MI
                SPIEPRZYŁ DOASTAŁAM ROPNYCH PRZETOK NA PLECACH,HIRSUTYZMU,WYSUSZENIA
                SKÓRY ,PĘKAŁA aż do krwi ,bolały mnie nerki,dostałam zapalenia stawów,wypadały
                mi włosy i miałam nadmierne kostnienie a ta cholerna lekarka chciała żebym to
                jeszcze brała dalej--zrezygnowała i więcej do niej nie wróciłam ale co się
                nabrałam to się nabrałam [prawie 6 miesięcyz 2 miesięczną przerwą]
                • Gość: JAGUSIA Re: PRZEWLEKŁY ZESPÓŁ SUCHEGO OKA IP: *.chello.pl 14.04.04, 00:05
                  pRZEPRaszam za błędy stylistyczne i gramatyczne ale ledwo już widzę ,wybaczcie.
                  W tej całej ulotce jest napisane że objawy niepożadane ustępują po odstawieniu
                  preparatu[zrobiłam to w maju 2003 roku]a z tych ropnych przetok leczyłam się do
                  grudnia 2003[miałam takie syfy że o ścianę się oprzeć nie mogłam tak bolało]
                  Moją Matkę zatkałao jak to zobaczyła.
                  Wracając do meritum sprawy---boję się bolą mnie te cholery staram się o tym nie
                  myśleć nie histeryzować ale.....to już 3 miesiąc bez jakiś szczególnych
                  zmian,niedługo sesja chciałam też zdawać na 2 kierunek-tak mi cholernie
                  zależy!!!!!
                  Nie wiem co robić!!!!!!!!!!!!!
                  Czy ktoś z WAS miał tak po tym cholerstwie?????
                  U kogo /czym się leczyliście????
                  • Gość: JAGUSIA Re: PRZEWLEKŁY ZESPÓŁ SUCHEGO OKA IP: *.chello.pl 14.04.04, 00:09
                    kOCHAM CZYTAĆ A TU TAKIE COŚ.uMÓWIŁAM SIĘ POD KONIEC MAJA DO SPECJALISTYCZNEGO
                    CENTRUM MEDYCZNEGO MAVIT[WARSZAWA GDSZIE MIESZKAM].W przyszłym tyg.mam wizytę u
                    okulisty-tego w prywatnym centrum [ale tam mogę chodzić do czerwca ,Ojciec
                    stracił robotę i tylko do końca czerwca mamy opłacony pakiet, wizyta tam to też
                    90 a w mavicie mam dać 130 teraz na razie tych 90 zeta nie płacę]
                    • Gość: JAGUSIA Re: PRZEWLEKŁY ZESPÓŁ SUCHEGO OKA IP: *.chello.pl 14.04.04, 00:13
                      pRZEPRASZAM wAS ŻE TAK SIĘ ROZPISAŁAM ,mam dziś mały kryzys ,napiszcie czy
                      byliście kiedyś w podobnym stanie itdBardzo SERDECZNIE WSZYSTKICH POZDRAWIAM i
                      szanujcie Swoje oczy bo nie bolące to prawdziwy skarb/
                      PS to co się teraz dzieje chyba serio wyleczyło mnie z hipochondrii[niestety
                      czasem ją miałam] bo teraz to NAPRAWDĘ MNIE BOLI
                      • Gość: JAGUSIA Re: PRZEWLEKŁY ZESPÓŁ SUCHEGO OKA IP: *.chello.pl 14.04.04, 00:17
                        JUż lece tylko jeszcze jedno---byłabym wdzięczna gdyby na forum wypowiedział
                        się jakiś lekarz[np okulista],aha i od tych nieszczęsnych 3miesięcy nie nosze
                        kontaktów to tyle
    • Gość: kuna Re: PRZEWLEKŁY ZESPÓŁ SUCHEGO OKA IP: *.net.autocom.pl 14.04.04, 10:03
      spróbuj okłady z ziela świetlika, rumianku
    • Gość: Teresa Re: PRZEWLEKŁY ZESPÓŁ SUCHEGO OKA IP: *.net-serwis.pl 14.04.04, 10:38
      tak, oklady ze swietlika zwlaszcza i to dlugo trzymane, nawet cala noc - to da
      ulge i dziala wzmacniajaco na oczy, ale tak naprawde to masz do podleczenia
      watrobe i w ogole klania sie oczyszczenie organizmu, zwlaszcza watroby i nerek;
      od razu mowie, ze od okulisty tego nie uslyszysz, badania watroby tez nie musza
      niczego wykazac, choc warto je zrobic;
      proponuje herbate oczyszczajaca i rownowazaca na bazie tradycyjnej medycyny
      chinskiej, tylko u mnie

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka