Dodaj do ulubionych

Nadwrazliwe jelito

IP: *.sdh.sk.ca 27.04.04, 21:24
Bylo tu kiedys kilka osob z tym problem, wiec podaje, ze badania naukowe
sugeruja, ze hipnoza oraz autohipnoza jest w stanie poprawic stan tego typu
chorych.
Obserwuj wątek
    • zzztop Re: Nadwrazliwe jelito 27.04.04, 21:28
      jest specjalne forum o jelicie nadwrazliwym. niedawno na homeopatycznym forum
      pojawil sie watek o tej chorobie. ja nie jestem jakos fanka autohipnoz, ale
      innych metod naturalnych jak najbardziej, zajrzyj!
      • Gość: Artur Re: Nadwrazliwe jelito IP: *.sdh.sk.ca 27.04.04, 21:31

W przypadku hipnozy jest chociaz czesciowy dowod naukowy, a w przypadku
        homeopatii wybacz - ale nie ma nic. Gratuluje dobrego samopoczucia i glebokiej
        wiary w cos co nie dziala (tzn moze troche dzialac jak dodasz do preparatu
        aktywnego wyciagu roslinnego jak np arniki czy tam czegos, bo sama homoepatia
        nie ma prawa dzialac). A na tym forum to po prostu macisz w tym samym stylu co
        optymalni.
        • zzztop w kwestii sposobu uzyskiwania inforamcji... 27.04.04, 21:37

racz zauwazyc, nie robilam Ci wody z mozgu, tylko udzielilam informacji. Jak
          kogos zapytasz o droge do najblizszego sklepu spozywczego, bo chcesz kupic
          mleko, a ktos powie, ze nie wie, ale za rogiem jest warzywniak i tam mleko tez
          sprzedaja, to kopniesz go miedzy uda?

mnie nie obchodzi dowod naukowy, tylko to, ze dziala. na geniusz nie ma dowodow
          naukowych, a czyjejs genialnosci nikt jakos nie podwaza. wiec argument byl
          zabawny...
          • zzztop sorry, jesli to nie ten Artur 27.04.04, 21:39
            Jesli pomylilam Arturow, to przepraszam. Porownywanie niebezpieczenstw
            homeopatii do diety optymalnej to tez zabawne. Nie porownuj dziecka bawiacego
            sie zapalkami do bawiacego sie klockami
          • Gość: Artur Re: w kwestii sposobu uzyskiwania inforamcji... IP: *.sdh.sk.ca 27.04.04, 22:06
            Jezeli polecisz komus z obrzekiem wyciag z arniki to bedzie OK. A jak polecisz
            lek homeopatyczny w jakims dziwacznym rozcienczeniu i z zastrzezeniem, ze ma
            takze zawierac arnike, to nie jest OK bo macisz i reklamujesz system, ktory sie
            dawno zdeaktualizowal poprzez rozwoj nauki a trzyma sie przy zyciu tylko dzieki
            tym dodatkom roslinnym. Znacznie uczciwiej i prosciej isc prosto do ziol jak
            kto bardzo chce.
            Nie zamierzam prostestowac, ze arnika ma jakies tam dzialanie przeciobrzekowe i
            na tym koniec. Ale zeby ja dodawac do jakis niedzialajacych, wysoce
            rozcienczonych odpadow przemyslowych (w gruncie rzeczy czym jest homeopatia:
            rozscienczone roztwory soli rteci, toksycznych soli srebra, arszeniku,
            strychniny i co tam jeszcze)...!!??
            • zzztop zieeeeeeeeeeeeeeew 27.04.04, 22:08

• vega7 Re: Nadwrazliwe jelito 27.04.04, 21:33
      Arturze, jesli mozesz mi odpowiedziec będę wdzieczna.
      Mialam kiedyś operację usunięcia torbieli na kosci ogonowej (chyba sinus
      pilonidalis czy cos takiego....pisalo w karcie) Czy to jest zwiazane z
      jelitami, bo zawsze mialam klopoty (zaparcia, nieregularne wypr. inne)i czy
      trzeba po jakims czasie zrobic kontrolne badania i jakie.
      Mówiono mi wtedy ze - odpukać - moze sie to w przyszlosci powtorzyc , a jest to
      sklonność dziedziczna. Dzięki.
      • Gość: Artur Re: Nadwrazliwe jelito IP: *.sdh.sk.ca 27.04.04, 21:41
        Chodzi o Pilonidal cysts. Gdyby byl nawrot to mialby objawy. Jakies drobne i
        bezobjawowe zmiany (zwykle nie wymagajace leczenia) powinny byc wychwycone w
        zwyklym badaniu fizycznym w gabinecie lekarskim. Nie ma na ogol potrzeby
        robienia testow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka