08.04.11, 13:59
Parę tygodni temu założyłam wątek z pytaniem co mi jest? Po przeprowadzeniu badań, także dzięki Waszym wskazówkom lekarze zdiagnozowali u mnie kandydozę (drożdżycę). Podobno choroba ta wywołuje dość poważne konsekwencje zdrowotne a leczenie jest długotrwałe. Czy ktoś z Was miał może coś wspónego z tą chorobą ? Jak to można szybko wyleczyć ? Jakie są naturalne sposoby zwalczania kandydozy?
Obserwuj wątek
    • ammazuko_powrot Re: kandydoza 08.04.11, 14:12
      Moje dziecko dostało na początek Nystatynę w zawiesinie.
      Potem dawałam jej do picia aloes przez jakieś 3-4 miesiące.
      Przy leczeniu candidy ważna jest dieta, głównie bez cukrowa.
      W necie jest sporo na ten temat.
      Leczenie trwało w sumie ok pół roku ale od ponad 2 lat mamy spokój.
      • fionka21 Re: kandydoza 08.04.11, 14:24
        Przede wszystkim dieta - restrykcyjna, bez cukru, mąki pszennej i drożdzy. Trzeba czytać etykiety, bo te składniki są w wielu produktach. Chleb żytni na zakwasie, pieczywo Wasa bez mąki pszennej i drożdży, wafle ryżowe. Ostrożnie ziemniaki - można tylko odsmażane. Nie jeść owoców, ewentualnie mało dojrzałe jabłka, kiwi oraz grejfruty. Można jogurty naturalne, ale już mleko, kefir, maślankę - nie, albo przynajmniej ostrożnie. Z serów można jeść twaróg i ser mozzarella, pozostałe zagrzybiają.

Pozostaje więc mięcho i warzywa, ale nie gotowana marchew i buraki, bo zbyt słodkie ;)

Olejek oregano jest bardzo skuteczny - można kupić na Allegro. Dobry jest też Citrosept. Polecam również Candida Clear firmy Now (w sklepach zielarskich). Z chemii - ketokonazol, orungal, flukonazol - wszystkie na receptę. Nystatyna działa tylko w przewodzie pokarmowym, więc przy uogólnionej kandydozie nie pomoże na objawy nie gastryczne.

Pozdrawiam :)
        • kwp19 Re: kandydoza 04.06.11, 20:53
          nie osmieszaj sie lepiej NOW robi badziew totalny,naj produkt naj na swiecie prozdrowotnej firmy swiata

pitbullshop.us/index.php?products=product&prod_id=614
          1opako 2x2 tabsy dziennie,2 opakowanie 1x1

+ probacti4 z apteki
          +pitbullshop.us/index.php?products=product&prod_id=597

naj wit swiata z zielonkami

+ blonnik-colosan/colosan ex

i taki cykl na detoksykacje usunie candiie ,dieta ma byc lekko strawna zero slodyczy,maki drozdzy i owocow!!!!!
          • kwp19 Re: kandydoza 04.06.11, 20:53
            mleko tez odpada
    • ezekieltobi Re: kandydoza 14.11.15, 14:41
      Moja córka boryka sie z kandydoza w okolicach ,pachwin. Czy wiece jak mozna temu zaradzic?
    • gandarano Re: kandydoza 15.11.15, 16:58
      U mnie sukces odniosła biosiarka. Problem zniknął na dobre.
    • julajulka01 Re: kandydoza 16.11.15, 10:23
      można też wyrównywać proporcje w występowaniu ilościowym grzybów i bakterii w przewodzie pokarmowym stosując probiotyki, a na pachwiny clotrimazol lub pimafucort albo zwykły sudocrem. Bardzo ważna jest też codzienna zmiana ręczników

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka