Dodaj do ulubionych

Nadmierna potliwość

24.04.11, 10:20
Problemy z potliwością miałam od jakiegoś 16 roku życia, problem dotyczył jednak tylko pach i jakoś sobie z tym radziłam, teraz jednak pocą mi się strasznie ręce i stopy, czasem do tego stopnia, że mogę wycierać je co 5 minut, jest to potwornie uciążliwe, lekarz przepisał mi jakieś tabletki, ale one nic za bardzo nie dają, co mam z tym zrobić? jak się wyleczyć? niedługo będę wstydziła się wychodzić z domu, bo w lato pewnie będzie jeszcze gorzej:/
Obserwuj wątek
    • psotkaaa Re: Nadmierna potliwość 24.04.11, 17:03
      Też mam ten problem. Stosowałam rózne środki jednak srednio pomagały i dałam spobie spokój.
    • montana26 Re: Nadmierna potliwość 24.04.11, 22:46
      moja znajoma stosowała tabletki przepisane przez lekarza w połączeniu z preparatem w sprayu kupionym w aptece ( te z drogerii są nie wiele warte ) przy takim wzmożonym działaniu udało jej się tochę ograniczyć nadmierną potliwość.
    • para-noir Re: Nadmierna potliwość 25.04.11, 20:01
      czytalam, ze picie naparu z szalwi pomaga. sprobuj
      • super-kinia Re: Nadmierna potliwość 25.04.11, 20:52
        na taką dolegliwość piłam dwa razy dziennie szałwię ,rano na czczo i wieczorem przed snem,po kilku tygodniach dolegliwość ustąpiła i ważne,ze nie powraca ,polecam.
    • asiulek85 Re: Nadmierna potliwość 28.04.11, 10:37
      ja miałam podobny problem, długo szukałam czegoś skutecznego, w koncu trafiłam do Centrum Chantal, zabieg polega na wstrzyknięciu toksyny botulinowej typu A, i to blokuje wydzielanie potu, ja sobie zrobiłam tylko na pachy, ale można zrobic to na dlonie, stopy, twarz, efekt sie utrzymuje do pół roku, moim zdaniem rewelacyjny zabieg, bardzo skuteczny
      • no1teresa Re: Nadmierna potliwość 28.04.11, 16:01
        taka rada jest, delikatnie mówiąc, średnia, a tak naprawdę - szkodliwa
        bo zlikwiduje na jakiś czas objawy problemu, ale sam problem zdrowotny zostaje
        nadmierna potliwość, nie wynikająca z potrzeb regulowania temperatury organizmu, może być objawem różnych chorób:
        otyłości, cukrzycy, gruźlicy, nadczynności tarczycy, nerwic i wszelkich infekcji bakteryjnych i wirusowych
        może też być to sygnał ze strony przeciążonych nerek i/lub płuc, które należałoby wesprzeć ziołami i zmianą diety
        raczej powinnaś poszukać dobrego lekarza np. naturopaty/ lekarza medycyny chińskiej, któremu będzie się chciało dotrzeć do przyczyn

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka