Dodaj do ulubionych

co jest grane-pomóżcie

IP: *.chello.pl 13.05.04, 20:04
oto moje wyniki ,lekarska wizyta za miesiąc ,ale się zdenerwowałam więcu Was
szukam pomocy!!!!!!
Jeśli chcecie przeczytać wszystko to na forum zdrowie jestem pod pseudo
nefretete8 teraz pokrótce.
Jakiś czas [3 lata]mam problemy z łokciami,niesamowicie gruba ,ciemna skóra
[nie wspomnę ile maści z mocznikiem,na właściwą keratoregulację itd
zużyłam],generalnie chyba od zawsze jestem nerwowa,mam od 3lat bezsennośc jak
już zasnę śpię do późna,a wstaję tak jak bym się wogóle nie kładła,jestem
totalnie wykończona.Brałam na to zapisaną przez internistę melatoninę ale
tyłam po niej więc zaprzestałam zażywania a i niespecjalnie mi się po niej
spało.W zeszłym roku we wrześniu zrobiono mi badanie TSH i wyszło 1,85uIU.mL
[przy normie 0,47 do 4,67]czyli w normie.Podobno jest to najbardziej
miarodajne badanie i dlatego lekarz[aczkolwiek inny niż dermatolog]powiedział
że jest ok
Obserwuj wątek
    • Gość: JAGNA Re: co jest grane-pomóżcie IP: *.chello.pl 13.05.04, 20:13
      jednakże będąc ostatnio u dermatologa ,dostałam polecenie sprawdzenia
      dokładniejszego tarczycy , ok poszłam do endokrynologa i Pani doktor zleciła mi
      usg tarczycy,free T4 orazanti TPO a ostatnio [co mnie wprawiło w osłupienie
      tzn.wynik]Anti TG a teraz wyniki:
      usg:
      tarczyca niepowiększona bez zmian ogniskowych o prawidłowej
      echogeniczności.Płat prawy 14x16x52mm, lewy 11x15x50mm.Okoliczne węzły chłonne
      niepowiększone
      Free T4 0,81ng/dL przy zakresie prawidłowym[0,71 do 1,85]
      Anti TPO1,8IU/mL [przy zakresie prawidłowym 0,0 do 12,0]
      no i teraz to nieszczęsneAnti TG 128,6IU/mL przy normie 0,0 do
      32,0]!!!!!!!!!!!!!!
      TSH tym razem wyszło 1,67uIU/mL
      • Gość: JAGNA Re: co jest grane-pomóżcie IP: *.chello.pl 13.05.04, 20:19
        Nie wiem co o tym myśleć OB mam w normie ,glukozę też ,elekrolity ok.Mam do WAS
        pytanie czy tak wysokiwynik TG świadczy o problemach z tarczycą czy wpływ na to
        [wynik]mogło mieć to że zażywam od ponad miesiąca BIO MARINE 570 oraz witaminę
        A i pyłek wiatowy????????
        Cierpię na przewlekły zespół suchego oka który spowodował ROACCUTAN [miałam po
        tym specyfiku na trądzik także inne objawy uboczne które jeszcze leczę mimo że
        nie biorę go już od V 2003].Okulistka wykluczyła aby oczy były skutkiem
        ewentualnych problemów z tarczycą!!!!
        Wiem w każdym bądź razie że wynik TG jeszcze powtórzę[nie wiem mam zaraz sesję
        żyję w permanentnym stresie i jak by co przebadam to sobie na początku lipca
        też]
        • Gość: JAGNA Re: co jest grane-pomóżcie IP: *.chello.pl 13.05.04, 20:25
          i JESZCZE jedno [sorka że WAm tak marudzę],jak wspomniałam od tych paru lat źle
          sypiam ,wszystko zaczęło się po maturze a raczej w trakcie jej
          trwania,niedosypiałam ,kułam nocami ,generalnie mogę nie spać do 6 rano potem
          jestem zmęczona to zasypiam budzę się około 10 ,13 i jakoś funkcjonuję,ogólnie
          chyba rozregulowałam sobie ukiład hormonalny,wcale nie czuję że śpię jestem
          zmęczona,chodzi mi o to że nie chcę ewentualnie łykać prochów może po prostu
          przez pewien czas[ale to już raczej od lipca jak się skończy dom wariatów na
          uczelni]muszę [np przez 3,4 miesiące]uregulować sobie życie i będzie
          ok????/Napiszcie co sądzicie.Mam 23 lata gdyby to było potrzebne do
          interpretacji wyników.Pozdrawiam
          • Gość: JAGNA Re: co jest grane-pomóżcie IP: *.chello.pl 13.05.04, 22:12
            LUDZISKA
            POOOOOOOOOOOOOMMMMMMMOOOOOOOCCCCCCCYYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: Ala Re: co jest grane-pomóżcie IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 13.05.04, 22:34
              Po pierwsze odstawić wszystkie leki. Po drugie, możesz miec chorobę hasmimoto
              (poczytaj o tym duzo sie tu juz pisało) i chociaz wolne hormony tarczcy sa
              jeszcze na dolnej granicy normy, u młodych osób może byc ich niewystarczajaco
              do funkcjonowania i wtedy pojawiają sie dyskretne objawy niedoczynności
              tarczycy, zaburzenia snu, sucha skóra.
              Co do zespołu suchego oka czas pokaże, czy to po leku, czy w wyniku
              rozpoczynajacej się niedoczynnosci tarczcy, czy może współistnieje inna choroba
              o podłożu autoimmunologicznym. Po trzecie proponuje trochę bardziej
              systematycznie przyswajac wiedzę w czasie studiowania, a nie siedzieć do rana
              przed egzaminem. Wszystko sie wkrótce wyjaśni i bez paniki, pozdrawiam.
              • Gość: JAGNA Re: co jest grane-pomóżcie IP: *.chello.pl 13.05.04, 23:14
                DZIĘKI Ale propo tego spania to nawet jak się uczyłam regularnie tonabawiłam
                się w LO nerwicy ,więc to nie tylko kwesta zarywania nocek w
                celach"dokucia"owszem zdarza mi się to ale sporadycznie.Lekarze są pewni że to
                przez Roaccutan mam te problemy z oczyma i nie tylko,propo jakiś innych
                problemów z immunologią ,wykluczono zespół Sjogrena,sądzę też iż dużą rolę gra
                moja hipochondria a badania zawsze mogły wyjść źle,trochę to dziwne że wszystko
                ok a tu jedno takie powariowane,zamierzam zrobić badanie [te ostatnie]jeszcze
                raz ale najpierw zdam się na swoją endokrynolog,no cóż wizyta dopiero 22
                maja.Pozdrawiam
    • azar21 Re: co jest grane-pomóżcie 13.05.04, 23:49
      Hej,
      Jak na tak młody wiek to zdecydowanie za dużo lekarzy i trucizn.
      napisz:azar21@gazeta.pl
    • Gość: JAGNA Re: co jest grane-pomóżcie IP: *.chello.pl 14.05.04, 12:31
      CZY MÓGŁBY MI ODP.ARTUR BĄDŹ DOKI????????dZIĘKI ,POZDR
      • Gość: Piotr Re: co jest grane-pomóżcie IP: 217.153.16.* 14.05.04, 12:48
        Zrób wyniki wątroby.Możesz mieć także duży niedobór cynku.
        • Gość: jAGNA Re: co jest grane-pomóżcie IP: *.chello.pl 14.05.04, 13:52
          wĄTROBĘ MAM JAK NOWORODEK transaminaza GPT/AL 13 IU/L [przy zakresie od 7 do
          40],transaminaza GOR/AS 15 IU/L [przy zakresie 10 do 40]
          total bilirubin 0,3 mg/dL [przy zakresie 0,2 do 1,0]

OB --5 mm/h przy zakresie poniżej 12
          Ca[wapń] 9,5 mg/L przy zakresie[ 8,4 do 10,5]

Na [sód] 145mmol/L przy zakresie 135 do 145

K[potas]4,3mmol/L przy zakr.3,5 do 5,5
          Cl[chlorki] 102 mmol/L przy zakresie 95 do 108

Mg[magnez] 1,5 mEq/L przy zakresie 1,3 do 2,2
          Fe [żelazo] 104 ug/dL przy zakresie 50 do 170

propo cynku da się oznaczyć jego stężenie we krwi??????????
    • Gość: Jagna Re: co jest grane-pomóżcie IP: *.chello.pl 14.05.04, 21:15
      Byłabym wdzięczny gdyby odpisał ARTUR bądź Doki
      • Gość: Doki Re: co jest grane-pomóżcie IP: *.icpnet.pl 14.05.04, 23:38
        Jebnij sie w łeb JAGNA, nie wydziwiaj i nie mądruj się. Wyniki masz w normie
        wiec nie szukaj dziury w całym. Bredzisz o skórze na łokciach a powinnaś się
        cieszyć życiem. W końcu Twoja nerwica i bezsenność może być objawem guza mózgu.
        Zrob sobie TK , MRI, profilaktycznie rektoskopie, densytometrie i artroskopie.
        Bredzisz paniusiu.
        • Gość: Artur Re: co jest grane-pomóżcie IP: *.icpnet.pl 14.05.04, 23:39
          JAGNA jestes facetem , uzywasz nieprawidlowych koncowek ...
          • Gość: JAGNA Re: co jest grane-pomóżcie IP: *.chello.pl 15.05.04, 15:51
            Nie zdecydowanie nie jestem facetem,a ręka czasami też się może omsknąć
            [zwłaszcza że mam tymczasowy problem z kompem nie będę wdawaŁa się w
            szczegóły]!!Dzięki za to że co poniektórzy z WAS są tacy mili.Otóż być może
            jestem przewrażliwiona ,no cóż zdarza się ale mam jednak parę problemów które
            bynajmniej nie są wyimaginowane ,a Wy po prostu nie musicie odpowiadać jeśli ma
            to być utrzymane w takim tonie...........
        • martini_very_bianco Drogi osobniku, który podszywasz się pod ... 14.05.04, 23:45
          Dokiego i Artura...
          dostosuj styl i postaraj się zmienić ip, bo mało wiarygodnie wypadasz jako
          mistyfikator...

16%VOL
          22%VAT

--
          takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
          • Gość: Doki&Artur Re: Drogi osobniku, który podszywasz się pod ... IP: *.icpnet.pl 15.05.04, 11:14
            Kochanie,nie podszywam sie bo nie mam takich potrzeb. Spelnilem tylko zyczenie
            JAGNY:). Jesli chodzi o IP to nie ma problemu, wolisz belgijski czy trinidad
            tobago??Wszystko dla martini.bianco :)
            • martini_very_bianco Re: Drogi osobniku, który podszywasz się pod ... 15.05.04, 11:42
              ooo, dawno nikt do mnie "kochanie" nie powiedział i od razu czuję się tak
              rozanielona, że rzucę Ci się w ramiona niezależnie od tego, kim jesteś. Tylko
              na drugi raz pamiętaj, że ja jestem ze znośnikami, a nie z kropkami.
              Natomiast w istocie powiedziałeś Jagnie, co chciała usłyszeć i może już jest
              zdrowa. Chwała Ci za to, dobry czlowieku!!!

16%VOL
              22%VAT

--
        • Gość: JAGNA Re: co jest grane-pomóżcie IP: *.chello.pl 15.05.04, 16:00
          Miło z Twojej strony że uważasz że objawy które utrzymują się ponad 4 lata i
          lekarze [a nie ja sama ]chcą to sprawdzić to wielkie nieporozumienie .Ale cóż
          gdybyś sam był blady jak ściana a łokcie miał ciemne[popękaną bolącą skórę przy
          ruchach ręki] a także i to że dolegliwość zaczyna migrować w dól pod łokciem ,
          może nie chrzaniłbyś że brędzę .Z tego co pamiętam to nie mam gorączki ani nie
          ćpam a i pogoda nie pasuje tu jakoś do udaru także nie, nie bredzę.Fajnie
          cieszyć się zyciem kiedy od roku oczy nawalają jak cholera...Bądź tak łaskaw i
          nie zabieraj głosu jeśli chcesz pisać podobne dyrdymały!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: JAGNA Re: co jest grane-pomóżcie IP: *.chello.pl 15.05.04, 16:01
            POST POWYŻEJ BYŁ DO DOKIEGO
            • wedrowiec2 Re: co jest grane-pomóżcie 15.05.04, 16:05
              Jagno, prawdziwy Doki pisze z Belgii, a jego IP ma końcówkę .be
              Natomiast Artur pisze z Kanady, najczęściej IP zawiera saskanet.ca, lub inne,
              ale z .ca
          • martini_very_bianco Re: co jest grane-pomóżcie 15.05.04, 16:05
            do "Dokiego", jeśli już.

16%VOL
            22%VAT

--
            • Gość: JAGNA Re: co jest grane-pomóżcie IP: *.chello.pl 15.05.04, 16:41
              Czyli jakieś osły się podszywają po Dokiego i Artura w takim razie sorka dla
              tych prawdziwych osób.Jaga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka