Dodaj do ulubionych

Ból barku

22.06.11, 21:39
Od wczoraj cholernie boli mnie bark.Myślałam,że źle spałam i przejdzie.Niestety-jest coraz gorzej...Oczywiście w piątek pójdę do lekarza,ale póki co szperam w necie.Znalazłam w tym temacie kilka artykułów-m.inn.zespół bolesnego barku.Czy ktoś z Was leczył tą dolegliwość?Jakie badania robiliście?nie mogę w pewnym zakresie ruszyć ręką,ból jest bardzo ostry...
Obserwuj wątek
    • mel.la Re: Ból barku 23.06.11, 10:30
      Ja mam bole barku od okolo 3 lat. Najpierw bolalo mnie przy podnoszeniu reki a potem coraz czesciej. Poszlam do fizjoterapeutki ale po 3 razach stwierdzilam, ze szkoda mojego czasu, nie wysilala sie zbytnio ( mieszkam w nl ). Jakis czas pozniej dostalam tak strasznego bolu, jakas rwa, bylam akurat w Polsce na wakacjach, dostalam 3 rozne rodzaje lekow przeciwbolowych ale nic nie pomoglo, noc musialam spedzic na siedzaco z reka w pozycji pionowej. Niedawno robilam rtg i usg ramienia, wyszlo ze mam zwapnienie sciegna barku. Lekarz mowi, ze wczesniej musialam miec zapalenie sciegna. Niedawno dostalam jakis zastrzyk w ramie, nie wiem czy to blokada, mialo optymalnie zadzialac po tygodniu ale niestety niewiele pomoglo. Tez chetnie przeczytam inne opinie. Pozdrawiam.
    • biedronkafix Re: Ból barku 15.10.11, 13:18
      Witam. Mam nadzieję, że ktoś mi coś pomoże bo już wariuje! Jakieś 3 miesiące temu bolało mnie po prawej stronie brzucha. Później doszedł ból pleców w okolicach nerek. Lekarz podejrzewał kamice. Musiałam czekać tydzień na usg i po tygodniu mi przeszło a na badaniu nic nie było widać i nic nie wykazało. Jednak lekki ból w okolicy nerek został. Po jakimś czasie zaczęła mnie strasznie boleć noga w nocy szczególnie w biodrze. Ból był nie do zniesienia. Po kilku tygodniach ustało. No ale czasami czuje jakiś tam ucisk nogi w nocy. Teraz doszedł ból (okropny!) w ramionach i barkach. Odczuwam też ból w szyi. W nocy nie mogę się ruszyć a rano się podnieść. W dzień ból jest mniejszy ale i tak nie mogę podnosić rąk i napinac mięśni. Ból jest nie do zniesienia. Boli mnie bardzo. Biorę tabletki anty ale ginekolog powiedział, że z jego punktu widzenia jest wszystko w porządku. Miałam robione badanie krwi i wszystko było w porządku. Nie wiem już co mam robić... :|

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka