wypowiedz.eksperta 28.01.08, 20:00 Drogie Panie Opiszcie na forum własne doświadczenia ze stosowaniem makijażu podczas noszenia soczewek. Z góry dziękuję za dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
littlefrog Re: Soczewki a makijaż 29.01.08, 13:44 żadnych problemów, makijaż nakładam po założeniu soczewek, zmywam po ich zdjęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Soczewki a makijaż 29.01.08, 17:53 Jak wyżej. Większość kosmetyków ma w opisie, że nadają sie dla osób noszących soczewki. Ostatnio kupiłam tusz, który miał napisane coś przeciwnego, ale wyłącznie na naklejce w języku polskim. W innych językach zapewniano mnie, że nic mi sie nie stanie, więc postanowiłam uwierzyć ^_^. Problemów nie ma a pomyłkę zgłosiłam dystrybutorowi ^_^. Odpowiedz Link Zgłoś
sorrento_8 Re: Soczewki a makijaż 29.01.08, 19:50 Problemów nie ma jeżeli ściągam soczewki, co mam jednak robić w momencie kiedy chciałabym zostać na noc w soczewkach (noszę Purevision) a jednocześnie chciałbym zmyć makijaż? Odpowiedz Link Zgłoś
wypowiedz.eksperta Re: Soczewki a makijaż 29.01.08, 20:00 Witam, Najlepiej byłoby zdjąć soczewki i zmyć makijaż, a potem znów je założyć. Jeśli jednak nie ma takiej możliwości, to proszę zmywać makijaż bardzo ostrożnie delikatnym beztłuszczowym preperatem do demakijażu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
emilaya Re: Soczewki a makijaż 31.01.08, 13:13 Jak wyżej - zakładam przed nałożeniem makijażu, zdejmuję przed zmyciem. ZERO problemów wynikających z faktu używania kosmetyków! Pozdrawiam. Emila Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Soczewki a makijaż 02.02.08, 13:07 u mnie podobnie - choc ZAWSZE zmywam makijaz PRZED zdjeciem soczewek... szczerze mowiac nie wyobrazam sobie demkijazu oczu bez ogladania sie w lusterku, a przy mojej wadzie po zdjeciu soczewek byloby to niemowzliwe...uzywam beztluszczowych plynow hipoalergicznych do demakijazu oczu, kosmetyki kolorowe kupuje wg ich "walorow upiekszajacych: :-), nie zwracam uwagi na ich przydatnosc "dla noszacych soczewki kontaktowe" imho to nie ma znaczenia, pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
bubster Re: Soczewki a makijaż 07.02.08, 18:21 zero problemów makijaż robię po założeniu soczewek a zmywam po ich zdjęciu ale zdażało mi się zmywać makijać mając założone soczewki i nic się nie działo Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anique Re: Soczewki a makijaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 22:01 Ciekawi mnie czy nic się nie stanie, jak zakłada się soczewki już na oczy w makijażu. Ja pracuję przy komputerze, nie wytrzymuję w soczewkach. Zwykle zakładam je pod koniec pracy, jak mam juz oczy umalowane... Czymś to grozi? Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Soczewki a makijaż 30.07.08, 10:26 Wydaje mi się, że grozi to głównie rozmyciem makijażu, jeśli przy okazji załzawią Ci oczy. Poza tym mogę sobie wyobrazić np. ukruszenie drobinek grubiej nałożonego tuszu, jeśli przytrzymujesz powiekę za rzęsy (mogą wtedy trafić do oka lub na soczewkę). Odpowiedz Link Zgłoś