mirekmm 11.08.11, 14:23 Złoto nie działa przeciwbakteryjne, jest metalem szlachetnym, mało reaktywnym - ale skąd ma o tym wiedzieć gimnazjalista piszący te bzdury? Jęczmień dobrze jest potraktować ciepłym okładem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mr.mind Napoje gazowane powodują kolki?! 11.08.11, 15:28 > Piwo bywa przyczyną kolek u niemowląt, > głównie dlatego, że jest napojem gazowanym Nosz kurna, jeśli mi ten gimnazjalista w trąbkę dmuchany pokaże bąbelki z piwa, które przetrwały proces trawienia i przedostały się w postaci niezmienionej do pokarmu to go ozłocę - nic tylko otwierać fabrykę mleka gazowanego! (matka musi dokładnie gryźć makowca, gdyż drobne ziarenka mogą jej zapchać kanaliki w piersiach) (*d*ota) Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.t Re: Napoje gazowane powodują kolki?! 16.08.11, 11:40 slim slim, mnie tez zdziwila rada dot piwa pomocnego przy kp. bo wybiorczo czytajace spoleczenstwo tylko to zapamieta, nawet jesli reszta artykulu costam niecio rozjasnia w temacie ;ciekawa jestem ile osob doczyta ostatnia linijke i zapamieta ze dokladnie - mozna by mowic o podobnym cudownym dzialaniu wody na laktacje. a o kolkach powodowanych przez gaz :) rotfl analogie o maku podkradne :))) Odpowiedz Link Zgłoś
stoval Re: Zdrowotne mity? A jednak to prawda! 11.08.11, 22:39 @mirekmm Napisz to autorom tej rozprawy z zakresu stomatologii: www.czytelniamedyczna.pl/1919,porownanie-wlasciwosci-przeciwbakteryjnych-wybranych-materialow-do-wypelnien.html Nie zapomnij ich zwyzywac od gimnazjalistow. Odpowiedz Link Zgłoś
mirekmm Re: Zdrowotne mity? A jednak to prawda! 11.08.11, 23:25 Drogi gimbusie, w podlinkowanej pracy mowa jest o 22 karatowym stopie zlota. Wlasciwosci antybakteryjne wynikają z zawartości w tym stopie miedzi lub srebra. Odpowiedz Link Zgłoś
muszu155 Re: Zdrowotne mity? A jednak to prawda! 12.08.11, 15:37 Wakacje są, daj spokój. A do wymiatania bakterii to się najlepiej srebro nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Zdrowotne mity? A jednak to prawda! 15.08.11, 09:33 złoto na obrączki jest jeszcze niższej próby. Odpowiedz Link Zgłoś
kzwti Re: Zdrowotne mity? A jednak to prawda! 16.08.11, 14:18 Zonk kolego!!! Mirek ma racje metaliczne złoto nie jest bakteriobójcze. Po prostu jest za mało rektywne. Obrączka może pomóc bo stop z którego jest zrobiona zawiera miedź (czerwonawe "ruskie" obraczki) lub srebro (te jasnożółte) i tylko z tego powodu pocieranie obrączką daje efekty. Silnie bakteriobójcze są jony złota Au (3+) ale jak je uzyskać? No powstają np. w jednym z etapów "roztważania" złota za pomocą wody królewskiej czyli mieszaniny stężonych kwasów azotowego i solnego. Życzę szczęścia przy smarowaniu powieki takim specyfikiem. Oj spało sie na chemi spało ... Odpowiedz Link Zgłoś
dietadlafaceta Na przeziębienie najlepsze sadło psa 14.08.11, 17:03 Tak twierdzą niektóre babcie ............ dietadlafaceta.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
slim_slim_slim piwo + karmienie piersią 14.08.11, 19:20 wspominanie o korzystnym działaniu alkoholu (nawet jeśli wspomina się efekt psychologiczny) w kontekście karmienia piersią, to jednak igranie z ogniem i objaw głupoty. oczywiście picie piwa przez karmiącą matkę nie zawsze wpłynie niekorzystnie na dziecko, ale niesie ryzyko. równie dobrze można powiedzieć, że zażywanie narkotyków może korzystnie wpływać na rozwój płodu, bo przecież matka staje się bardziej wyluzowana (i podanie zastrzeżenia, że może to być jednak niekorzystne, to moim zdaniem za mało) Odpowiedz Link Zgłoś
jermaczek bezalkoholowe 14.08.11, 20:56 Są przecież piwa bezalkoholowe, które jak najbardziej można pić przy karmieniu. Wspominane piwo karmelowe (np. Karmi) ma alkoholu śladową ilość (do 0.5%, czyli mniej niż np. kefir). Odpowiedz Link Zgłoś
slim_slim_slim Re: bezalkoholowe 14.08.11, 22:21 to prawda, ale w artykule mowa jest przede wszystkim o piwie, a nie o piwie "bezalkoholowym". oczywiście pojawia się wzmianka o piwie karmelowym, ale karmelowe bywają nie tylko piwa "bezalkoholowe", ale też z dosyć normalną zawartością alkoholu. poza tym pamiętajmy, że piwo "bezalkoholowe" to piwo z niską zawartością alkoholu. po jednym nic się nikomu nie stanie, ale skoro ma pomagać na laktację, to czemu nie wypić sześciu? ;) pamiętajmy, że dzieci powinny być jednak pod szczególna ochroną i nie ma sensu ryzykować. jeśli intencją autorki jest podawanie rady dla matek, to jednak radziłbym dwa razy zastanowić się, zanim opublikuje się taką poradę Odpowiedz Link Zgłoś
marekkolber Lekarstwo matki bożej 14.08.11, 21:58 LEKARSTWO MATKI BOŻEJ Moje kochane dzieci, Moja troska o was i o wasze dusze jest oznaką Mojego Macierzyństwa. Pamiętajcie jednak, że wypraszam dla was u Mojego Boskiego Syna łaski uzdrowienia dla ciała. Dałam temu wyraz podczas Moich objawień na wielu miejscach, ponieważ dobrze wiem, czego potrzebują Moje dzieci dla umocnienia ich wiary. Dlatego dzisiaj pragnę wam przekazać lekarstwo, abyście nie bali się żadnej epidemii, a we wszystkim zaufali Bogu. Przygotujcie następujący napój: suszone owoce głogu zalejcie szklanką gorącej wody. Dodajcie szczyptę imbiru oraz łyżeczkę miodu lipowego. Do tego dodajcie łyżeczkę soku z cytryny oraz łyżeczkę mocnego naparu z lipy. Podgrzejcie, ale tak, aby się cały napój nie zagotował i ciepłe pijcie rano i wieczorem. To was uchroni przed wszelkimi bakteriami..SPRAWDZIŁEM NA DZIECIACH DZIAŁA REWELACYJNIE WYSTARCZYŁY TRZY DNI....POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
m0nika7 Re: Lekarstwo matki bożej 23.04.14, 15:47 Dzień dobry, chciałam się zapytać ile potrzeba suszonych owoców głogu do sporządzenia tego lekarstwa? Monika Odpowiedz Link Zgłoś
samwieszkimjestem Zdrowotne mity? A jednak to prawda! 16.08.11, 10:25 na jęczmień rewelacyjnie działa u mnie ciepłu okład z naparu z rumianku. Rumianek ma właściwości odkażające. Zajęło mi trzy godziny zmienianie wacików nasączonych naparem i było po jęczmieniu. Po co miałabym iść z taką bzdurą do lekarza?! Odpowiedz Link Zgłoś
isa-healt Zdrowotne mity? A jednak to prawda! 16.08.11, 14:48 Okłady z rumianku (najlepiej z torebki herbaty rumiankowej - nie trzeba wtedy nasączać wacików i ma mocniejsze działanie) nie tylko pomagają w przypadku jęczmienia ale również redukują obrzęki oczu i cienie pod oczami. Polecam, to na prawdę działa ! ..................................................................................................................... Kilka słów na temat mocy jagód, żurawiny i nie tylko : wszystkoozdrowiu-mili.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
zyzyryx Re: Zdrowotne mity? A jednak to prawda! 16.08.11, 15:10 Chyba ze sie jest uczulonym na rumianek, ja jestem (oczywiscie nie wiedzialam tego), i po takim okladzie oczy piekly i swedzialy tak, ze o malo ich nie wydrapalam, popekaly mi wszystkie zylki, w koncu oczy spuchly tak, ze nie umialam ich prawie otworzyc. Wygladalam jakby mi ktos dwie sliwy naraz nabil, tylko ze bez siniakow... Takze z naturalnymi metodami tez ostroznie. Odpowiedz Link Zgłoś
isa-healt Re: Zdrowotne mity? A jednak to prawda! 16.08.11, 17:04 Szkoda, że musiałas się dowiedzieć ze jestes uczulona w taki sposób. Na oczy jest bardzo dobra również arnika i wszelkiego rodzaju żele właśnie z nią. ............................................................................ wszystkoozdrowiu-mili.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
babyaggie CHMIEL a nie PIWO!!! 11.03.12, 12:13 Jak mozna zalecac piwo? Personel medyczny zglupial juz dokumentnie. To szyszka chielu stymuluje laktacje a nie piwo jako takie... Odpowiedz Link Zgłoś
wami41 Re:Niekoniecznie mity. 13.03.12, 20:24 Co do zlota, to uzywa sie do pocierania jeczmienia zlota, ktore bylo nie uzywane przez dlugi czas. W takim wypadku na powierzchni zlotego wyrobu gromadzi sie tlenek (????) i potarcie jeczmnienia takim zlotem pomaga. wybrobowane i wcale nie jest to mit. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re:Niekoniecznie mity. 13.03.12, 21:51 wami41 napisała: > Co do zlota, to uzywa sie do pocierania jeczmienia zlota, ktore bylo nie uzywan > e przez dlugi czas. W takim wypadku na powierzchni zlotego wyrobu gromadzi sie > tlenek (????) i potarcie jeczmnienia takim zlotem pomaga. wybrobowane i wcale n > ie jest to mit. Tlenek czego na powierzchni złota się niby gromadzi? Bo na pewno nie złota. Złoto się nie utlenia ani w wodzie, ani na powietrzu. S. Odpowiedz Link Zgłoś