Dodaj do ulubionych

ciągły katar

27.05.04, 07:50
Witam ponownie !!!

Męczy mnie właśnie katar, który nie ustępuje od ponad 10lat. Nie kicham, ale z nosa leci mi ciągle coś, jakby woda. To nie jest żadna alergia, bo miałam robione testy na alergeny występujące cały rok i nic nie wykazało. Lekarz powiedzial mi, że to może byc spowodowane krzywą przegrodą nosową. Może i rzeczywiście, bo miałam ponad 10 lat temu uraz nosa. Moje pytanie brzmi: czy jeżeli bym zdecydowała się na zabieg prostowania przegrody to będzie on w 100% skuteczny? Jakie są szanse zwalczenia tego kataru?
Obserwuj wątek
    • sylwiassss Re: ciągły katar 28.05.04, 14:52
      Czy nikt nie miał prostowanego nosa operacyjnie?
    • martini_very_bianco Re: ciągły katar 28.05.04, 14:59
      Skoro lekarz powiedział, że "może być spowodowane", to może po prostu najpierw
      sprawdź, czy rzeczywiście jest, a potem myśl o operacji?

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatyczne
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
      • sylwiassss Re: ciągły katar 02.06.04, 13:06
        A w jaki inny sposób mogę to sprawdzić, jak tylko poddać się zabiegowi?
        • Gość: Teresa Re: ciągły katar IP: *.net-serwis.pl 02.06.04, 13:23
          probowalas moze duzych dawek wapnia? u mojej mamy to dopiero poskutkowalo
          • sylwiassss Re: ciągły katar 03.06.04, 09:00
            Nic takiego nie próbowałam, bo nawet lekarz mi tego nie zasugerował. W jakiej postaci przyjmuje się wapń w tym przypadku?
            • Gość: Teresa Re: ciągły katar IP: *.net-serwis.pl 03.06.04, 13:44
              nie pamietam co mama brala, ale wiem, ze powinno sie brac wapn z magnezem
    • neronka Re: ciągły katar 02.06.04, 19:02
      Mój brat miał prostowaną przegrode nosa operacyjnie.
      I nadal cieknie mu z nosa, więc to nic nie pomogło.
      • sylwiassss Re: ciągły katar 03.06.04, 08:58
        No własnie !!!!!!!! I dlatego nie pójdę na żadne prostowanie nosa skoro to nie pomaga. Dzięki bardzo !!!!!!
        • neronka Re: ciągły katar 03.06.04, 10:17
          Spróbuj kropli antyalergicznych np. Rhinocort i przez 2 tygodnie bierz 1 Zyrtec
          dziennie i 2 x wapno.
          możesz mieć uczulenie na coś co nie jest typowym alergenem i lekarze tego nie
          wykryją, także sprawdź taką kurację i zobacz czy nie jest lepiej.
    • Gość: Anna Re: ciągły katar IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.07.04, 19:13
      A czy czzsem nie masz kłopotów z krążeniem i odmrożeniami i ciągłym zimnem.
      JA MIAŁAM katar odmrożone ręce i ktoś mi poradził aby nad Bałtykiem ręce
      wystawić na słonce na gorącym piasku i to poskutkowało a przy okazji zgubiłam
      katar.
      Anna J.
    • Gość: vanillka Re: ciągły katar IP: *.smrw.lodz.pl 04.07.04, 18:07
      Witam, ja mam ten sam proble - ciągły katar w postaci wody kapiącej z nosa.
      Nigdy nie zastanawiałam się nad operacją przegroy nosowe, ale chętnie coś bym z
      tym zrobiła, bo jest to dość uciążiwa przypadłość i zupełnie nie wiem, skąd się
      wzięła - a trwa tak długo jak u ciebie, albi i dłużej...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka