Dodaj do ulubionych

Transseksualizm: płeć odroczona?

25.10.11, 18:59
Ja wiem, że kryzys i korekta tekstu kosztuje, ale dlaczego znów internauci mają to robić za redakcję. Pani autorka się trochę nie popisała:

"Przy zmianie płci na męską pojawia się zarost, obniża się głos, przy zmianie na żeńską zaczynają rosnąć piersi, zanika miesiączka." Wychodzi na to, że mężczyznom decydującym się na zmianę płci zanika miesiączka.

No i nieśmiertelne:
"Długość całej procedury zależy od konkretnego sądu i przypadku: wszystko trwa średnio od 6 miesięcy do półtorej roku." Pragnę zauważyć, że rok nie jest rodzaju żeńskiego. Półtorej szklanki, ale półtora roku. No, chyba, że autorka się za bardzo wczuła w temat zmiany płci i tożsamości.
Obserwuj wątek
    • pantalonik666 Zoofilia to nie zboczenie! 25.10.11, 19:55
      .
      • szuwarek75 Pedofilia to nie zboczenie! 25.10.11, 20:45
        • szmondak Nekrofilia to nie zboczenie! 25.10.11, 21:21
          • labandera fobie się leczy, koledzy powyżej 25.10.11, 21:38
            życzę powrotu do zdrowia. Żyj i pozwól żyć innym.
    • tomjk Transseksualizm: płeć odroczona? 25.10.11, 21:13
      "partner nie rozpoznaje, że pochwa została sztucznie utworzona"

hi hi, taki trans-żarcik.
    • odchudzacz Jak to trans nie jest zboczeniem? 25.10.11, 23:13
      Od zawsze byl uznawany za dewiacje seksualna. Jesli chlop ma ptaka, to czy czucie sie kobieta moze byc uznawane za normalne? Ogarnijcie sie!
      • 11krzych Re: Jak to trans nie jest zboczeniem? 26.10.11, 09:45
        A jak chłop ma ptaka a przebiera się w sutanny i nie zakłada normalnej rodziny, tłumacząc to mętnie powołaniem przez pambuka to jest to zboczenie czy choroba psychiczna?
        Moim zdaniem księży można leczyć. Dobry psychiatra, elektrowstrząsy, odpowiedni dobór leków i sporą część można przywrócić społeczeństwu.
    • 3prywtanie Transseksualizm: płeć odroczona? 26.10.11, 07:24
      Uwaga - wpis ten zawiera lokowanie produktu jest jednocześnie autopromocją piszącego

Transwestytyzm w reklamie

3prywatnie.blox.pl/2011/10/Transwestytyzm.html
      • 3prywtanie Re: Transseksualizm: płeć odroczona? 26.10.11, 07:30
        Autor używając zwrotu "jest jednocześnie autopromocją piszącego" bynajmniej nie miał na myśli iż jest transwestytą bo nie jest (na szczęście)
        Zwrot autopromocja dotyczyła blogu, którego jest autorem
        Tyle wyjaśnienia
        Aha - nie zgadzam się ze zwrotem iż tłumaczą się tylko winni
    • bambetla Półtora roku!!! 26.10.11, 08:14
      Rok jest rodzaju męskiego! Miesiąc, dzień i tydzień też. Mówimy i piszemy: półtora roku, miesiąca, tygodnia, dnia.

A nie, jak w artykule, "Długość całej procedury zależy od konkretnego sądu i przypadku: wszystko trwa średnio od 6 miesięcy do półtorej roku."

A transseksualistom współczuję. To, co muszą przejść, to droga przez mękę. I nie nam, szczęśliwym, że nie mamy takich problemów, ich oceniać.
      • peace4all Re: Półtora roku!!! 26.10.11, 09:33
        Bambetla...
        Mnie nie dotyczy transseksualizm, ale osobiście nie mam absolutnie NIC przeciwko "takim" osbom.
        No i gratuluję wpisu, twojego głosu w ten sprawie; głosu poparcia dla tych osób, a nie rzucania w ich kierunku "mięsem".

Ten przytaczany przez wszystkich błąd dla mnie jest... potworny.
        • tomjk odczepcie się od półtorej! 26.10.11, 09:48
          Może urodziła się jako ten półtora, ale całe życie pragnęła seksu grupowego z Miod(...) i Bral(...), i dlatego zmieniła płeć i jest tą półtorą, a jak wiadomo, każda półtora znajdzie amatora.
          Wiemy wszyscy, że: "półtora", nie: "półtorej".
          Wiemy też, że specyficzny lansik na dewiacjach był niegdyś domeną wąskich i wtajemniczonych elyt. Ale że te spsiły się niemiłosiernie (sorry kynolodzy), lub jak kto woli nastąpiła liberalizacja i demokratyzacja, to mamy, to co mamy: śpiewać każdy może, być redaktorem i dziennikarzem każdy może, płeć zmieniać każdy może i żyjemy w takim właśnie fetorze.
    • amadeus99 Transseksualizm: płeć odroczona? 26.10.11, 09:59
      Tak, polska Język, bardzo trudna Język...
      Więcej takich odkryć proszę, następni w kolejce będą zoofile, też ich trzeba wyświęcić...
    • top6info Amputacja penisa i jąder to całkiem normalna rzecz 26.10.11, 10:04
      W końcu jak śpiewał zespół KURY "jaja przeszkadzają kobiecie, jaja uwłaczają mężczyźnie" a "prorocy je amputowali zalewając masłem" :)

...................
      6 najważniejszych informacji dla Twojego portfela codziennie od 6 rano
      top6info.blogspot.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka