IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.06.04, 10:49
Czy Albothyl można zastosować w przypadku grzybicy pochwy. Podobno drożdżaki
lubią kwaśne ph a lek ten powoduje obnizenie ph.Lek ten (globulki dopochwowe)
jest dostepny bez recepty ale przeczytając ulotkę boję się go użyć. Czy ktoś
ma doswiadczenie ze stosowaniem Albothylu.
Obserwuj wątek
    • Gość: apriv Re: Albothyl IP: *.proxy.aol.com 02.06.04, 11:37
      www.rozanski.henryk.gower.pl/antisepticum2002.htm
      sprawdz pod policresulen
    • Gość: ppp Re: Albothyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 11:41
      Albothyl zawiera polikrezulen. Jest on połączeniem kwasu
      hydroksymetylobenzenosulfonowego z formaldehydem. Ma działanie bakteriobójcze i
      hemostatyczne. Polikrezulen powoduje koagulację martwiczych komórek, ułatwiając
      ich rozpad i usuwanie, ma właściwości bakteriobójcze i rzęsistkobójcze,
      obkurcza miejscowo naczynia krwionośne, hamuje krwawienie. W ginekologii
      stosuje sie go w postaci globulek lub roztworu. Wskazania: nadżerki, zakażenia,
      uszkodzenia lub procesy zapalne i upławy z pochwy i szyjki macicy, niezłośliwe
      zmiany guzowate cewki moczowej u kobiet, zapalenie sromu, świąd pochwy.
      Albothylu nie stosuje sie w grzybicach pochwy. W przypadku gdy jest to pierwsze
      zachorowanie polecam stosowanie nystatyn (Nystatyna), ewentualnie nifuratelu i
      nystatyny (Macmiror Complex). W przypdaku nawracajacej kandydozy stosuje sie
      Flukonazol, Klotrimazol, Itrakonazol lub Ketokonazol.
      • littlemy Re: Albothyl 02.06.04, 11:48
        rozsumiem, ze mozna stosowac albothyl do leczenia nadzerki...ale czy mozna
        przeprowadzic leczenie na wlasna rejke, czy po konsultacji z lekarzem? a moze
        mozna w przypadku niewielkiej nadzerki zastosowqc jakis inny srodek?
        • Gość: ppp Re: Albothyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 13:51
          Oczywiscie ze tylko po konsultacjach z lekarzem. Oprocz Albothylu (globulki
          dopochwowe) podobny w dzialaniu jest Vagothyl w postaci plynu.
    • Gość: apriv Re: Albothyl IP: *.proxy.aol.com 02.06.04, 12:12
      ja bym uzyla na grzyby-jest to formaldechyd,zabija wszystkie organizmy,poczytaj
      na temat formaliny-wodny rotwor formaldechydu.
      • Gość: ppp Re: Albothyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 13:52
        Jezeli to ma byc przesmiewcze to nie znajduje w tym nic smiesznego. A jezeli na
        powaznie to tragiczne.
        • Gość: apriv Re: Albothyl IP: *.proxy.aol.com 02.06.04, 15:33
          www.wizaz.pl/chemia/kategorie.php
          wiem.onet.pl/wiem/009566.html
          polikrezulen-polaczenie kwasu hydroksymetylobenzenosulfonowego z formaldehydem
          cos dla niedouczonych
          • Gość: ppp Re: Albothyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 21:21
            Nalezy czytac czyjes watki. Polecam swoje, tam jest pelna informacja o
            polikrezulenie. Debilizmem jest proponowanie formaliny uzywanej min do
            konserwowania preparatow anatomicznych.
            • Gość: apriv Re: Albothyl IP: *.proxy.aol.com 02.06.04, 21:49
              www.mp.pl/bazy/alergeny.php?id=52&_tc=C0862C9551094D38B74F03C688A61F97
              no wlasnie czytaj to co sie pisze,bo formalina jest wodnym roztworem
              formaldechydu i nikt nie kaze sie smarowac formalina tylko przedsatawia fakty
              ze jest to, czyli albothyl takze na grzyby,wiecej kultury i niestety u mnie
              egzaminow z chemi bys nie zdala
              ty jakas nawiedzona jestes-cos nie tak z glowa
              podalam linki jak dla przedszkolaka,ale widze ,ze z logicznym mysleniem nie
              najlepiej
              • Gość: ppp Re: Albothyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 12:30
                Na cale szczescie egzaminy z chemii mam juz za soba, zapewne zdane lepiej od
                ciebie. Kultura nie wykazujesz sie jak na razie ty. Linki nie zastapia ci
                wiedzy. No coz widze ze na kazdym forum na gazeta.pl znajdzie sie jakis oszolom
                taki jak ty. Widze na tym forum mase cyrulikow z toba na czele.
                • Gość: apriv Re: Albothyl IP: *.proxy.aol.com 03.06.04, 12:54
                  o oszolom,cyrulik,debilizm-to sa Twoje zarzuty pod moim adresem-tylko
                  dlatego ,ze udowodnilam ,ze Albothyl mozna zastosowac takze na grzyby,jak sie
                  do kogos pisze per Ty i z Toba-to z duzej litery,widac wlasnie stan Twojej
                  wiedzy,a za pewne z chemi jestes orlem,widac ,ze masz duzo do czynienia z
                  oszolomami-ciekawe dlaczego,az takim jestes asem,ze kazdy to dla Ciebie
                  zero,udawadniaj sobie swoje mankamenty,ale nie obrazaj ludzi,i napewno Tobie
                  juz nie odpisze ,bo mam ciekawsze zajecia,niz dyskusja z nie oszolomem
                  • Gość: ppp Re: Albothyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 13:33
                    No raczej tego nie udowodnilas, a tylko sie osmieszylas. To ty zaczelas
                    pierwsza rzucac obelgami. Zaimki osobowe pisalem celowo z malej litery, wybacz
                    ale jezeli to ma byc wykladnikiem widzy to wiedz ze nie uzywasz znakow
                    interpukcyjnych i nie rozpoczynasz zdania wielka litera...ale czy to ma
                    znaczenie? Czy o tym byla dyskusja? Jestes typowym oszolomem forum Zdrowie,
                    kazde ma takiego. Nie bede z toba wiecej dyskutowal.
                    • Gość: apriv Re: Albothyl IP: *.proxy.aol.com 03.06.04, 15:33
                      Ty facet jestes-bo wypowiadasz sie jak typowa przekupka na targowisku.
    • Gość: Maja Re: Albothyl IP: *.chello.pl 03.06.04, 18:45
      Kurację Albothylem miałam na nadżerkę, ale już po wyleczeniu grzybicy. Myślę, że
      powinnaś pójść do ginekologa, on przepisze Ci odpowiedni lek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka