Dodaj do ulubionych

Ból w okolicy żeber

17.12.11, 06:55
Coś jakby mięśni między żebrami.
Co z tym robić? Do jakiego lekarza iść?

Zatyka mnie, każdy ruch, każde kaszlnięcie - boli.
Najbardziej dokucza w łóżku - nie mogę się przekręcic z boku na bok :/
Obserwuj wątek
    • easyblue Re: Ból w okolicy żeber 17.12.11, 10:56
      Wypadku żadnego nie miałeś? Nikt Cię nie przygniótł w łóżku?:) A moze grałeś w rugby i za bardzo poszalałeś?:)
      Może faktycznie to zapalenie mięśni międzyżebrowych, z tym musisz do rodzinnego, powinien dać sobie radę.
      • cavett Re: Ból w okolicy żeber 17.12.11, 13:27
        ja myślę, ze po długotrwałym i silnym kaszlu..
        jadę na p/bólowych :/
        • cavett Re: Ból w okolicy żeber 17.12.11, 13:27
          jestem babą ;)
          • wiki9611 Re: Ból w okolicy żeber 17.12.11, 19:43
            Ja tak mam jak za dużo brzuszków zrobię ,myślę że to mięśnia przynajmniej u mnie tak było obyło się bez lekarza ,może robiłaś jakieś ćwiczenia ,jeśli od długiego kaszlu to może jesteś jeszcze nie wyleczona najlepiej udaj się do lekarza rodzinnego .
        • easyblue Re: Ból w okolicy żeber 17.12.11, 20:47
          No to masz winowajcę:) Posmaruj żebra maścią p/bólową. Ale nie przesadzaj z iloscią, bo mozńa jeszcze łatwiej przesadzić z dawką niz w przypadku leków doustnych.
          • cavett Re: Ból w okolicy żeber 18.12.11, 06:27
            ból jest coraz gorszy, boli mnie głównei po lewej stronie i chyba promieniuje na całe zebra; w zasadzie juz głównie po lewej.
            Obawiam sie czy to nie zapalenie trzustki.
            Pora do lekarza.
            • wiki9611 Re: Ból w okolicy żeber 18.12.11, 08:27
              może to grypa skoro masz kaszel jutro idz do lekarza
            • easyblue Re: Ból w okolicy żeber 18.12.11, 10:56
              Może masz zapalenie płuc, może to zapalenie mięśni międzyżebrowych z grypa, może coś jeszcze innego. Tak czy siak musi zbadać Cię lekarz. Na trzustkę to raczej nie wygląda,ale jeżeli będziesz się czuła źle, nie wahaj się pojechać na pogotowie!
              • wiki9611 Re: Ból w okolicy żeber 18.12.11, 15:31
                To prawda jeśli ból Ci bardzo dokucza to zgłoś się na pogotowie po co masz się męczyć .
                • kasiaania20 Re: Ból w okolicy żeber 18.12.11, 19:15
                  To mogą być rózne schorzenia - od przeciążenia spowodowanego wysiłkiem , złym ułożeniem w czasie snu, pracy , nerwobóli, zapalenia płuc, półpaśca. Idz do rodzinnego najlepiej niech tto obejrzy.
            • barbara107 Re: Ból w okolicy żeber 05.06.15, 09:18
              Cześć, udało Ci się ustalić przyczynę bólu? Mam bardzo podobne objawy dlatego pytam i szukam pomocy.
    • cavett Re: Ból w okolicy żeber 18.12.11, 21:44
      dziękuje za wszelkie rady; sądzę że kryzys przeszedł. Gdzieś koło 15ej poczułam się lepiej.
      Jestem po grypie, i chyba to faktycznie neuralgia po długotrwałym kaszlu.
      Ale już będzie dobrze. :)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka