cavett 17.12.11, 06:55 Coś jakby mięśni między żebrami. Co z tym robić? Do jakiego lekarza iść? Zatyka mnie, każdy ruch, każde kaszlnięcie - boli. Najbardziej dokucza w łóżku - nie mogę się przekręcic z boku na bok :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
easyblue Re: Ból w okolicy żeber 17.12.11, 10:56 Wypadku żadnego nie miałeś? Nikt Cię nie przygniótł w łóżku?:) A moze grałeś w rugby i za bardzo poszalałeś?:) Może faktycznie to zapalenie mięśni międzyżebrowych, z tym musisz do rodzinnego, powinien dać sobie radę. Odpowiedz Link Zgłoś
cavett Re: Ból w okolicy żeber 17.12.11, 13:27 ja myślę, ze po długotrwałym i silnym kaszlu.. jadę na p/bólowych :/ Odpowiedz Link Zgłoś
wiki9611 Re: Ból w okolicy żeber 17.12.11, 19:43 Ja tak mam jak za dużo brzuszków zrobię ,myślę że to mięśnia przynajmniej u mnie tak było obyło się bez lekarza ,może robiłaś jakieś ćwiczenia ,jeśli od długiego kaszlu to może jesteś jeszcze nie wyleczona najlepiej udaj się do lekarza rodzinnego . Odpowiedz Link Zgłoś
easyblue Re: Ból w okolicy żeber 17.12.11, 20:47 No to masz winowajcę:) Posmaruj żebra maścią p/bólową. Ale nie przesadzaj z iloscią, bo mozńa jeszcze łatwiej przesadzić z dawką niz w przypadku leków doustnych. Odpowiedz Link Zgłoś
cavett Re: Ból w okolicy żeber 18.12.11, 06:27 ból jest coraz gorszy, boli mnie głównei po lewej stronie i chyba promieniuje na całe zebra; w zasadzie juz głównie po lewej. Obawiam sie czy to nie zapalenie trzustki. Pora do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
wiki9611 Re: Ból w okolicy żeber 18.12.11, 08:27 może to grypa skoro masz kaszel jutro idz do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
easyblue Re: Ból w okolicy żeber 18.12.11, 10:56 Może masz zapalenie płuc, może to zapalenie mięśni międzyżebrowych z grypa, może coś jeszcze innego. Tak czy siak musi zbadać Cię lekarz. Na trzustkę to raczej nie wygląda,ale jeżeli będziesz się czuła źle, nie wahaj się pojechać na pogotowie! Odpowiedz Link Zgłoś
wiki9611 Re: Ból w okolicy żeber 18.12.11, 15:31 To prawda jeśli ból Ci bardzo dokucza to zgłoś się na pogotowie po co masz się męczyć . Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaania20 Re: Ból w okolicy żeber 18.12.11, 19:15 To mogą być rózne schorzenia - od przeciążenia spowodowanego wysiłkiem , złym ułożeniem w czasie snu, pracy , nerwobóli, zapalenia płuc, półpaśca. Idz do rodzinnego najlepiej niech tto obejrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara107 Re: Ból w okolicy żeber 05.06.15, 09:18 Cześć, udało Ci się ustalić przyczynę bólu? Mam bardzo podobne objawy dlatego pytam i szukam pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
cavett Re: Ból w okolicy żeber 18.12.11, 21:44 dziękuje za wszelkie rady; sądzę że kryzys przeszedł. Gdzieś koło 15ej poczułam się lepiej. Jestem po grypie, i chyba to faktycznie neuralgia po długotrwałym kaszlu. Ale już będzie dobrze. :) Odpowiedz Link Zgłoś