Dodaj do ulubionych

Czy ktos bral DUSPATALIN RETARD na zaparcia?

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.06.04, 11:59
Od ponad miesiaca mam zaparcia. Lekarz internista zalecil mi duspatalin
retard.Biore go od 4 dni, ale na razie nic nie pomaga, co prawda nie boli
mnie tak brzuch jak wczesniej i nie jest tak bardzo wzdety ale zaparcia jak
byly tak sa:/ czy musze poczekac troche az srodek zacznie dzialac??
czy ktos moze podzielic sie swoimi doswiadczeniami zwiazanymi z tym lekiem ???
Obserwuj wątek
    • Gość: zainteresowana Re: Czy ktos bral DUSPATALIN RETARD na zaparcia? IP: *.broker.com.pl / *.broker.com.pl 08.06.04, 12:33
      ja brałam i biorę duspatalin dla prawidłowej pracy jelit{chodzi o
      wzdęcia}.Jestem po operacji usunięcia połowy jelita grubego{z odcinkiem,który
      odpow.za zagęszczenie kału}i miałam przez to cały czas wolne stolce-przez
      operacje a nie przez lekarstwo. Więc trochę dziwne,że lekarz nie przepisał
      jeszcze jakiegoś lekars.na wypróżnienia.
    • Gość: z\ Re: Czy ktos bral DUSPATALIN RETARD na zaparcia? IP: *.broker.com.pl / *.broker.com.pl 08.06.04, 12:47
      hop!
    • azar21 Re: Czy ktos bral DUSPATALIN RETARD na zaparcia? 08.06.04, 14:23
      Potrzeba Tobie dużo błonnika i probiotyków.
      napisz na azar21@gazeta.pl
    • alicjaczar Re: Czy ktos bral DUSPATALIN RETARD 08.06.04, 15:03
      Ja brałam ten lek, gdy miałam kłopoty z jelitem grubym. Prawdopodobnie zespół
      jelita drażliwego..Miałam wtedy zaparcia też...Po jakimś czasie troszke ten lek
      uregulował prace jelita.
      Działa on selektywnie na mięśniówke jelita rozkurczowo, cos a'la No-Spa...Stąd
      przechodza Ci bóle...Tylko czy na zaparcia???
      Lekarze często uważają, iż środek rozkurczowy powoduje że zwolniona zostaje
      perystaltyka jelita...
      Pozdrawiam
      Alicja
      • Gość: lara Re: Czy ktos bral DUSPATALIN RETARD IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.06.04, 15:10
        no wlasnie ja tez mam obawy, ze lek ten na moje zaparcia jest raczej malo
        odpowiedni:( niestety kosztuje sporo pieniedzy a to tylko starcza na 2 tyg.
        myslalam o pojsciu do lekarza i prosbie o zmiane leku na bardziej odpowiedni
        dla mojej dolegliwosci. nie wiem juz co otym sadzic :/
    • Gość: lara Re: Czy ktos bral DUSPATALIN RETARD na zaparcia? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.06.04, 15:06
      moja dieta ostatnio sklada sie wylacznie z otrebow, platkow owsianych, ciemnego
      pieczywa, jogurtow, owocow, warzyw itp. jem tez suszone sliwki, morele
      rodzynki. pije herbatki ziolowe, siemie lniane, rano naczczo wode z miodem.
      niestety nie bardzo to pomaga, wczesniej to nawet od takiego jedzenia
      dostawalam niemal skretu kiszek:/ teraz z duspatalinem nie mam juz takich
      sytuacji, ale zaparcia nadal sa:( wiem ze to srodek na prawidlowa prace jelit,
      ale znalazlam duzo info o jego skutecznosci w przypadku przewleklych biegunek,
      nie zaparc:/
      dlatego chcialam dowiedziec sie: czy komus pomogl on na zaparcia??
      • alicjaczar Re: Czy ktos bral DUSPATALIN RETARD na zaparcia? 08.06.04, 15:23
        Al ejelitka tez potrafia sie denerwować...i wtedy bardzo sie kurczą....-
        zaparcia...albo sie wtedy lata do łązienki....newry tez tutaj sa
        czynnikiem...Spoko:)))))
        Pa
        Ala

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka