Dodaj do ulubionych

Problem z nadgarstkiem

21.02.12, 01:05
Witam. Mam taki problem a mianowicie już jakiś czas temu (ok 1-1.5 miesiąca ) grałem na hali w piłkę i jak to się czasem zdarza upadłem i przed upadkiem wiadomo ratowałem się rękoma . Podczas dalszej gry nic nie czułem żadnego bólu ani dyskomfortu . Lecz następnego dnia po przebudzeniu okazało się ze nadgarstek boli przy mocniejszym poruszaniu góra dół i na "boki" . Sądziłem ze jest to zwykły efekt upadku (czyli że na nadgarstek podziałała duża siła , byłem rozgrzany to nie czułem tego podczas gry) . Silny ból przeszedł po kilku dniach lecz coś pozostało ..mianowicie pozostał ból w chwili gdy chce skręcam mocno nadgarstek w lewo( jest to prawy nadgarstek) i co mnie najbardziej dziwi ból u nasady dłoni ..ciężko wytłumaczyć w którym to miejscu ale jest to miejsce gdzie dłoń łączy się z nadgarstkiem . Tylko to jest już ból dłoni nie nadgarstka i boli w momencie gdy to dotknę , oprę się na dłoni ... i tak samo boli gdy "naciągnę" palce do góry . Od tygodnia stosuje maść przeciwzapalną , i ból w samym nadgarstku trochę zelżał lecz nie w dłoni ... co to może być ?? zwykłe naciągnięcie mięśni czy jak ?? -.- Wiem że najlepiej udać się do ortopedy ale jak się dowiedziałem że najbliższy termin jest na połowę kwietnia to wolał bym tego uniknąć:) Z góry dziękuję za pomoc:)
Obserwuj wątek
    • grazkavita Re: Problem z nadgarstkiem 21.02.12, 08:47
      PRZEDE WSZYSTKIM ZGŁOŚ SIĘ DO LEKARZA, ZRÓB SOBIE PRZEŚWIETLENIE! Może to rzeczywiście tylko stłuczenie, ale nadgarstek często ulega złamaniom.Jest to dla złamań miejsce "typowe".Proponuję zeby Pan kupił sobie lecytyne, jest dobra na ból i szybciej wróci Panu kondycja..Rękę trzeba oczywiście unieruchomić i często przemywać roztworem np.altacetu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka