27.02.12, 17:20
Wczoraj mój M przyznał mi się, że od jakiegoś miesiąca swędzi go u wejścia do odbytu i trochę krwawi (ale chyba przez drapanie się). Częściej też oddaje stolec (2 - 3 razy na dzień), ale nie jest to biegunka. Czego to mogą być objawy? Hemoroidy? Jakieś pasożyty?
Obserwuj wątek
    • bananarama-live Re: objawy 27.02.12, 19:15
      Może zmienił orientacje .
      • zabojadek40 Re: objawy 27.02.12, 19:45
        Nie wiem co byłoby lepsze... ;-)
        • zabojadek40 Re: objawy 27.02.12, 19:47
          A tak serio, jakieś konkretne podpowiedzi?
          • trollik.morski Re: objawy 27.02.12, 20:14
            Jeżeli świąd wywołały grzybki, to Clotrimazol [maść stosowana dookoła "wlotu"] powinien pomóc.
          • labadine Re: objawy 27.02.12, 20:15
            To wyglada na hemoroidy bo oprocz krwawienia wystepuje tez i swedzenie,w czasie oprozniania powinien zwrocic uwage na kolor krwi-jasna krew to hemoroidy a ciemna to juz b.powazna sprawa.W polowie ub.roku mialem klopoty z wyproznianiem bo nie potrafilem utrzymac stolca oraz dodatkowo zawsze mocno krwawilem,lekarz proktolog znalazl hemoidy i po ich wyleczeniu(skleryzowanie)nie mam juz zadnych klopotow.
    • easyblue Re: objawy 27.02.12, 20:19
      Jeżeli hemoroidy i swędzenie, to być może doszło do małego zakażenia /wiadomo jakie to miejsce/. Ale mogą to być też objawy pasożytów - swędzenie, a krwawienie swoją drogą.
      Więc najlepiej było by pójśc do rodzinnego /raczej nie będzie chciał oglądać przyczyny dolegliwości/, który albo wyśle do proktologa /ten na pewno będzie chciał zobaczyć/ albo zleci badanie kału w kierunku pasożytów /baaardzo niewiarygodne/ lub/i przepisze np. procto-glyvenol. Lepiej w maści, bo po czopkach można pierd.ieć:) No i niech pamięta o zwiększonej higienie i dokładnym /do sucha/ wycieraniu tyłka:)
      • zabojadek40 Re: objawy 27.02.12, 21:21
        Żeby jeszcze Szanowny M. dał się do lekarza zaciągnąć. Wszystko, co piszecie sama podejrzewałam i chciałam się upewnić. Teraz muszę mojego Samca porządnie nastraszyć, to może odwiedzi lekarza (którego od paru lat na oczy nie widział). Dziękuję wszystkim i pozdrawiam serdecznie ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka