Dodaj do ulubionych

Szczoteczka...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.12, 06:58
Zwykła, soniczna czy elektryczna...

jaką wybrać?
Obserwuj wątek
    • e.iwanicka-grzegorek Re: Szczoteczka... 15.03.12, 14:36
      Gość portalu: slx napisał(a):

> Zwykła, soniczna czy elektryczna...
      >
      > jaką wybrać?
      Wybieramy szczoteczki do zębów przede wszystkim firm ,których wyroby są na najlepszym technologicznym poziomie.Do takiej firmy należy blend-a-med.Szczoteczki tej firmy manualne czy elektryczne, dobrane odpowiednio do wieku użytkownika będą spełniały stawiane przed nimi oczekiwania,czyli skutecznie usuwały płytkę nazębną /bakteryjną/.Na pewno skuteczniejszą w kontroli płytki będzie szczoteczka elektryczna, a do tego jej użycie wymaga od nas mniejszego wysiłku.Wybrałabym szczoteczkę elektryczną ,ponieważ jest od sonicznej bardziej wszechstronna .Szczoteczka elektryczna Oral-B 3000 jak i 500 PROFFESIONAL Care charakteryzuje się tym,że głowica tej szczoteczki wykonuje ruchy osylacyjne i pulsacyjno-rotacyjny.Charakteryzuje się także pięcioma różnymi trybami pracy m.innymi -codzienne czyszczenie,wrażliwe zęby itp.
      • moon186 Re: Szczoteczka... 11.07.12, 13:25
        Wybierając szczoteczkę kierowałem się kosztami eksploatacji najpierw wybrałem końcówki a następnie dobrałem do tego szczoteczkę. Główki się zużywają i czasem warto na początku zapłacić więcej za szczoteczkę i później mieć tańsze utrzymanie.
    • clika2 Re: Szczoteczka... 09.07.12, 09:25
      Zdecydowanie elektryczna, a najlepiej taka która reguluje siłę nacisku, ja kupuję albo w mixmedia mają często niższe ceny, ostatnio kupiłam szczoteczkę Brauna ,dostałam jeszcze do szczoteczki pastę. zauważyłam że odkąd używam szczoteczki elektrycznej moje zęby zrobiły się bielsze, a po wizycie u dentysty okazało się że nie mam kamienia
      • oziuta Re: Szczoteczka... 25.08.12, 21:24
        Ja rowniez polecam Oral B, w Holandii w rankingu na pierwszym miejscu przed soniczna Philipsa. Tutaj link gdzie mozna sobie porownac szczoteczki Oral B:
        www.oralb.pl/selector/#/brushes
        • oziuta Re: Szczoteczka... 25.08.12, 21:29
          Ps. Ja mam w swojej 3000 wyswietlacz w raczce i czujnik sily nacisku, nie wiem czemu w Polskiej tabeli nie ma. Z holenderskiej stronki:

www.oralb.nl/products/electric-toothbrush/ProfessionalCare.aspx
          Nawet Oral B 1000 ma czujnik sily nacisku.
          • oziuta Re: Szczoteczka... 25.08.12, 21:39
            Jednak ma, na stronce Oral B albo jakis starszy model albo pomylka

www.shop-dent.pl/pl/p/BRAUN-ORAL-B-Professional-Care-3000-Szczoteczka-elektryczna-obrotowa-z-7-koncowkami-D20.575.3/943

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka