grygoos 22.06.04, 18:34 Mi już bije 3-ci tydzień od zerwania z tym syfem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wojtek Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.ztpnet.pl 22.06.04, 18:58 I co z tego? Liczy się jakość a nie długość. Wielu chorych gdyby przewidziało swoją starość w młodości paliłoby papierosy. Jaki sens ma długie życie z denencją? Albo 10 -15 lat w łóżku? Śmierć to spotkanie z Bogiem. Przed czym się bronić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.sasknet.sk.ca 22.06.04, 19:03 Gość portalu: wojtek napisał(a): > I co z tego? Liczy się jakość a nie długość. Wielu chorych gdyby przewidziało > swoją starość w młodości paliłoby papierosy. > Jaki sens ma długie życie z denencją? Albo 10 -15 lat w łóżku? > Śmierć to spotkanie z Bogiem. Przed czym się bronić? Pozwol Wojtku, ze sprostuje. Palenie nie zabierze ci z zycia tych 10-15 lat w lozku tylko raczej je o 10 lat przyspieszy. Przewlekly obturacyjny bronchit pluc bedacy czestym rezultatem palenia jest naprawde dlugotrwalym, wieloletnim i bardzo nieprzyjemnym sposobem zejscia z tego swiata. Zapraszam na wizyte do kliniki chorob pluc. Nagla smierc to mozesz sobie zapewnic jak sobie strzelisz z pistoletu w glowe i dobrze trafisz, a nie jak palisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pj Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.ca 24.06.04, 16:34 A ja sie tak zastanawiam, co sie stanie, jak wszyscy na raz rzuca palenie i beda zyli o te 10 lat dluzej. Kto zaplaci za ich emerytury/renty jesli nie bedzie wplywow z akcyzy za papierosy??? Wiec moze to wlasnie palacze umierajac o te 1o lat wczesniej i wspierajac budzet dobrze wypelniaja swoje obowiazki wobec spoleczenstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milacek Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.qc.sympatico.ca 22.06.04, 19:14 Gość portalu: wojtek napisał(a): > Śmierć to spotkanie z Bogiem. Przed czym się bronić? Nie kazdy dostapi tego zaszczytu. Bardzo watpliwe jest rowniez to, by Bogu milym byla stojaca naprzeciwko cuchnaca smrodliwymi wyziewami kreatura. Wez to rowniez pod uwage ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Teraz to Wojtek sie juz chyba zalamie n/t IP: *.sasknet.sk.ca 22.06.04, 19:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Palacz do piekla czy do nieba? IP: *.sasknet.sk.ca 22.06.04, 19:19 A palacze to rzeczywiscie z uwagi na kleby dymu to o wiele bardziej pasuja do piekla niz do nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: are Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.gl.digi.pl 22.06.04, 22:12 wg ezoterykow toxyny z papierosow rozwalaja tez "ciala subtelne" czloweieka. np w "ciele astralnym" robia dziury przez ktore wnikaja do "aury" "pasozyty polowe" i powoduja psychiczna niestabilnosc. z tego widac ze Bogu sie palacze niezbyt podobaja w kazdym razie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: are Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.gl.digi.pl 22.06.04, 22:13 nie wiem czemu IP jest tam zle, ale to ja. nikt sie nie podszywa. Odpowiedz Link Zgłoś
grygoos Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat 22.06.04, 19:29 Pozwole sobie zauważyc, że szybka smierć koncząca szybkie życie to inna śmierć niż leżenie na aparaturze w łóżku, z otaczającą Cie zrozpaczona rodziną, na morfince w stanie terminalnym, z kołaczącym się pytaniem "dlaczego ja? przecież to sie zdarza tylko starszym. Ja mam dopiero 30 lat i tyle planów". Czymże różni sie podcieranie pupy przy demencji starczej a podcierania pupy przy drobnokomórkowym w stanie zaawansowanym? pzdr, ggs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwoki z GW Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.mad.east.verizon.net 22.06.04, 20:55 tajnedokumenty.com/gis1.html Tego nigdy nie przycztasz w organie pana Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petent Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 21:00 Nudzisz człeku z tymi teoriami spisku, wszystkich to grzeje kim i za kim jest Michnik. wklejasz ten nudny link w kolejny post a argumentow zadnych. twoja kobita to juz dawno pewnie Ci rogi przyprawila z nudow o ile takowa wogole masz Odpowiedz Link Zgłoś
viiking Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat 22.06.04, 21:41 Gość portalu: petent napisał(a): > Nudzisz człeku z tymi teoriami spisku, wszystkich to grzeje kim i za kim jest > Michnik. wklejasz ten nudny link w kolejny post a argumentow zadnych. twoja > kobita to juz dawno pewnie Ci rogi przyprawila z nudow o ile takowa wogole masz Jemu to psychiatra zalecil w ramach odreagowania. Lepiej tak, niz zeby chodzil po ulicy i walil chlopow w mordy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laska Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.mad.east.verizon.net 22.06.04, 22:57 Moze nam szef dzialu nieukowego podpowie kto mu oplacil wycieczke na Wypsy Kanaryjskie. Odpowiedz: podatnicy. Zatonski z Centrum Onkologii wyslal Zagorskiego w zamian za niepisanie o manipulacji amoniakiem w Marlboro. Nudne? tajnedokumenty.com/marlboro.html Odpowiedz Link Zgłoś
viiking Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat 22.06.04, 23:05 Gość portalu: laska napisał(a): Zatonski z Centrum Onkologii wyslal Zagorskiego w > zamian za niepisanie o manipulacji amoniakiem w Marlboro. To idz z tym do prokuratury albo na pierwsze strony gazet a tego forum nie zasmiecaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.pozman.pl / *.pozman.pl 22.06.04, 20:55 Na studiach paliłem po 2 paki Aresików / dzień. Dziś nie palę wcale. Żarcie smakuje, mogę się szybko ruszać bez churchlawy i nie mogę już założyć spodni mojej żony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Bajka o paltociku IP: *.csfb.com 22.06.04, 22:03 Pal to ci ku... pluca wypadna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukka Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.chello.pl 22.06.04, 23:49 a u mnie siódmy miesiąc od rzucenia palenia. czuję smak potraw!!! warto było :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świstak Bogowie w kitlach??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 00:43 "Ci z uczestników programu, którzy zaprzestali palenia w wieku 60 lat, zyskiwali trzy lata życia. Rzucenie palenia na 50. urodziny dawało dodatkowych sześć lat." A skąd ci "mundrzy" wiedzą, że ci, którzy zaprzestali palenia zyskiwali ileś tam lat? Czyżby już z góry wiedzieli ile komu jest pisane żyć? Jeżeli mam baterię o danej pojemności, to wiadomo, że im krócej będę pobierał z niej prąd, tym na dłużej mi wystarczy. Ludzie jednak to nie baterie czy maszyny: znam (a dokładniej znałem) ludzi, którzy rozstali się z tym światem w wieku 25-30 lat i takich, którzy zmarli mając więcej niż 80 lat. I palenie czy niepalenie w obu przypadkach akurat nie miało żadnego znaczenia. Owszem, można mówić o PRZECIĘTNYCH wynikach w wypadku wyboru takiego czy innego stylu życia. Ale to ma się nijak do INDYWIDUALNYCH przypadków. Dlatego przykro, gdy poważna gazeta robi ludziom wodę z mózgu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tps Re: Bogowie w kitlach??? IP: *.globalcrossing.com 23.06.04, 00:55 tyle ze niezbyt wiele tych "indywidualnych przypadkow" zyjacych dlugo i zdrowo z paleniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: 93 lata minelo jak jeden dzien... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 23.06.04, 01:33 ...wiec zachodzi pytanie...ile ten pan stracil juz zycia...jedyna rade jaka mi dal...pal tylko w- tedy kiedy to lubisz...nie w- mawiaj w siebie ...,ze lubisz palenie...bo to cie zgubi..o jakies 10 lat...wiec dlatego ...mee zucil palenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex- 39 lat kopcen Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.admin.pk.edu.pl 23.06.04, 06:42 Serdecznie gratuluję i życzę wytrwałości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [Kuba] Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: 213.25.206.* 23.06.04, 08:58 Powodzenia. Będzie Ci potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.pik.gliwice.pl 23.06.04, 12:24 Zycze wytrwania w niepaleniu. Mnie sie udalo. Palilem duzo przez 20 lat. Od 2,5 roku nie pale i nie ciagnie mnie ani troche. Jak widac na moim przykladzie, mozna trwale zerwac z tym nalogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doremi Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.rene.com.pl 23.06.04, 12:41 Wszystko pięknie,tylko skąd wziąć tyle siły? Jak rozstać się z najlepszym przyjacielem,choć wiemy,że nas zabija.Co w sobie trzeba zmienić? Retoryczne pytania,wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... I myślisz, że dzięki temu będziesz żyć 120 lat ? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.06.04, 00:03 NIE ZNASZ DNIA ANI GODZINY ! JEŚLI LUBIŁEŚ PAPIEROSY, TO TERAZ MASZ O JEDNĄ PRZYJEMNOŚĆ MNIEJ ! A i tak nie wiesz, czy już CIEBIE nie toczy raczek ! Odpowiedz Link Zgłoś
usenetposts Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat 23.06.04, 14:06 Keep it up. Smoking sux. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnnnnnn Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.rene.com.pl 23.06.04, 20:29 podciągam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 22:37 dziewczyny z papierosami, jestescie obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed MODA NA NIEPALENIE 23.06.04, 23:49 fakty.interia.pl/zdrowie/news?inf=508133 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [] POLITYCZNA POPRAWNOŚĆ... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.06.04, 00:05 Jak ja nie lubię być modnym człowiekiem... Muszę jeszcze tylko zacząć słuchać hip-hopu, popierać UE, rząd BELKI, promować zdrowy tryb życia i feng shui... Dzięki temu będę MODNY i SZANOWANY przez nasze przypadkowe społeczeństwo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka CZY MICHNIK JUŻ RZUCIŁ ? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.06.04, 00:06 Bo jeśli nie, to on nie jest modnym człowiekiem... Ja kocham mojego guru z GAZETY WYBORCZEJ... Pójdę za nim w ogień, więc niech ADAŚ rzuci te papieroski, bo ja się nie mogę zmobilizować ! Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: CZY MICHNIK JUŻ RZUCIŁ ? 24.06.04, 16:11 Michnik nie rzucil, Jacek Kuron tez nie... > > Pójdę za nim w ogień, więc niech ADAŚ rzuci te papieroski, bo ja się nie mogę > zmobilizować ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZYTAcoCYTA Re: CZY MICHNIK JUŻ RZUCIŁ ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.06.04, 20:56 Kuroń i tak długo żył przy takim nałogowym paleniu... Michnikowi co najwyżej wypadną wszystkie zęby ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WSU Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: 212.244.182.* 24.06.04, 12:34 WHo kiedy przeprowadzilo badania nad szkodliwoscia tytoniu i alkoholu. jak juz zebrali wyniki bali sie ich opublikowac !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZYTA Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.06.04, 20:57 A jakie były wyniki ? Lepsze papieroski ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
bobikpl palenie to syf 24.06.04, 16:06 wódki sie człowiek napije to i dla zdrowia psychicznego dobrze,bardzo uzależnia Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: palenie to syf 24.06.04, 16:14 A moze kogos przekonaja statystyki z USA, ze tam z powodu palenia umiera dwa razy wiecej kobiet niz na raka macicy i na raka piersi razem wzietych? Odpowiedz Link Zgłoś
natasza33 Re: palenie to syf 24.06.04, 16:43 dzisiaj minelo dokladnie trzy miesiace odkad nie pale jeszcze czasem mam ochote na papierosa-oszusta jednak zdecydowanie polecam niepalenie fajniej sie zyje :) PRAWDA?! /to bylo do tych co rzucili/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: palenie to syf IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.06.04, 21:04 A ja sobie jeszcze popalę. Nie mam ochoty się wkurzać i denerwować. Jestem cholerykiem, a papierosy pozwalają mi się uspokoić, więc wolę przyćmienie agresji niż gdybym miał roznieść na bagnetach pół miasta. Pozwólcie ludziom palić papierosy ! Każdy jest panem swojego losu, każdy wybiera na co chce umrzeć. Nie wiadomo, co komu jest pisane, więc ten który w życiu nie palił może żyć krócej od osoby popaląjącej fajeczki [lubię tak mówić o swoich trucicielkach] Nie lubię alkoholu, wolę papierosy i to jest mój wybór. Jesli ja potrafię uszanować wolę tytoniowych abstynentów, to ja również wymagam szacunku, chociaż WEDŁUG WAS NIEPALĄCYCH JESTEM GORSZY I GODNY POGARDZENIA. I też się tak zastanawiam nad tym, czy można zarobić na pisaniu ODSTRASZAJĄCYCH artykulików. Wiecie, że kawa powoduje wrzody żołądka, które mogą być zaczątkiem zmian nowotworowych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwagier Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.siec.sandomierz.gdc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.04, 20:23 Zamierzam rzucić w te wakacje. 18 lat to już chyba wystarczy mi. szwagierb @o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bisia33 Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat 30.06.04, 20:56 grygoos napisał: > Mi już bije 3-ci tydzień od zerwania z tym syfem > TO DOBBRZE!ABY TAK DALEJ! Odpowiedz Link Zgłoś
sebodzia Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat 01.07.04, 08:02 Ja też nie palę 3 tygodnie. Czuję się rewelacyujnie, aż chce się żyć!!!!!!! Polecam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jula Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.arcor-ip.net 01.07.04, 16:09 Ja mam staz 7 letni bez papierosa. A palilam bardzo dlugo. Poczatki niepalenia byly u mnie okropne - odwyk plus bardzo stresujace sytuacje zyciowe i zawodowe. Wytrwalam. Rzucilam ze strachu,iz cos dopadnie moje pluca i oskrzela i serce jak to sie przydarzylo mojemu ojcu i na dlugo zepsulo mu jakosc zycia no i w koncu zabilo. Trzeba dojrzec do tej odwykowej decyzji. Mnie przyszlo bardzo trudno. Teraz jestem bardzo szczesliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.ip-pluggen.com 01.07.04, 23:31 A moze tak jakas polska organizacja zrzeszajaca lekarzy wystapi o zakaz palenia w lokalach publicznych? W tej chwili do Izby wyzszej w Wielkiej Brytanii wplynal projekt aby pojsc za przykladem Irlandii, Szwecji i Norwegii, i calkowicie zakazac palenia w restauracjach, kawiarniach i pubach. Palenie na terenie szpitali jest w Szwecji od dawna wprowadzone. Jedynym wyjatkiem jest Klinika Psychiatryczna, z wiadomych powodow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.sympatico.ca 02.07.04, 03:08 Rzucilem palenie 15 lat temu.W dalszym ciagu nie moge sobie przebaczyc tej glupoty ze w ogole zaczalem palic.Pierwsze dwa-trzy tygodnie nie byly trudne do wytrzymania,raczej po trzech tygodniach mialem kuszenie zeby zapalic.A tak naprawde to ciagnelo mnie prawie do roku.Nie jest latwo rzucic.Mam dwoch kolegow z pracy(wiek44 i 46 lat)z ktorymi bylem na kursie 2 miesiecznym , ktorzy rzucili obaj palenie przed ok, 5 laty.I na tym kursie oboje zaczeli palic znowu!Tobie zycze powodzenia w walce z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr.B. Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 22:26 Udało mi się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Od 2 miesięcy nie palę. Może to i niewiele, ale w przeciwieństwie do niektórych nie ciągnie mnie już wcale, a co najważniiejsze nie ciągnie mnie nawet po alkoholu. Jak to zrobiłem??????? Wystarczyła silna wola. Żadne tabletki, gumy, plastry, nie!!!!! Tylko silna wola. Wstałem pewnego dnia rano i powiadziałem sobie "nie pale i h***" i przestałem palić. Życze wam powodzenia palacze!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr.B. Udało mi się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 22:29 Udało mi się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Od 2 miesięcy nie palę. Może to i niewiele, ale w przeciwieństwie do niektórych nie ciągnie mnie już wcale, a co najważniiejsze nie ciągnie mnie nawet po alkoholu. Jak to zrobiłem??????? Wystarczyła silna wola. Żadne tabletki, gumy, plastry, nie!!!!! Tylko silna wola. Wstałem pewnego dnia rano i powiadziałem sobie "nie pale i h***" i przestałem palić. Życze wam powodzenia palacze!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś