Dodaj do ulubionych

Palenie skraca życie o dziesięć lat

22.06.04, 18:34
Mi już bije 3-ci tydzień od zerwania z tym syfem
Obserwuj wątek
    • Gość: chris ech, ide zajarac :-) IP: *.com 22.06.04, 18:37
      • Gość: hegemon bo Ty tryglorytą jesteś IP: *.icpnet.pl 22.06.04, 19:27
    • Gość: wojtek Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.ztpnet.pl 22.06.04, 18:58
      I co z tego? Liczy się jakość a nie długość. Wielu chorych gdyby przewidziało
      swoją starość w młodości paliłoby papierosy.
      Jaki sens ma długie życie z denencją? Albo 10 -15 lat w łóżku?
      Śmierć to spotkanie z Bogiem. Przed czym się bronić?
      • Gość: Artur Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.sasknet.sk.ca 22.06.04, 19:03
        Gość portalu: wojtek napisał(a):
        > I co z tego? Liczy się jakość a nie długość. Wielu chorych gdyby przewidziało
        > swoją starość w młodości paliłoby papierosy.
        > Jaki sens ma długie życie z denencją? Albo 10 -15 lat w łóżku?
        > Śmierć to spotkanie z Bogiem. Przed czym się bronić?

Pozwol Wojtku, ze sprostuje. Palenie nie zabierze ci z zycia tych 10-15 lat w lozku tylko raczej je o 10 lat przyspieszy. Przewlekly obturacyjny bronchit pluc bedacy czestym rezultatem palenia jest naprawde dlugotrwalym, wieloletnim i bardzo nieprzyjemnym sposobem zejscia z tego swiata. Zapraszam na wizyte do kliniki chorob pluc.
        Nagla smierc to mozesz sobie zapewnic jak sobie strzelisz z pistoletu w glowe i dobrze trafisz, a nie jak palisz.
        • Gość: pj Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.ca 24.06.04, 16:34
          A ja sie tak zastanawiam, co sie stanie, jak wszyscy na raz rzuca palenie i
          beda zyli o te 10 lat dluzej. Kto zaplaci za ich emerytury/renty jesli nie
          bedzie wplywow z akcyzy za papierosy??? Wiec moze to wlasnie palacze umierajac
          o te 1o lat wczesniej i wspierajac budzet dobrze wypelniaja swoje obowiazki
          wobec spoleczenstwa?
      • Gość: milacek Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.qc.sympatico.ca 22.06.04, 19:14
        Gość portalu: wojtek napisał(a):

> Śmierć to spotkanie z Bogiem. Przed czym się bronić?

Nie kazdy dostapi tego zaszczytu. Bardzo watpliwe jest rowniez to, by Bogu
        milym byla stojaca
        naprzeciwko cuchnaca smrodliwymi wyziewami kreatura. Wez to rowniez pod uwage ;)

• Gość: Artur Teraz to Wojtek sie juz chyba zalamie n/t IP: *.sasknet.sk.ca 22.06.04, 19:16
        • Gość: Artur Palacz do piekla czy do nieba? IP: *.sasknet.sk.ca 22.06.04, 19:19
          A palacze to rzeczywiscie z uwagi na kleby dymu to o wiele bardziej pasuja do piekla niz do nieba.
        • Gość: are Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.gl.digi.pl 22.06.04, 22:12
          wg ezoterykow toxyny z papierosow rozwalaja tez "ciala subtelne" czloweieka.
          np w "ciele astralnym" robia dziury przez ktore wnikaja do "aury"
          "pasozyty polowe" i powoduja psychiczna niestabilnosc.

z tego widac ze Bogu sie palacze niezbyt podobaja w kazdym razie.
          • Gość: are Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.gl.digi.pl 22.06.04, 22:13
            nie wiem czemu IP jest tam zle, ale to ja. nikt sie nie podszywa.
      • grygoos Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat 22.06.04, 19:29
        Pozwole sobie zauważyc, że szybka smierć koncząca szybkie życie to inna śmierć
        niż leżenie na aparaturze w łóżku, z otaczającą Cie zrozpaczona rodziną, na
        morfince w stanie terminalnym, z kołaczącym się pytaniem "dlaczego ja? przecież
        to sie zdarza tylko starszym. Ja mam dopiero 30 lat i tyle planów". Czymże
        różni sie podcieranie pupy przy demencji starczej a podcierania pupy przy
        drobnokomórkowym w stanie zaawansowanym?

pzdr,

ggs
    • Gość: cwoki z GW Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.mad.east.verizon.net 22.06.04, 20:55
      tajnedokumenty.com/gis1.html Tego nigdy nie przycztasz w organie pana
      Michnika.
      • Gość: petent Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 21:00
        Nudzisz człeku z tymi teoriami spisku, wszystkich to grzeje kim i za kim jest
        Michnik. wklejasz ten nudny link w kolejny post a argumentow zadnych. twoja
        kobita to juz dawno pewnie Ci rogi przyprawila z nudow o ile takowa wogole masz
        • viiking Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat 22.06.04, 21:41
          Gość portalu: petent napisał(a):

> Nudzisz człeku z tymi teoriami spisku, wszystkich to grzeje kim i za kim jest
          > Michnik. wklejasz ten nudny link w kolejny post a argumentow zadnych. twoja
          > kobita to juz dawno pewnie Ci rogi przyprawila z nudow o ile takowa wogole masz

Jemu to psychiatra zalecil w ramach odreagowania. Lepiej tak, niz zeby chodzil po ulicy i walil chlopow w mordy.
          • Gość: laska Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.mad.east.verizon.net 22.06.04, 22:57
            Moze nam szef dzialu nieukowego podpowie kto mu oplacil wycieczke na Wypsy
            Kanaryjskie. Odpowiedz: podatnicy. Zatonski z Centrum Onkologii wyslal Zagorskiego w
            zamian za niepisanie o manipulacji amoniakiem w Marlboro.
            Nudne?

tajnedokumenty.com/marlboro.html
            • viiking Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat 22.06.04, 23:05
              Gość portalu: laska napisał(a):
              Zatonski z Centrum Onkologii wyslal Zagorskiego w
              > zamian za niepisanie o manipulacji amoniakiem w Marlboro.

To idz z tym do prokuratury albo na pierwsze strony gazet a tego forum nie zasmiecaj.
    • Gość: Leon Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.pozman.pl / *.pozman.pl 22.06.04, 20:55
      Na studiach paliłem po 2 paki Aresików / dzień. Dziś nie palę wcale. Żarcie
      smakuje, mogę się szybko ruszać bez churchlawy i nie mogę już założyć spodni
      mojej żony.
      • Gość: wacek Bajka o paltociku IP: *.csfb.com 22.06.04, 22:03
        Pal to ci ku... pluca wypadna
    • Gość: lukka Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.chello.pl 22.06.04, 23:49
      a u mnie siódmy miesiąc od rzucenia palenia. czuję smak potraw!!! warto było :-)
    • Gość: Świstak Bogowie w kitlach??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 00:43
      "Ci z uczestników programu, którzy zaprzestali palenia w wieku 60 lat,
      zyskiwali trzy lata życia. Rzucenie palenia na 50. urodziny dawało dodatkowych
      sześć lat."

A skąd ci "mundrzy" wiedzą, że ci, którzy zaprzestali palenia zyskiwali ileś
      tam lat? Czyżby już z góry wiedzieli ile komu jest pisane żyć?
      Jeżeli mam baterię o danej pojemności, to wiadomo, że im krócej będę pobierał z
      niej prąd, tym na dłużej mi wystarczy. Ludzie jednak to nie baterie czy
      maszyny: znam (a dokładniej znałem) ludzi, którzy rozstali się z tym światem w
      wieku 25-30 lat i takich, którzy zmarli mając więcej niż 80 lat. I palenie czy
      niepalenie w obu przypadkach akurat nie miało żadnego znaczenia.
      Owszem, można mówić o PRZECIĘTNYCH wynikach w wypadku wyboru takiego czy innego
      stylu życia. Ale to ma się nijak do INDYWIDUALNYCH przypadków. Dlatego przykro,
      gdy poważna gazeta robi ludziom wodę z mózgu...
      • Gość: tps Re: Bogowie w kitlach??? IP: *.globalcrossing.com 23.06.04, 00:55
        tyle ze niezbyt wiele tych "indywidualnych przypadkow" zyjacych dlugo i zdrowo
        z paleniem
    • Gość: mee... Re: 93 lata minelo jak jeden dzien... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 23.06.04, 01:33
      ...wiec zachodzi pytanie...ile ten pan stracil juz zycia...jedyna rade jaka mi
      dal...pal tylko w- tedy kiedy to lubisz...nie w- mawiaj w siebie ...,ze lubisz
      palenie...bo to cie zgubi..o jakies 10 lat...wiec dlatego ...mee zucil
      palenie...
    • Gość: ex- 39 lat kopcen Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.admin.pk.edu.pl 23.06.04, 06:42
      Serdecznie gratuluję i życzę wytrwałości.
    • Gość: [Kuba] Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: 213.25.206.* 23.06.04, 08:58
      Powodzenia. Będzie Ci potrzebne.
    • Gość: Bart Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.pik.gliwice.pl 23.06.04, 12:24
      Zycze wytrwania w niepaleniu. Mnie sie udalo. Palilem duzo przez 20 lat. Od 2,5
      roku nie pale i nie ciagnie mnie ani troche. Jak widac na moim przykladzie,
      mozna trwale zerwac z tym nalogiem.
      • Gość: doremi Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.rene.com.pl 23.06.04, 12:41
        Wszystko pięknie,tylko skąd wziąć tyle siły? Jak rozstać się z najlepszym
        przyjacielem,choć wiemy,że nas zabija.Co w sobie trzeba zmienić?
        Retoryczne pytania,wiem...
      • Gość: ... I myślisz, że dzięki temu będziesz żyć 120 lat ? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.06.04, 00:03
        NIE ZNASZ DNIA ANI GODZINY !
        JEŚLI LUBIŁEŚ PAPIEROSY, TO TERAZ MASZ O JEDNĄ PRZYJEMNOŚĆ MNIEJ !
        A i tak nie wiesz, czy już CIEBIE nie toczy raczek !
    • usenetposts Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat 23.06.04, 14:06
      Keep it up. Smoking sux.
    • Gość: nnnnnnn Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.rene.com.pl 23.06.04, 20:29
      podciągam.
    • Gość: ramzes Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 22:37
      dziewczyny z papierosami, jestescie obrzydliwe.
      • pia.ed MODA NA NIEPALENIE 23.06.04, 23:49
        fakty.interia.pl/zdrowie/news?inf=508133
        • Gość: [] POLITYCZNA POPRAWNOŚĆ... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.06.04, 00:05
          Jak ja nie lubię być modnym człowiekiem...
          Muszę jeszcze tylko zacząć słuchać hip-hopu, popierać UE, rząd BELKI, promować
          zdrowy tryb życia i feng shui... Dzięki temu będę MODNY i SZANOWANY przez nasze
          przypadkowe społeczeństwo !
        • Gość: elka CZY MICHNIK JUŻ RZUCIŁ ? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.06.04, 00:06
          Bo jeśli nie, to on nie jest modnym człowiekiem...
          Ja kocham mojego guru z GAZETY WYBORCZEJ...
          Pójdę za nim w ogień, więc niech ADAŚ rzuci te papieroski, bo ja się nie mogę
          zmobilizować !
          • pia.ed Re: CZY MICHNIK JUŻ RZUCIŁ ? 24.06.04, 16:11
            Michnik nie rzucil, Jacek Kuron tez nie...

>
            > Pójdę za nim w ogień, więc niech ADAŚ rzuci te papieroski, bo ja się nie mogę
            > zmobilizować !
            • Gość: ZYTAcoCYTA Re: CZY MICHNIK JUŻ RZUCIŁ ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.06.04, 20:56
              Kuroń i tak długo żył przy takim nałogowym paleniu...
              Michnikowi co najwyżej wypadną wszystkie zęby !
    • Gość: WSU Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: 212.244.182.* 24.06.04, 12:34
      WHo kiedy przeprowadzilo badania nad szkodliwoscia tytoniu i alkoholu. jak juz
      zebrali wyniki bali sie ich opublikowac !!!
      • Gość: ZYTA Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.06.04, 20:57
        A jakie były wyniki ?
        Lepsze papieroski ? :)
    • bobikpl palenie to syf 24.06.04, 16:06
      wódki sie człowiek napije to i dla zdrowia psychicznego dobrze,bardzo uzależnia
      • pia.ed Re: palenie to syf 24.06.04, 16:14
        A moze kogos przekonaja statystyki z USA, ze tam z powodu palenia umiera dwa
        razy wiecej kobiet niz na raka macicy i na raka piersi razem wzietych?
        • natasza33 Re: palenie to syf 24.06.04, 16:43
          dzisiaj minelo dokladnie trzy miesiace odkad nie pale
          jeszcze czasem mam ochote na papierosa-oszusta
          jednak zdecydowanie polecam niepalenie
          fajniej sie zyje :)
          PRAWDA?! /to bylo do tych co rzucili/
          • Gość: Leon Re: palenie to syf IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.06.04, 21:04
            A ja sobie jeszcze popalę.
            Nie mam ochoty się wkurzać i denerwować.
            Jestem cholerykiem, a papierosy pozwalają mi się uspokoić, więc wolę
            przyćmienie agresji niż gdybym miał roznieść na bagnetach pół miasta.

Pozwólcie ludziom palić papierosy ! Każdy jest panem swojego losu, każdy
            wybiera na co chce umrzeć. Nie wiadomo, co komu jest pisane, więc ten który w
            życiu nie palił może żyć krócej od osoby popaląjącej fajeczki [lubię tak mówić
            o swoich trucicielkach]
            Nie lubię alkoholu, wolę papierosy i to jest mój wybór.
            Jesli ja potrafię uszanować wolę tytoniowych abstynentów, to ja również wymagam
            szacunku, chociaż WEDŁUG WAS NIEPALĄCYCH JESTEM GORSZY I GODNY POGARDZENIA.

I też się tak zastanawiam nad tym, czy można zarobić na pisaniu ODSTRASZAJĄCYCH
            artykulików. Wiecie, że kawa powoduje wrzody żołądka, które mogą być zaczątkiem
            zmian nowotworowych ?
    • Gość: szwagier Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.siec.sandomierz.gdc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.04, 20:23
      Zamierzam rzucić w te wakacje. 18 lat to już chyba wystarczy mi.
      szwagierb @o2.pl
    • bisia33 Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat 30.06.04, 20:56
      grygoos napisał:

> Mi już bije 3-ci tydzień od zerwania z tym syfem
      >

TO DOBBRZE!ABY TAK DALEJ!
    • sebodzia Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat 01.07.04, 08:02
      Ja też nie palę 3 tygodnie. Czuję się rewelacyujnie, aż chce się żyć!!!!!!!
      Polecam :)))
      • Gość: jula Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.arcor-ip.net 01.07.04, 16:09
        Ja mam staz 7 letni bez papierosa. A palilam bardzo dlugo. Poczatki niepalenia
        byly u mnie okropne - odwyk plus bardzo stresujace sytuacje zyciowe i zawodowe.
        Wytrwalam.
        Rzucilam ze strachu,iz cos dopadnie moje pluca i oskrzela i serce jak to sie
        przydarzylo mojemu ojcu i na dlugo zepsulo mu jakosc zycia no i w koncu zabilo.
        Trzeba dojrzec do tej odwykowej decyzji. Mnie przyszlo bardzo trudno. Teraz
        jestem bardzo szczesliwa.
        • Gość: Halina Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.ip-pluggen.com 01.07.04, 23:31
          A moze tak jakas polska organizacja zrzeszajaca lekarzy wystapi o zakaz palenia
          w lokalach publicznych?
          W tej chwili do Izby wyzszej w Wielkiej Brytanii wplynal projekt aby pojsc za
          przykladem Irlandii, Szwecji i Norwegii, i calkowicie zakazac palenia w
          restauracjach, kawiarniach i pubach.
          Palenie na terenie szpitali jest w Szwecji od dawna wprowadzone.
          Jedynym wyjatkiem jest Klinika Psychiatryczna, z wiadomych powodow.
    • Gość: bolek Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.sympatico.ca 02.07.04, 03:08
      Rzucilem palenie 15 lat temu.W dalszym ciagu nie moge sobie przebaczyc tej
      glupoty ze w ogole zaczalem palic.Pierwsze dwa-trzy tygodnie nie byly trudne do
      wytrzymania,raczej po trzech tygodniach mialem kuszenie zeby zapalic.A tak
      naprawde to ciagnelo mnie prawie do roku.Nie jest latwo rzucic.Mam dwoch
      kolegow z pracy(wiek44 i 46 lat)z ktorymi bylem na kursie 2 miesiecznym ,
      ktorzy rzucili obaj palenie przed ok, 5 laty.I na tym kursie oboje zaczeli
      palic znowu!Tobie zycze powodzenia w walce z tym.
    • Gość: Mr.B. Re: Palenie skraca życie o dziesięć lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 22:26
      Udało mi się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Od 2 miesięcy nie palę. Może to i niewiele, ale w przeciwieństwie do niektórych
      nie ciągnie mnie już wcale, a co najważniiejsze nie ciągnie mnie nawet po
      alkoholu. Jak to zrobiłem??????? Wystarczyła silna wola. Żadne tabletki, gumy,
      plastry, nie!!!!! Tylko silna wola. Wstałem pewnego dnia rano i powiadziałem
      sobie "nie pale i h***" i przestałem palić. Życze wam powodzenia palacze!!!!!!
    • Gość: Mr.B. Udało mi się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 22:29
      Udało mi się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Od 2 miesięcy nie palę. Może to i niewiele, ale w przeciwieństwie do niektórych
      nie ciągnie mnie już wcale, a co najważniiejsze nie ciągnie mnie nawet po
      alkoholu. Jak to zrobiłem??????? Wystarczyła silna wola. Żadne tabletki, gumy,
      plastry, nie!!!!! Tylko silna wola. Wstałem pewnego dnia rano i powiadziałem
      sobie "nie pale i h***" i przestałem palić. Życze wam powodzenia palacze!!!!!!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka