Dodaj do ulubionych

sucha skóra

29.06.12, 23:00
Hej

Moim problemem jest sucha skóra, wręcz atopowa, nie moge sobie z tym nijak poradzić proszę o jakies porady co mogłoby mi choc trochę pomóc, z góry dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • marro8 Re: sucha skóra 30.06.12, 09:09
      cetaphil.pl <
    • nn.m Re: sucha skóra 01.07.12, 16:08
      oprócz nawilżania skóry od zewnątrz, na pewno musisz pić dużo wody i to najlepiej takiej jak muszynianka, doskonale nawilża, (może jakieś tabletki z algami morskimi? np spirulina) co do kremów nawilżających, ja kiedyś używałam lipobazy, ale może idź do dermatologa? kto Ci doradzi lepiej jak specjalista :)jeśli jesteś z Warszawy polecam dr Bojar! jest fantastyczna i przyjmuje na Woli w przychodni Prosen,
    • kol.3 Re: sucha skóra 01.07.12, 21:05
      Myj się zwykłym tzw. szarym mydłem. Miałam podobne kłopoty, skłonność do alergii,mydło "bBały jeleń" jest naprawdę super.
    • horpyna4 Re: sucha skóra 02.07.12, 07:48
      Czasem bardzo sucha skóra jest wynikiem jakichś spraw bardziej wewnętrznych - u znajomej był to efekt awitominozy. Warto się przebadać, bo skóra nie jest bytem samoistnym, tylko częścią organizmu.

Oczywiście bywa też skóra sucha z natury (geny), ale warto mieć pewność.
      • ammazuko_powrot Re: sucha skóra 02.07.12, 09:23
        Sucha skóra może być też objawem problemów z tarczycą.
        • horpyna4 Re: sucha skóra 02.07.12, 10:08
          Jak najbardziej. Dlatego trzeba się przebadać.
    • nowa_nudziara Re: sucha skóra 03.07.12, 11:37
      W aptece są nawilżające i natłuszczające bardzo dobre balsamy do suchej skóry,polecam.Tak doradzą jaki balsam do jakiej skóry,będzie najlepszy.
    • e-kasia27 Re: sucha skóra 04.07.12, 17:58
      Wyłączenie z diety alergenów pokarmowych i unikanie kontaktu z pozostałymi alergenami.
      Idź do alergologa i zrób testy skórne.
      • snajper55 Re: sucha skóra 04.07.12, 23:37
        e-kasia27 napisała:

> Wyłączenie z diety alergenów pokarmowych i unikanie kontaktu z pozostałymi aler
        > genami.
        > Idź do alergologa i zrób testy skórne.

Znów alergię widzisz? Jak zwykle zresztą. Wszystko jest (dla ciebie) alergia.

S.
        • e-kasia27 Re: sucha skóra 05.07.12, 14:49
          Snajper, czym ty się będziesz zajmował, jak ja przestanę nagle tu pisać?
          Toż ty chyba w depresję wpadniesz, bo zupełnie nie będziesz mógł nic napisać!

Napisz choć raz jakąś poradę dla tego, kto o nią prosi!
          Naprawdę tak zupełnie na niczym się nie znasz?
          Naprawdę tak zupełnie nic nie masz do powiedzenia?

Ja widzę alergię i mogę o niej pisać, a ty co?
          Czy jest coś w czym jesteś dobry, na czym się znasz i mógłbyś na ten temat coś ciekawego powiedzieć?
          Bo zdaje się, że oprócz tego jednego zdania: "Znów alergię widzisz?", które powtarzasz przy wszystkich moich wpisach, na temat alergii - jakoś nic innego nie potrafisz napisać.
          Zafiksowałeś się tylko na tym zdaniu?
          Nie musisz ciągle o to pytać.
          Tak widzę alergię, tam gdzie ona może być obecna. Jeśli coś opiszę, to właśnie gó...e o alergii, bo na tym się dobrze znam.
          Przecież ci to już setki razy mówiłam, a ty ciągle swoje.
          Proszę cię przeczytaj wreszcie coś o alergii, bo inaczej się wykończysz ciągle śledząc moje posty i zadając wciąż te same durne pytania.

Niedobrze z tobą kotku.
          • e-kasia27 Re: sucha skóra 05.07.12, 15:02
            Jak jesteś Snajperku dość bystry, to będziesz sie mógł nieźle odgryźć, przez literówkę, która mi się zrobiła.

A autorkę wątku przepraszam, za zaśmiecanie jej wątku tymi śmieciowymi wpisami, ale Snajper postanowił toczyć ze mną wojnę,bo nie wierzy w istnienie alergii, a mnie to prawdę powiedziawszy trochę bawi, więc podjęłam rzuconą przez niego rękawicę.
    • mamu-tka Re: sucha skóra 05.07.12, 12:25
      Jeśli nie pomagają kosmetyki nawilżające to powinnaś zdiagnozować to z lekarzem. Tak jak dziewczyny wspominały, może być to sygnał problemów zdrowotnych. A co jeśli chodzi o kosmetyki, wybieraj te apteczne albo naturalne. Bardzo dobre jest masło shea, może spróbuj? Zobacz sobie też kosmetyki z Botani, delikatne do skóry z problemami. Pij wodę ale mineralną nie źródlaną.
    • nowa_nudziara Re: sucha skóra 09.07.12, 11:27
      Musisz się udać do najbliższej apteki,tam farmaceutki doradzą Tobie najlepszy balsam do Twojej suchej skóry.Zapewniam Cię,że będziesz zadowolona,też miałam pdobne problemy,których już nie mam. Powodzenia,będzie dobrze.Pa.
    • penolop Re: sucha skóra 10.08.12, 11:50
      Co jakiś czas borykam się z tym problemem. Jak się troszkę zaniedbam oczywiście z braku czasu..:)to od razu widać zmiany.Ja staram się pic dużo wod ,używam specjalnych żeli pod prysznic z botani i też staram się używać balsamów ale najlepiej jednej i tej samej firmy. Uważam że mato wtedy jakiś sens.
      • aqua48 Re: sucha skóra 10.08.12, 17:56
        Sprawdzaj skład kosmetykow, które kupujesz. Wiele przeznaczonych do suchej, lub bardzo suchej skóry ma w składzie parafinum liquidum, które powoduje nadmierne wysuszanie już suchej skóry. Ja takich unikam. Natomiast dobrze dzialają na moją skórę kremy i balsamy z mocznikiem, olejkiem arganowym.
        Ale najlepiej byloby zasięgnać porady dermatologa, sucha skóra często jest związana z alergiami. Wtedy lepiej pomagają kosmetyki apteczne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka