katarz.ynkaa 29.06.12, 23:00 Hej Moim problemem jest sucha skóra, wręcz atopowa, nie moge sobie z tym nijak poradzić proszę o jakies porady co mogłoby mi choc trochę pomóc, z góry dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nn.m Re: sucha skóra 01.07.12, 16:08 oprócz nawilżania skóry od zewnątrz, na pewno musisz pić dużo wody i to najlepiej takiej jak muszynianka, doskonale nawilża, (może jakieś tabletki z algami morskimi? np spirulina) co do kremów nawilżających, ja kiedyś używałam lipobazy, ale może idź do dermatologa? kto Ci doradzi lepiej jak specjalista :)jeśli jesteś z Warszawy polecam dr Bojar! jest fantastyczna i przyjmuje na Woli w przychodni Prosen, Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: sucha skóra 01.07.12, 21:05 Myj się zwykłym tzw. szarym mydłem. Miałam podobne kłopoty, skłonność do alergii,mydło "bBały jeleń" jest naprawdę super. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: sucha skóra 02.07.12, 07:48 Czasem bardzo sucha skóra jest wynikiem jakichś spraw bardziej wewnętrznych - u znajomej był to efekt awitominozy. Warto się przebadać, bo skóra nie jest bytem samoistnym, tylko częścią organizmu. Oczywiście bywa też skóra sucha z natury (geny), ale warto mieć pewność. Odpowiedz Link Zgłoś
ammazuko_powrot Re: sucha skóra 02.07.12, 09:23 Sucha skóra może być też objawem problemów z tarczycą. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: sucha skóra 02.07.12, 10:08 Jak najbardziej. Dlatego trzeba się przebadać. Odpowiedz Link Zgłoś
nowa_nudziara Re: sucha skóra 03.07.12, 11:37 W aptece są nawilżające i natłuszczające bardzo dobre balsamy do suchej skóry,polecam.Tak doradzą jaki balsam do jakiej skóry,będzie najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: sucha skóra 04.07.12, 17:58 Wyłączenie z diety alergenów pokarmowych i unikanie kontaktu z pozostałymi alergenami. Idź do alergologa i zrób testy skórne. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: sucha skóra 04.07.12, 23:37 e-kasia27 napisała: > Wyłączenie z diety alergenów pokarmowych i unikanie kontaktu z pozostałymi aler > genami. > Idź do alergologa i zrób testy skórne. Znów alergię widzisz? Jak zwykle zresztą. Wszystko jest (dla ciebie) alergia. S. Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: sucha skóra 05.07.12, 14:49 Snajper, czym ty się będziesz zajmował, jak ja przestanę nagle tu pisać? Toż ty chyba w depresję wpadniesz, bo zupełnie nie będziesz mógł nic napisać! Napisz choć raz jakąś poradę dla tego, kto o nią prosi! Naprawdę tak zupełnie na niczym się nie znasz? Naprawdę tak zupełnie nic nie masz do powiedzenia? Ja widzę alergię i mogę o niej pisać, a ty co? Czy jest coś w czym jesteś dobry, na czym się znasz i mógłbyś na ten temat coś ciekawego powiedzieć? Bo zdaje się, że oprócz tego jednego zdania: "Znów alergię widzisz?", które powtarzasz przy wszystkich moich wpisach, na temat alergii - jakoś nic innego nie potrafisz napisać. Zafiksowałeś się tylko na tym zdaniu? Nie musisz ciągle o to pytać. Tak widzę alergię, tam gdzie ona może być obecna. Jeśli coś opiszę, to właśnie gó...e o alergii, bo na tym się dobrze znam. Przecież ci to już setki razy mówiłam, a ty ciągle swoje. Proszę cię przeczytaj wreszcie coś o alergii, bo inaczej się wykończysz ciągle śledząc moje posty i zadając wciąż te same durne pytania. Niedobrze z tobą kotku. Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: sucha skóra 05.07.12, 15:02 Jak jesteś Snajperku dość bystry, to będziesz sie mógł nieźle odgryźć, przez literówkę, która mi się zrobiła. A autorkę wątku przepraszam, za zaśmiecanie jej wątku tymi śmieciowymi wpisami, ale Snajper postanowił toczyć ze mną wojnę,bo nie wierzy w istnienie alergii, a mnie to prawdę powiedziawszy trochę bawi, więc podjęłam rzuconą przez niego rękawicę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamu-tka Re: sucha skóra 05.07.12, 12:25 Jeśli nie pomagają kosmetyki nawilżające to powinnaś zdiagnozować to z lekarzem. Tak jak dziewczyny wspominały, może być to sygnał problemów zdrowotnych. A co jeśli chodzi o kosmetyki, wybieraj te apteczne albo naturalne. Bardzo dobre jest masło shea, może spróbuj? Zobacz sobie też kosmetyki z Botani, delikatne do skóry z problemami. Pij wodę ale mineralną nie źródlaną. Odpowiedz Link Zgłoś
nowa_nudziara Re: sucha skóra 09.07.12, 11:27 Musisz się udać do najbliższej apteki,tam farmaceutki doradzą Tobie najlepszy balsam do Twojej suchej skóry.Zapewniam Cię,że będziesz zadowolona,też miałam pdobne problemy,których już nie mam. Powodzenia,będzie dobrze.Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
penolop Re: sucha skóra 10.08.12, 11:50 Co jakiś czas borykam się z tym problemem. Jak się troszkę zaniedbam oczywiście z braku czasu..:)to od razu widać zmiany.Ja staram się pic dużo wod ,używam specjalnych żeli pod prysznic z botani i też staram się używać balsamów ale najlepiej jednej i tej samej firmy. Uważam że mato wtedy jakiś sens. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: sucha skóra 10.08.12, 17:56 Sprawdzaj skład kosmetykow, które kupujesz. Wiele przeznaczonych do suchej, lub bardzo suchej skóry ma w składzie parafinum liquidum, które powoduje nadmierne wysuszanie już suchej skóry. Ja takich unikam. Natomiast dobrze dzialają na moją skórę kremy i balsamy z mocznikiem, olejkiem arganowym. Ale najlepiej byloby zasięgnać porady dermatologa, sucha skóra często jest związana z alergiami. Wtedy lepiej pomagają kosmetyki apteczne. Odpowiedz Link Zgłoś