08.07.12, 20:43
witam,mam pytanie zauwazylam u corki wiek 9 lat znamie na glowie we wlosach o rozmiarze 4 mm jednolite ciemnobrazowe owalne bardzo sie martwie prosze o porade..napewno udam sie do lekarza dermatologa ale martwie sie czy jest to bardzo niebezpieczne i z czego sie to bierze?z gory dziekuje..
Obserwuj wątek
    • easyblue Re: znamie 08.07.12, 21:42
      To pewno wirusowe - wycinałam coś takiego córce i sobie. Właściwie to nie wycinałam a doc wypalał laserem. Po prostu idź do chirurga czy dermatologa i niech obejrzy. Jeżeli coś go zaniepokoi, odeśle Cię może do onkologa - i bardzo dobrze, bo onkolog najczęsciej zleca wycięcie, a wtedy masz od razu histopatologię i wiesz wszystko.
      • omarta123456789 Re: znamie 08.07.12, 22:00
        dziekuje za rade a moge wiedziec ile corka ma lat i jak to wygladalo to znamie corki?
        • easyblue Re: znamie 09.07.12, 21:44
          Znamiona są bardzo rózne. Mloda /gdy wypalałam miała 8 lat/ miala wypukłe - powiększały się. Mojemu chrześniakowi znamiona zaczęły się pokazywac około 6 roku życia i teraz ma ich coraz więcej - jego są równo ze skórą, po prostu czarne kropki. Moje byly dośc mocno wypukłe a na nich byly paskudne cypelki:/ Chirurg, który mnie i córce wypalał znamiona powiedział że to typowo wirusowe. Nie martw się na zapas, bo pewno nie ma czym.
          • omarta123456789 Re: znamie 09.07.12, 22:14
            dziekuje za rady a szczegolnie( easyblue) moja coreczka przeszła juz wiele i dlatego bardzo sie martwie ...udało mi sie ustalic prywatna wizyte na srode wiec bede wiedziec co to jest a słowa otuchy na tym forum sa wazne,dziekuje:)
    • omarta123456789 Re: znamie 09.07.12, 17:36
      a czy jest ktos kto miał w dziecinstwie takie znamie ciemnobrazowe(5mm) albo u swojego dziecka?bardzo sie martwie nasz dermatolog jest na urlopie i na wizyte musimy poczekac bardzo sie martwie...:(
    • scept89 Re: znamie ciemnobrazowe SMSesowe 09.07.12, 18:20
      My tu wszystko panie przez interned udatnie diagnozujemy. Powiesz "znamie" i juz wiadomo co to jest, jakie rokowanie, leczenie i czy po usunieciu nie bedzie blizny.
      Moze SMSa wyslij do dermatologa, on tez SMSem odpowie i problem z glowy?

Bardziej powaznie:

na latajacego potwora makaronowego, kazdy jest w stanie zrobic obecnie fotografie cyfrowa chocby telefonem. Zrob kilka zdjec (z linijka widoczna obok), wyslij lekarzowi.
      Nikt zadnych definitywnych diagnoz nie wyda na podstawie jednozdaniowego opisu, bez historii. Zdjecia pozwalaja przynajmniej z grubsza zobaczyc co to moze byc.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka