Dodaj do ulubionych

Strzeż się tych diet

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 13:34
mowa tu o diecie księzycowej, ale innej niż ja znałam. Wg "mojej" mozna ja
bylo stosowac wylacznie w okresie przypadajacycm na pelnie ksiezyca (2 dni
przed. Pierwszego dnia jadło sie tylko warzywa, drugiego tylko owoce, w
trzeci dzien byla głodówka, czwartęgo znów owoce, piątego tylko warzywa. Pić
można było do woli (min. 1,5 l.)Nie wiem tylko dlaczego tych warzyw i owoców
musiałobyć 1,5 kg :))
W sumie fajnie, przez pięć dni diety zjadało sie 3 kg warzyw i 3kg owoców.
Gdyby nie ta pełnia, można by to potraktować jako odpoczynek dla organizmu po
np. swiatecznej wyżerce.
Obserwuj wątek
    • Gość: makko FRUTARIANIZM- AURTORKA NIE ZNA SIE :) IP: *.coco.pl 26.06.04, 13:44
      jak juz sie mowi ze cos jest zle to warto wiedziec o czym sie pisze
      definicja frutarianizmu:
      Fruitarianizm jest to dieta składająca się wyłącznie z owoców. Owoce to
      (oczywiście) np: banany, pomarańcze, grejpfruty, awokado, ale też pomidory,
      ogórki, papryka, oliwki, orzechy. Niektórzy "fruitarianie" jedzą nawet chleb
      (tak, upieczony). Jeśli chcemy oczyścić świat to odkąd zaczynamy? Oczywiście
      wpierw od siebie. Czysty świat może zaistnieć jedynie gdy żyją na niej "czyści"
      ludzie. Mniej przemocy, więcej miłości. Unikając przemocy na zwierzętach czy
      roślinach stajemy się sami bardziej czującymi istotami. Prawdziwymi
      mieszkańcami naszej "niebieskiej" planety, ukształtowanymi przez Matkę Naturę.

Owoc jest smaczny, pożywny i posiada wiele ważnych składników dla naszego
      ciała. Zjadając nie zabijasz żadnego organizmu. Nie urywasz liścia czy gałązki
      (oczywiście to nie zabija, ale rani). Nie musisz przepraszać. W rzeczywistości
      to roślina czy drzewo proszą ciebie. Ty wyświadczasz im przysługę. Owoce nie są
      smaczne ani pożywne bez powodu. Jest to chytry plan mający na celu skuszenie
      człowieka i zwierzęcia. Dlaczego? Roślina bądź drzewo chce nas zmusić do
      wzięcia owoców jako nagrody za rozsiewanie nasion w owocach (wyrzucając skórkę
      owoca na ziemie, oddajemy ją bakterią). Gdy pożywiamy się owocami "pracujemy"
      ramie w ramie z Naturą. Owoce są pożywne dlatego będziemy kuszeni do ich
      spożycia. Jedząc owoce nie zabijamy nikogo. Pracujemy w symbiozie z roślinami i
      drzewami. W naszym jedzeniu nie ma śmierci ani cierpienia dlatego jesteśmy
      wolni od aury strachu towarzyszące nam w jedzeniu ciał zwierząt czy nabiału.
      Energia w ciele subtelnym jest pozbawiona cierpienia, energia przepływa
      swobodnie. Nie dopuszczamy złej energii do naszego systemu. Owoc jest darem.
      Jest zdrowy, lekki, polepsza twoje samopoczucie, stajesz się zdrowszy.

Co jest złego z ciepłym jedzeniem? Pomyśl sam, co się dzieje gdy wrzucisz żywą
      istotę do ognia? Te same prawa dotyczą naszego talerza. Ugotowane pożywienie
      jest martwym jedzeniem. Ogień zabija. Czy nie jest to oczywiste?! Wszystkie
      enzymy są zabite. Choroby cywilizacji: rak, zawały serca czy dolegliwości wieku
      starczego mają bezpośredni związek z konsumpcją gotowanego jedzenia.

Nasze ciało może być fruitarianskie (jesteśmy "frugivore" tzn. owocożerni),
      najważniejsze jednak aby nasz umysł był w 100% fruitariański. W życiu nie
      zawsze jest łatwo skompletować odpowiednią ilość owoców, czasem stoją za tym
      kwestie pieniężne. W tym wypadku powinieneś starać się jeść tyle owoców ile
      uznasz za stosowne, kupować tylko produkty pochodzące z eko-gospodarstw. Niech
      owoce stanowią, przynajmniej, duży procent twej diety aby pokazać sobie i
      światu, że owoce są tym czym człowiek powinien się odżywiać.
      • Gość: marcepannn Re: FRUTARIANIZM- AURTORKA NIE ZNA SIE :) IP: *.bydgoska.ds.uj.edu.pl / 195.150.224.* 26.06.04, 15:10
        Ludzie!!! co to jest? przeczytalam to i spadłam z krzesła-to jakas kompletna
        bzdura,albo jakas prowokacja-nie wierze ze nprmalny rozumny człowiek spłodziłby
        taki tekst!!!idac tropem TWoich mysli to nic nie powinnismy jesc tylko umierac z
        głodu-bo niestety ale jedenie owocow tez jest zbrodnia.Juz Ci to wyjasniam:owoc
        to "pożywienie" dla zarodka ktory ma sie wytworzyc z nasion(powinnas to wiedziec
        z lekcji bilogi ktore były w szkole),jak zapewne pamietasz z tych
        lekcji-nasienie samo-bez pozywienia jakim jest owoc nie kiełkuje i nie wyrasta z
        niego roslina-zabijasz wiec i uniemozliwiasz naturze to do czego został ten owoc
        i nasienie w nim zamkniete przeznaczony!!! Skorka dla bakterii??? ja wiekszosc
        warzyw i owocow jem ze skorka a jesli juz ją obieram to wyrzucam do kosza a nie
        na trawnik przed akademikiem:))) gotowanie-powinnas to wiedziec pozwala pozbyc
        sie wielu szkodliwych dla człowieka zwiazkow,fakt pozbawia nas tez witamin wiec
        co sie tylko da to na surowo,ale nie badzmy masochistami-jedzenie w kołko na
        surowo warzy i owocow podwoduje zaparcia,biegunki,rozstroje żoładka bo jak
        zapewne wiesz zawieraja duzo kwasow owocowych i błonnika,ktore w zbyt duzych
        ilosciach juz nie słuza ale szkodza-ludziom z chorobami układu pokarmowego
        lekarze pozwalaja na b. nieielkie ilosci owocow a warzywa tylko ugotowane i to
        doprawdy niektore. Dobrze Ci radze,daj sobie spokoj z tymi bzdurami i zacznij
        sie norlanie odrzywiac-jesli nie chcesz jesc mies t nie musisz ,wegetarianizm
        jesli komus pasuje jest ok,ale to co tu wymyslasz mija sie z wszelkim zdrowym
        mysleniem,nie rob sobie krzywdy dziewczyno!! Aha-moja dziadek je całe zycie
        wszytsko,poza moze wysoko przetworzona zywnoscia i tłystymi potrawami ,ma 80 lat
        i sie swietnie czuje,nawet zeby ma własne,wiec....??? pozdrawiam,Izabela
        • Gość: makko Re: FRUTARIANIZM- AURTORKA NIE ZNA SIE :) IP: *.coco.pl 26.06.04, 15:23
          nie denerwuj sie tak:))
          to ze przytoczylem definicje frutarinizmu nie oznacza ze sam jestem jej
          wyznawcą
          skad wiesz ze to bzdura? nie oceniaj tak szybko, ja znam kilku frutarian ktorzy
          stosuja ta diete od wielu lat i jakos nie narzekaja na zdrowie wrecz
          przeciwnie, sa pelni energii, nie choruja wygladaja na o wiele mlodszych niz w
          rzeczywistosci sa. nie krytykuj ludzi za to ze maja inne podejscie do zycia niz
          ty... nie mowię ze to jedyna sluszna droga, ale na pewno jedna z wielu...
          pozdrawiam
        • Gość: ania Re: FRUTARIANIZM- AURTORKA NIE ZNA SIE :) IP: 195.246.26.* 26.06.04, 19:32
          Frutarianie to ci sami, co uwazaja, ze nalezy jesc to co samo umarlo -np.
          jablko, ktore spadlo z drzewa? :-)
    • Gość: are Nastepny dziennikarz-idiota IP: *.gl.digi.pl 26.06.04, 13:59
      Typowe bzdury dziennikarskie. Nic sie nie znaja na glodowkach.

Pomorska Akademia Medyczna:

sci.pam.szczecin.pl/~fasting/

ma inne zdanie od tych "ekspertow".

I nie ma ani slowa o szkodliwej diecie Kwasniewskiego. Artykul tendencyjny,
      zredagowany po praniiu mozgu przez koncerny farmaceutyczne.

Znam ludzi co robili juz 40dniowe glodowki. Sam w tym roku przeglodowalem ponad
      2 tygodnie.

MTZ, poczytaj sobie cos zanim sie wypowiesz. MYSL a nie sluchaj co pomysleli
      inni.

Pelno takicgh oszolomow na grupie pl.sci.kosmos. jest wysmiewanych. Niektorzy
      dziennikarze myla sie 1000krotnie przy wycenie misji kosmicznych. MTZ nie jesrt
      "gorszy"
      • Gość: kinga Re: Nastepny dziennikarz-idiota IP: *.udn.pl 26.06.04, 17:19
        witam, nie moge wejsc na te strone o glodowkach.... czy moge prosic o jakies
        sugestie dotyczace glodowek? chce sprobowac... z gory dziekuje!!!!
        • Gość: are Re: Nastepny dziennikarz-idiota IP: *.gl.digi.pl 26.06.04, 21:09
          Ojej! Za szybko! Nie mozesz tak od razu. Musisz duzo sie dowiedzec zanim
          zrobisz glodowke. Mozesz poczytac i popytac na forum med. naturalna:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15954

pozdr.
      • elfhelm Re: Nastepny dziennikarz-idiota 26.06.04, 22:58
        > Znam ludzi co robili juz 40dniowe glodowki. Sam w tym roku przeglodowalem
        ponad
        > 2 tygodnie.

ja też w Nowym Testamencie o Nim mowa:)
      • Gość: gosia Re: Nastepny dziennikarz-idiota IP: *.b.jawnet.pl 27.06.04, 07:28
        Pomorska Akademia Medyczna, też mi autorytet........... hahaha
    • Gość: sylwia można schudnąć bez diety IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.04, 15:48
      Polecam
      www.supersylwetka.pl
      • piesbaskervilluw Sralalala...Fat burnery. Bardzo zdrowe. 27.06.04, 12:04
    • tibby Re: Strzeż się tych diet 27.06.04, 10:40
      Skąd autorka ma te informacje, z pisemek wagonowych?
    • piesbaskervilluw Pomimo jakiejś racji marny poziom tego artykułu. 27.06.04, 12:02
    • Gość: Gall Anonim Re: Strzeż się tych diet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.04, 13:27
      Ja bym jeszcze dodał:

- Kopenhaska
      - Atkinsa
      - dr. J. Kwaśniewskiego (nie mylić z prezydencką!)
      - Wszystkie diety jednoskładnikowe
    • Gość: po głodówce Bzdury na temat głodówki. IP: *.mlyniec.gda.pl 27.06.04, 20:19
    • Gość: ewappp@gazeta.pl w ciągu miesiąca schudłam 4 kg IP: *.szczecin.mm.pl 27.06.04, 23:40
      w ciągu miesiąca schudłam 4 kg, jem wszystko,
      piję 1,5 l wody mineralnej
      używam kremu wyszczuplającego Avon
      2 razy w tygodniu chodze na aerobik
      jestem zyczliwie nastawiona do świata
      • Gość: aga Re: w ciągu miesiąca schudłam 4 kg IP: *.zgierz.sdi.tpnet.pl 29.06.04, 13:41
        2x w tygodniu chodzę na aerobik, jem mniej słodyczy, duzo spaceruję
        i ...przytyłam. Czemu?
        • Gość: misia Re: w ciągu miesiąca schudłam 4 kg IP: *.info24.pl / *.info24.pl 01.07.04, 13:28
          nie uzywasz widocznie kremu wyszczuplajacego Avon !
          • Gość: Halinka Re: w ciągu miesiąca schudłam 4 kg IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 16.07.04, 10:24
            Misia, jesteś super!
            • wcyrku1 Re: w ciągu miesiąca schudłam 45 kg 16.07.04, 18:40
              Ludzie co się czepiacie dziennikarzy. B. ciekawy artykuł " jak komu padło na
              głowę" do tej pory myślałem że swiat podzielony jest na trawożernych i
              tłuszczojadów a tu taka niespodzianka.Makka myśli że jej znajomi tak dobrze
              wygladają bo jedzą tylko papierówki i granaty, przeciez przed Twoją wizytą
              wszystko wynoszą do piwnicy zostawiając tylko figę, przynajmniej jest co
              wydłubywać z zębów przez cały wieczór słuchając takiego paplania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka