Dodaj do ulubionych

problemy ze stawami

02.11.12, 14:42
Witam,
mam 18 lat, od dawna mam problemy ze stawami, głównie kolanowymi, nie bolą mnie ale nie odczuwam komfortu, głównie przy np. przysiadach strasznie skrzypią? chciałbym jakieś porady w spr suplementów, słyszałem o 4flex, czekam na Wasze porady, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pros_tak Re: problemy ze stawami 03.11.12, 22:48
      Mam podobny problem.Pomaga mi na to Zyflamend.Zamawiam go ze strony dietmoderators.
    • ssspike Re: problemy ze stawami 04.11.12, 12:55
      Mi też ciągle "skrzypi" ale tylko jedno kolano. Od czego nie mam pojęcia, ale staje się to coraz bardziej uciążliwe. Czytałem, że najlepiej brać magnez. Przejdz się do lekarza, żeby mógł stwierdzić dlaczego kolano skrzypi może masz za mało mazi w stawie kolanowym
    • barnaba_01 Re: problemy ze stawami 09.11.12, 08:21
      Stawy niestety szybko się "zużywają" zwłaszcza u osób, które uprawiają sport. Dzieje się tak, ponieważ brakuje mazi stawowej odpowiedzialnej za zmniejszenie tarcia stawów.
      Ja swego czasu miałam duży problem ze stawami w wyniku jeżdżenia na rowerze. Na początku brałam glukozaminę, ale poprawy nie widziałam. Przy okazji wizyty u fizjoterapeuty zapytałam o to i polecił mi preparat vita-centrum.pl/suplementy-diety/50-flexigel.html. Co prawda jest dość drogi, ale z czystym sumieniem mogę go polecić. Na szczęście kupuję go na zapas i poluję w tym sklepie na różne promocje i wtedy kupuję więcej :)
      Swoją drogą powinieneś również zastanowić się, co jest przyczyną takiego stanu stawów. Uprawiasz jakieś sporty, które mogą obciążać kolana?

• zedpro Re: problemy ze stawami 09.11.12, 19:44
        jakoś za dużo sportów nie uprawiam, latem sporo jeżdżę na rowerze ale raczej nic poza tym. ten preparat przekracza moje zdolności finansowe biorąc pod uwagę to że butelka wystarcza na 0,5 miesiąca a kuracja pewnie ze 2 miesiące musi trwać to wychodzi 500zł... dlatego dalej przystaje pewnie za 4flexem, bo też zawiera hydrolizat kolagenu ale w niższej cenie, kiedyś próbowałem jeszcze arthron complex ale glukozamina i chondroityna nie działa ;(
        • amityr Re: problemy ze stawami 10.11.12, 15:16
          Zwężyły mi się szpary.Stosowałem przez 4 miesiące Zinaxin Forte.Dłużej nie wolno. Efekt całkowitej poprawy nastąpił po trzech miesiącach. Minął rok i jest spoko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka