Dodaj do ulubionych

problemy z jelitami

13.01.13, 19:35
Witam. Od jakiegoś czasu miewam uciążliwe wzdęcia ,gazy ,przelewanie się w jelitach.Nasila się to po spożyciu alkoholu na drugi dzień zawsze czeka mnie toaleta i przewaznie papkowaty stolec.Byłem u gastrologa zrobił mi usg brzucha i stwierdził że wszystko jest ok i stawia na problemy z jelitami dał jakieś tabletki ale one wcale jakoś nie pomagają może troche ale wyleczyć na pewno nie wylecza.Zalecil takze badania na krew utajona czy jakos tak ale ich juz nie zdazylem zrobic.Zalecil tez sprobowac diety ale nie sadze zeby to cos dalo poniewaz czegokolwiek bym nie zjadl zawsze przelewa sie w jelitach i wystepuja gazy.. Troche lepiej jest jak jestem w ruchu nie wiem czy dlatego ze tego nie slysze czy dlatego ze jelita lepiej pracuja.. Pytalem czy to moze byc jelito drazliwe albo jakies bakterie ale stanowczo odrzucił ta wersje.. Więc co to może być .Z góry dziękuje za odpowiedzi..
Obserwuj wątek
    • rerekumkum04 Re: problemy z jelitami 14.01.13, 11:20
      A miałeś robione testy w kierunku zakażenia bakteriami? Może byłeś ostatnio w szpitalu, bo nie wiem czy wiesz, ale bardzo często po pobycie lub w trakcie pobytu w szpitalu podawana kuracja antybiotykowa moze wywołać tzw. poszpitalną biegunkę, która najczęściej źle leczą.
    • trollik.morski Re: problemy z jelitami 14.01.13, 11:58
      Miałem podobne objawy i przypadkowo odkryłem metodę na usunięcie dolegliwości - spokój od 2 miesięcy.
      Kłopoty zaczynały się po wypiciu kawy. Alkohol zażywałem tak rzadko, że nie brałem go pod uwagę.
      Moja metoda:
      1. Sobota - dieta i płyny: jakbyś jutro miał mieć kolonoskopię [oczyszczenie jelit]
      2. Niedziela na czczo - 2 łyżeczki mielonego lnu zalanego wrzątkiem.
      3. Niedziela, w ciągu dnia - niskocukrowy kisielek z otrębami [3-5x]. Wieczorem - Colon C [wg ulotki]
      4. Rytuał codzienny [od 2 miesięcy]: rano - zaparzany len, potem posiłki lekkostrawne, wieczorem - Colon C [wg ulotki]
      PS
      Teraz nawet kawa mnie nie rusza:/
      • patriota92 Re: problemy z jelitami 14.01.13, 16:43
        Nie miałem robionych badań w kierunku zakażenia i nie byłem też w szpitalu.
        • patriota92 Re: problemy z jelitami 16.08.13, 21:37
          Przepraszam za posta pod postem ale muszę odświeżyć temat ponieważ jestem po serii badań krwi, kału na pasożyty (lamblie ) na krew utajona i nawet na moje życzenie kolanoskopie ponieważ już mam tego dość.. Wyniki badań w krwi ok , delikatnie podniesiona bilirubina.. krew utajona i pasozyty test ujemny kolanoskopia tez niby ok wyszla . A do tych objawow doszlo wydzielanie sie z odbytu nie mam w 100% pewnosci ropy? bialo czasem zolta wydzielina pojawiajaca sie szczegolnie przy ruchu.Pani doktor twierdzi ze niby wszystko w porzadku jest a ja sie zastanawiam co moge jeszcze zrobic?
          • sp9tcu Oj chłopie 16.08.13, 22:43
            Zrzera cię nerwica
            masz zespół jelita drazliwego
            za duzo pijesz wódki
            przestań pić wódkę
            kup sobie bakterie kwasu mlekowego tak zwany lakcit
            i pij systematycznie
            jak nie przejdzie to pewne zespół jelta drazliwego
            a to się leczu u psychologa lub psychiatry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka