Gość: Lu IP: *.lubaczow.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 23:09 Czy można taką chorobę wykryć na podstawie badań EKG? Czy jest to w jakiś sposób związane z czynnikami zewnętrznymi, psychicznymi? Jak można to leczyć? z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agulha Re: Nerwica serca IP: *.astercity.net / 10.131.128.* 21.03.02, 00:28 Oficjalnie takiego rozpoznania w ogóle nie ma, chociaż bywa stosowane przez starszych lekarzy. CHYBA miało to oznaczać subiektywne dolegliwości ze strony serca bez obiektywnych objawów - co by oznaczało, że w EKG nic nie wyjdzie. Chyba, że chodzi o różnicowanie, czyli wykluczenie innych, organicznych, chorób serca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alleluja Re: Nerwica serca IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.03.02, 00:21 Ja też to u mnie podejrzewam, choć inni mi radzą wykluczanie innych chorób. Radzę iść do lekarza wojskowego-w woju mają dobrych lekarzy, w końcu umieją sobie poradzić w najbardziej trudnych sytuacjach, jak np. wojna. No i oczywiście - do starszego. Taki wojskowy lekarz świetnie leczył moją babcię, a mnie jeździć samochodem też jakiś major uczył - wszystkiego co do centymetra. Myślę, że są dobrzy, naprawdę polecam. Odpowiedz Link Zgłoś