Dodaj do ulubionych

pękające pięty

19.04.13, 10:47
wiem co to za bol jak pekaja piety i jak dzisiaj spojrzalam na swoje gladkie to pomyslalam ,ze podziele sie z wami swoim odkryciem...
E621 czyli glutaminian sodu jest trucizna dodawana do wszystkiego oprocz slodyczy chyba.
gdy w 2010 roku odstawilam ten zolty proszek to unormowalo mi sie cisnienie, zniknely czerwone plamy z twarzy, przestalam sie pocic, schudlam !!!! i piety przestaly pekac (zanim schudlam)
zadne zabiegi nie pomoga gdy pozwalamy sie truc i trujemy dzieci.
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: pękające pięty 19.04.13, 16:31
      agiatami napisała:

> pomyslalam ,ze podziele sie z wami swoim odkryciem...

Jeśli jest dodawany do wszystkiego to JAK go odstawiłaś? Podziel się...
    • mag401 Re: pękające pięty 19.04.13, 18:31
      www.sklep.kuzdrowiu.pl/dermesa-plyn-na-pekajaca-skore-stop-i-rak-65ml-p-28.html
      Ten płyn pięknie działa.
    • agiatami Re: pękające pięty 19.04.13, 22:49
      jak to jest, ze ludzie ludzi zle karmia a roslinom i nawozy i mineraly to samo ze zwierzetami - poczytajcie zalecenia weterynarzy i ludziska jedzcie jak zwierzeta ..... prawda, ze w absurdalnych czasach zyjemy?
      jestem leniwa i z gotowaniem ide na latwizne.
      podstawa to rosol czyli kurczak, warzywa, sol, cukier, pieprz czarny, kurkuma i lupina z cebuli na kolor. do innych zup dodaje ziola kupowane na bazarze w foliowych torebkach po 70g.
      wedliny w sklepie dla mnie nie istnieja, nie ciagnie mnie do nich z wyjatkiem salami.
      lubie boczek , ktory przez dzien i noc mocze w wodzie z sola, majerankiem i mieszanka ziolowa (to juz trzeba samemu dobrac). po oplukaniu gotuje boczek z nowa porcja ziol i sola. po ugotowaniu boczek stygnie a na wywarze gotuje grochowke. zrobilam kiedys boczek bez moczenia i smakowal jak slonina. tak samo mozna ugotowac czy upiec szynke lub karkowke.
      absolutnie uzalezniona jestem od makaronu ugotowanego z zegarkiem w reku ;) i soku pomidorowego, oliwy z oliwek, pieprzu kajenskiego i kurkumy od ktorej mam ladny, lekko opalony odcien skory - to jest moje sniadanie, obiad, kolacja i podjadanie. wariacja w tym temacie jest kasza gryczana czy jaglana zalana sokiem wielowarzywnym.
      chleba nie jem od czasu gdy przez 2 tygodnie nie jadlam niczego z maka (zalecenie lekarza) i po takim poscie po zjedzeniu chleba zgielo mnie w pol z bolu. tylko wlasny chleb jest prawdziwy ale ja jestem leniwa.
      oczywiscie 2 jajka codzienie musza byc.
      to ze sa produkty rozniste w sklepie to nie znaczy, ze trzeba je kupowac.
      orzeszki ziemne nie solone maja rewelacyjny zestaw witamin i hamuja apetyt. ich kalorie sa bez znaczenia gdy nie chce ci sie jesc i w innych potrawach jest mniej tluszczu.
      ciekawa sprawa jest to ,ze glutaminian sodu napedza apetyt, chce sie jeszcze wiecej jesc czyli bledne kolo.
      a ja jem salami, boczek i gotowane zeberka i schudlam z rozmiaru 50 na 44 powolutku od maja 2010roku aby skora mi nie zwisala i nie zwisa. wiecej nie chce schudnac bo brzydko mi twarz wyglada a jak to mowia w pewnym wieku "albo twarz albo d..a"
      nawyki zywieniowe trzeba zmieniac wlasnie powolutku.
      szok byl ogromny gdy juz po 3 dniach bez E621 nie mialam czerwonych plam na twarzy i od tego sie zaczelo. pozniej, och dlaczego tak pozno dowiedzialam sie, ze glutaminian sodu uszkadza siatkowke oka. dzisiaj jestem kaleka, mam powaznie uszkodzone oczy. moje dodatkowe kilogramy pojawily sie po sterydach i E621. zaczelam chudnac gdy bralam jeszcze sterydy ale juz gotowalam jak nasze babki a dla niektorych z was brababki.
      moja skora nie potrzebuje kremu do rak, stop i ciala dlatego stac mnie na kremy vichy bez ktorych moja mongolska twarz po schudnieciu bylaby koszmarem. wlosow mam wiecej niz w mlodosci (jestem po 40-tce).
      lubie to co jem i jem co chce.
      wszystko to kwestia wyboru.

• voxave Re: pękające pięty 21.04.13, 02:08
        Dobrze ze natknęłam sie na ten tekst,Dziękuję!
      • rotkaeppchen1 Re: pękające pięty 21.04.13, 16:47
        Przeciez to oczywiste, ze zeby sie zdrowo odzywiac, nalezy jesc jak najbardziej naturalne produkty... Dla mnie to nic nowego.
    • ela282 Re: pękające pięty 22.04.13, 09:38
      Coś musi w tym być. Też miałam bardzo szorstkie i pękające pięty, miałam podwyższony cukier. Przeszłam na dietę tzn. ograniczyłam spożycie białej mąki, tłuszczów i słodyczy. Cukier się unormował, pięty się wygładziły, schudłam 16 kg. Czuję się o niebo lepiej. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka