IP: *.mlyniec.gda.pl 25.07.04, 16:11
Czy moze mi ktos wyjasnic jakie sa skutki zaywania diane 35( uboczne skutki)
i czy to jest normalne ze ja od 16/07 miałm okres 5 dni i potem 1 dzien
przerwy a potem znowu jakies krwawienia... biore diane 35 pierwszy raz ...to
sa wogle moje 1 tabletki anty..prosze o odpowiedz.. mam 17 lat
Obserwuj wątek
    • Gość: kika Re: DIANE35 IP: *.kabel.telenet.be 25.07.04, 16:14
      A na jakie dolegliwosci bierzesz diane?Bo to nie sa tabletki anty,tylko
      tabletki lecznicze.
      • Gość: JOQ Re: DIANE35 IP: *.mlyniec.gda.pl 25.07.04, 16:20
        biore je na tradzik ale rowniez antykoncepcyjie..... czy wiesz moze cos wiecej
        o nich
        • andromeda1001 Re: DIANE35 25.07.04, 16:35
          Bardzo duzo mozesz dowiedziec sie z forum antykoncepcja(to jest chyba w dziale
          kobieta).Pozdrawiam Cie serdecznie.
    • kamaoka Re: DIANE35 25.07.04, 18:39
      termat ten walkowny jest non stop na forum zdrowie kobiety:P
      biore diane juz 1,5 roku i powiem ci tak: gdybym mogla ja zamienic na jakies
      inne, chetnie bym to zrobila, biore je i antykonceopcyjnie i lecznioczo na
      tradzik, a ze do tego sa refundowane... sytuacje mam taka ze na te
      nierefundowane nie za bardzo moge sobie pozwolic
      o skutkach ubocznych diany mozesz poczytac na ulotce, tylko sie nie przeraz:)
      ja po nich nie przytylam, cera sie poprawila, ale ze pani gin wymyslila ze
      zmieni mi je na microgynon to rzecz jasna cera sie spaskudzila tak ze do tej
      pory poprawiam... zaczelam brac diane jak mialam tyle lat co ty, ale wiesz co?
      tak personally, radzilabym ci, jesli bierzesz je wylacznie antykoncepcyjnie i
      stac cie na bulenie 30zl miesiecznie na zmienienie je na cilets lub jakies
      inne, nowsze tabletki (tak, tak, cilest jest malo nowszy, no ale...) najlepiej
      przeszukaj forum zdrowie kobiety, tam ejst mnostwo informacji o roznych
      tabletkach, poszukaj tez w google
      jak masz jakeis pyt to pisz
      • Gość: JOQ Re: DIANE35 IP: *.mlyniec.gda.pl 25.07.04, 20:06
        a jak sie czułas na poczatku brania? czy wszystko ok? jak z okresm?po jakim
        czasiepoprawiła sie tobie cera? dzikeuje z góry........
        • kamaoka Re: DIANE35 25.07.04, 22:06
          a jak sie czułas na poczatku brania? - zaczelam brac diane po 2 miesiacach
          logestu, przy logescie troszke przytylam w biodrach, ale po dianie nie, ogolnie
          jestem szczupla (teraz waze 50kg, wiadoo matura, studia to sam stres), nie
          przypominam sobie zebym miala jakies sensacje na poczatku
          jak z okresm - wiec u mnie bylo to tak: przed braniem tabletek okres mialam jak
          w zegarku, doslownie:), ale gdy zaczelam brac to...hmm... mialam wrazenie ze
          sie troszke rozregulowal, tzn, teoretycznie jak mam pierwszy dzien bez tabl. w
          piatek to okres dostawalam np. w ndz wieczorem, potem, ale to juz po dlugim
          czasie zaczal mi sie coraz bardziej przesuwac, aha, no w sumie to tu wlasnie
          lezy moj problem z diana i tego ze w pewnym moemcnie chcialam zmienic tabletki,
          bo okres mialam wrazenie ze robil sie krotszy, tzn potem zaczal pojawiac sie w
          pon z rana, potem w pon wieczorem, potem w wt z rana, do tego zrobil sie skapy
          (ale to normlane) ale krew stala sie jakas brazowa mazia, teoretycznie to co
          sie dostaje w przewrie to to nieejst taki normalny okres, ale mnie to
          zaniepokoilo, do tego doszly u mnie duze bole glowy, problemy z zoladkiem (w
          koncu nie wiem co jest od czego, te bole glowy mogly miec zwiazek ze stresem
          rownie dobrze, do tej pory przy zmianie pogody boli mnie glowa, ale to chyba
          rodzinne:P wystepuje u nas w domu taki cykl, jesli jednego dnia boli ojca
          glowa, mozna byc 100% pewnym ze nastepnego zaboli mnie, a jeszcze kolejnego
          mame:P), teraz gdy wrocilam do diany, biore juz 4 opakowanie po tych zmianach
          na microgynon (3opak.), cilest (2 opak), okres mam co prawa nie
          krwistoczerwony, ale powiedzmy nie ejst juz to sama maz brazowa jak przed tem,
          oczywiscie okres jesr regularny:P, nie mam zadnych krwawien meidzy przerwami,
          ale moja kolezanka miala, takze wiesz, to wszystko rzecz organizmu
          >po jakim czasiepoprawiła sie tobie cera? - ha, no wlasnie, u mnie przy
          pierwszej turze brania cera poprawila sie tak na dobre gdzies az po 6 opak. ale
          wtedy to i cera byla lepsza, sknczyl sie moj klopot z nadmiernym poceniem sie,
          wlosy przestaly sie tak przetluszczac jak szalone, ale np. u wyzej wpsomnianej
          kolezanki cera poprawila sie juz po 2-3 opakowaniach, a obie pryszate bylysmy:P
          takze znow - wszystko zalezy od organizmu
          z tym ze jeszcze raz powtarzam - jak masz mozliwosc zmien lepiej tabletki an
          inne, lzejsze, ja poczekam az mi sie poparwi cera po tym beznadziejnym
          microgynonie i tez postaram sie zmienic
          • Gość: JOQ Re: DIANE35 IP: *.mlyniec.gda.pl 26.07.04, 10:56
            Dziekuje za odpowiedzi...... ja sie narazie w miare czuje... humorow nie mam
            nawet jakos bardziej ze mna ogolnie...... zdravim
            • Gość: agula Re: DIANE35 IP: *.ksiazat.v.pl 26.07.04, 14:33
              Witaj,
              ja bralam Diane juz 8 lat temu na studiach i nie byl to srodek najnowszy, ale
              skuteczny w walce z tradzikiem. Jednak po pol roku lekarz zalecil odstawienie
              tabletek ze wzgledu na skutki uboczne ( nie dopytywalam jakie, ale na PAM-ie
              dosc duzo mieli takich przypadkow i im zaufalam). Poniewaz chcialam byc caly
              czas zabezpieczona, poszlam do gina i przepisal mi inne tabletki, takie ktore
              akurat u mnie nie powodowaly tycia - cilest, regulon. Co jakis czas przez trzy
              miesiace biore diane tylko by poprawic wyglad cery, np co 1,5-2 lata. Moj gin
              sam odradza diane bo tez uwaza ze dlugo jest na rynku i jest to srodek stary. Co
              do samych tabl anty - to jest ich taki wybor, ze zawsze kobieta moze dopasowac
              cos dla siebie.
              Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka