Dodaj do ulubionych

Proszę bardzo o pomoc

05.08.13, 20:20
Witam ! mam 24 lata dziękuje wszystkim za odpowiedzi ;)

Od ponad dwóch lat ma straszny problem. Często muszę chodzić do ubikacji oddawać mocz, przy okazji odczuwam czasami swędzenie z prawej strony wargi sromowej.
Odczuwam ból nieraz w mostku i z prawej części klatki piersiowej(ale to raczej rzadziej).
Od jakiegoś czasu zauważyłam że puchnie mi kolano, łydka z prawej strony i rzadziej obydwie kostki. Delikatny dyskomfort w prawy koanie. Przy spacerze puchną mi palce w obydwu dłoniach i robią się żółte dłonie od wewnątrz. Przy zdenerwowaniu robi mi się czerwony dekolt. Ostatnio przy silnym stresie mrowi mi twarz, raz miałam mierzone ciśnienie 140/95. Czuje się ciągle zmęczona i zaczęły wypadać mi włosy. Temperatura ciągle utrzymuje się 37 czasami do 38 ale rzadziej. Dziwny zbieg okoliczności to taki że prawie wszystkie objawy są z prawej strony nie wiem czy to zbieg okoliczności. Dodam że 10 lat temu ugryzł mnie kleszcz właśnie z prawej strony i została główka ale to było strasz niedawno temu więc nie wiem czy brać pod uwagę. Zapomniałam jeszcze dodać że przy jedzeniu białego pieczywa prawie zawsze nawet jak jem powoli po każdym kęsie dostaje czkawki. robione badania morfologia ok. tsh ok. cukier w normie potas, magnez również wapn całkowity 5,57 norma do 5,50 (tylko że mam próchnice więc nie wiem czy powinien nie powinien być obniżony) usg jamy brzusznej ok. mocz ogólne moczu już ok raz wyszły mi ketony 10 i bilirubina 0,5 teraz już ok posiew ok.
przyjmowane leki
fularginiu (bakterie układu moczowego)
biseptol 2 opakowania (bakterie układu moczowego)
monural 1 saszetka (bakterie układu moczowego)
ciprinol 2 opakowania (bakterie układu moczowego)
Pramolan przez około 3 miesiące 2 razy dziennie (na nerwice)
hydroxyzinum przez około 3 miesiące 1 raz na wieczór (na nerwice)
Vesicare prze ok 2 miesiące (na nad reaktywny pęcherz)
10 tabletek na receptę na grzybice
tamtum rosa przez 7 dni
lacybios femina
multum suplementów.
Już nie mam siły nie wiem jakie badania robić może ma ktoś jakiś pomysł wszystko robię prywatnie będę wdzięczna za każdą pomoc. Czy ktoś ma takie sama objawy ?
Obserwuj wątek
    • asis09 Re: Proszę bardzo o pomoc 05.08.13, 20:26
      zaawansowana borelka wychodzi po latach. Wiem coś o tym osobiście;-(
      Zrób odpowiednie badania
      • agnieszka9011 Re: Proszę bardzo o pomoc 05.08.13, 20:35
        dziękuje za odpowiedź to zrobię to badanie. A tobie po ilu latach wystąpiły objawy i czy podobne. Bo ten kleszcz pamiętam że był duży i strasznie nim szarpałam zanim został usunięty i została główka jak wcześniej pisałam, poinformowałam o tym lekarza ale to zlekceważył i powiedział że głowa sama wyszła na pewno.
        • asis09 Re: Proszę bardzo o pomoc 05.08.13, 20:55
          ja nie miałam kleszcza, a moja brel ma lat kilkanaście - mi rozwaliło stawy i byłam okropnie zmęczona.
          Mój mąż też jest chory, nie pamięta kleszcza.
          Córka miała kilka i jest też chora.
          Każdy z nas miał inne objawy.
          Wejdz na forum gazety borelioza, tam się dowiesz jakie badania zrobić
          • agnieszka9011 Re: Proszę bardzo o pomoc 05.08.13, 20:59
            ok;) jeszcze raz dziękuje za odp.
            • magdalenia555 Re: Proszę bardzo o pomoc 12.08.13, 13:13
              witaj - czy robiłaś już te badania na tą bolerke od kleszczy ???
              bo powiem ci szczerze że przy e coli w układzie moczo płciowym są podobne powikłania same przychodza i same na jakiś czas odchodzą - wiem bo miałam przyjemność się jej nabawić i żadne antybiotyki ci nie pomogą przepisywane przez lekarzy bez zrobienia wymazu
              • agnieszka9011 Re: Proszę bardzo o pomoc 12.08.13, 17:02
                Witam ! jeszcze nie robiłam wybieram się w środę, to napisze. Miałam robiony posiew moczu mam jałowy to znaczy ok e coli na pewno nie mam bo moja znajoma ma i wiem jak się objawia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka