Dodaj do ulubionych

Prosze o odp

09.10.13, 23:14
Witam
Jezeli Rtg klatkie piersiowej nic nie pokazuje a odczuwam ucisk w klatce piersiowej i zdwoch sotrn przy zebrach nizej. Jakie badanie nalezy wykona? Moze tomografie komputerowa klatki piersiowej?? Mogloby cos pokazac jezeli Rtg klatki piesiowej nic nie pokazuje?
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Tytułem wstepu 10.10.13, 22:11
      należy zacząć od ekg
      potem badani krwi z ryzykiem chorób serca
      potem usg jamy brzusznej
      na końcu echo serca
      • rege1231 Re: Tytułem wstepu 10.10.13, 23:51
        mialem ekg w porzadku, usg jamy brzusznej tez w porzadku, ogolnie badania z krwi tez w porzadku. Echa nie mialem. Odczuwam zacisk w klatce piersiowej a rtg klatki pierwsiowej nic nie pokazuje, moze tomgrafia komputerowa bardz rezonas maagnetyczny by cos pokazal by doszlo do diagonozy?
        • rege1231 Re: Tytułem wstepu 11.10.13, 00:30
          rege1231 napisał:

> mialem ekg w porzadku, usg jamy brzusznej tez w porzadku, ogolnie badania z krw
          > i tez w porzadku. Echa nie mialem. Odczuwam zacisk w klatce piersiowej a rtg kl
          > atki pierwsiowej nic nie pokazuje, moze tomgrafia komputerowa bardz rezonas maa
          > gnetyczny by cos pokazal by doszlo do diagonozy?

Witam
          Jezeli Rtg klatkie piersiowej nic nie pokazuje a odczuwam ucisk w klatce piersiowej, nabrzuszu i z dwoch stron przy zebrach nizej. Jakie badanie nalezy wykonac? Moze tomografie komputerowa klatki piersiowej badz rezonans?? Mogloby cos pokazac jezeli Rtg klatki piesiowej nic nie pokazuje?

Nawet jakszyko zaczne biegac w klatce piersiowej tak serce badz tetnica tak szybko bije takie pulsowanie (kiedys jak uprawialem sport takiego czegos nie mialem) i zwieszka sie bol w klatce piersiowej a z oslabienia musze ukucnac i przestac uprawiac wysilek fizczyny. Ucisk jest ktory daje szereg objawow ktore nie umozliwa noramlne funkcjonowanie a czuje wyrazne zasisniecie.

Daje objawy takie :
          - Ucisk w klatce piesiowej nadrzuszu i przy dwoch stronach zeber i tez odczuwam przy kregoslupie
          - zaborzenia rowonowagi
          - rozmyty wzrok choc oklusta nie widzi wady
          - pisk w uszach
          - koncentracja slaba
          - sennosc
          - zawiesznie w glowie
          - bole w kregach szyjnych
          • szaman.ka Re: Tytułem wstepu 11.10.13, 21:14
            To może być ucisk ze strony kregosłupa.
            • rege1231 Re: Tytułem wstepu 12.10.13, 00:29
              Neurolog mnie badal i moj kregoslup, mialem tez i rtg kregolupa i rezonans magnetyczny i nie stwierdzilby to bylo przyczyna, czyli kregoslup.

''Jezeli Rtg klatkie piersiowej nic nie pokazuje a odczuwam ucisk w klatce piersiowej, nabrzuszu i z dwoch stron przy zebrach nizej. Jakie badanie nalezy wykonac? Moze tomografie komputerowa klatki piersiowej badz rezonans?? Mogloby cos pokazac jezeli Rtg klatki piesiowej nic nie pokazuje?

Nawet jakszyko zaczne biegac w klatce piersiowej tak serce badz tetnica tak szybko bije takie pulsowanie (kiedys jak uprawialem sport takiego czegos nie mialem) i zwieszka sie bol w klatce piersiowej a z oslabienia musze ukucnac i przestac uprawiac wysilek fizczyny. Ucisk jest ktory daje szereg objawow ktore nie umozliwa noramlne funkcjonowanie a czuje wyrazne zasisniecie.

Daje objawy takie :
              - Ucisk w klatce piesiowej nadrzuszu i przy dwoch stronach zeber i tez odczuwam przy kregoslupie
              - zaborzenia rowonowagi
              - rozmyty wzrok choc oklusta nie widzi wady
              - pisk w uszach
              - koncentracja slaba
              - sennosc
              - zawiesznie w glowie
              - bole w kregach szyjnych''
    • felinecaline Re: Prosze o odp 12.10.13, 14:34
      Nalezy obowiazkowo wykonac badania zlecone przez lekarza i zapamietac na zawsze, ze leczenie to nie "koncert zyczen".Jezeli kazdy potencjalny polski pacjent wezmie to sobie do serca to droga do wyleczenia nedzie prostsza, krotsza i nagle okaze sie, ze zmalaly koszty w skali krajowej oraz skroceniu ulegly terminy oczekiwania na taki czy inny proces diagnostyczny czy terapeutyczny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka