Dodaj do ulubionych

Zawroty głowy. Pomocy!!!

19.11.13, 21:28
Witam od ponad roku męcze się z zawrotami głowy,osłabieniem i spływającym po tylnej sciance gardła wydzielinie,mialem robione 2 punkcje iii zabieg na lewa zatoke szczekowa,myslalem ze to od zatok ale niestety nie bylo zadnej poprawy, od zatok wydzielina tak jak mi splywała tak spływa nadal a do tego doszło zapalenie cewki moczowej którego nie moge tez wyleczyc,piękący jezyk iii policzki.robiłem wymazy z gardła,nosa,wszystko ok,myśle zrobic badania alergologiczne moze to od alergii nie wiem w ogole co myslec o tym i gdzie sie z tymi objawami udac,jesli ktoś z was miał podobnie to prosze niech pomoze bo ja juz mam dość. Z góry dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: Zawroty głowy. Pomocy!!! 19.11.13, 21:56
      Przyczyny
      najpierw czeba sprawdzić cisnienie krwi
      polecam też lekarza domowego
      podstawowe badania krwi , ekg serca
      potem do neurologa
      przyczyna od kręgosłupa
      stawiam na kręgosłup
    • jestem_niezadowolona Re: Zawroty głowy. Pomocy!!! 21.11.13, 11:45
      sprawdź poziom wit D3 we krwi, krew miałeś badaną (morfologia)? Aso?
      Dodatkowo koniecznie badania żelaza. Również sprawdziłabym kał na posiew w kierunku grzybicy i badania krwi w kierunku niedoborów witamin z grupy B.
      Pieczenie języka mi się kojarzy z niedoborami witamin, ale jeszcze coś było, ale teraz nie pamiętam.
      A póki co:
      - zaniechaj glutenu (poczytaj na stronie celiakia.pl jakie to są bezglutenowe produkty)
      - mleko całkiem odstaw, jeśli pijesz
      - zamień pastę do zębów z obecnej na jakąś z typu lavera/urtekram (bez fluoru i SLSów i innych gó...anych chemii). Żadnych płynów do płukania jamy ustnej!
      - zasuplementuj się magnezem, jedz dużo warzyw i owoców, możesz też sobie spirulinę zapodać
      - strączkowe sobie zapodaj, kasze gryczane, jaglane - źródło wit B

Aaaa.. i najważniejsze - badanie krwi pod kątem zakrzepicy. Żeby wykluczyć zatory. Czyli tak czy siak - do lekarza trzeba iść.
    • jestem_niezadowolona Re: Zawroty głowy. Pomocy!!! 21.11.13, 11:50
      Aha - no i ta wydzielina to może być właśnie od mleka, pasty do zębów. Stąd pisałam o odstawieniu. I wymaz z gardła w kierunku jeszcze grzybów bym zrobiła oraz chlamydii (rzadko zlecają takie badanie, bo jest drogie). Bo to często się pomija jako przyczynę problemów z gardłem.
      A jeśli pracujesz w suchych i klimatyzowanych pomieszczeniach, gdzie okna nie można otworzyć - to to również może być przyczyna. Tu wtedy nadaje się.. siemie lniane, albo olej lniany. Pierwsze pić po zaparzeniu (nie gotowaniu) ziarenek, a drugie - jedną łyżkę dziennie rozprowadzać po języku i 'ssać'. Nie musisz tego łykać - możesz po kilku minutach wypluć.
    • aniaa2222 Re: Zawroty głowy. Pomocy!!! 21.11.13, 16:05
      Witam,
      Moja znajoma miała podobny problem. Pomógł jej jakiś Doktor przyjmował na Alejach Jerozolimskich 11/19 bo byłam z nią raz.
      pozdrawiam Ania
      • jjaacceekkll Re: Zawroty głowy. Pomocy!!! 21.11.13, 18:36
        witam, robilem wymazy z gardla i nosa i wszystko ok, robiłem rtg kregu szyjnego wszystko ok, zrobie badania tak jak piszecie w kierunku grzybicy bo po takiej ilosci antybiotyków co wybralem to mysle ze moge ja miec aaa te zawroty to pojde do neurologa moze rezonans głowy cos pokaże a jak nie to zostaja dalej te zatoki booo całly czas mi spływa po gardle i beznadziejnie sie czuje aaa tooo juz troche czasu splywa wiec mysle ze to moze powodowac jakies infekcje itd. Niebawem jak porobie badania odezwe sie
    • sp9tcu Od sp8tcu 21.11.13, 20:39
      Od zatok nie ma czegos jak zawroty
      rezonans głowy jest zbędny

Polecam tomografie kręgosłupa
      w 3 cześciach ( odstępy około 5 do 6 mięsięcy )
      szyjny potem piersiowy i ledzwiowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka