aanjaa3
28.12.13, 15:39
Witajcie , mam pytanie czy ktos może coś na ten temat poradzić od 3 miesięcy zmagam si e z wielkim problemem z gardłem, boli mnie cała szyja w środku wszystko jest obolałe krtań itp, mam suchośc w jamie ustnej i bardzo czesto uczucie jakby coś mi w środku puchło co jest powodem trudności w oddychaniu, cąły czas mi to przeszkadza nie pozwala funkcjonowac normalnie,, nie mogę za dużo mówić bo objawy się pogarszają i są nie do wytrzymania, miałam wsyztskie badania gastroskopie aby wykluczyc refluks, kamere przez nos zeby obejrzec gardło od środka - nic nie wysżło, badanie na zespół sjogrena w normnie , helicobackter też, usg szyi , ślinianek i tomograf szyi też nic nie wykazał oprócz powiększonego węzła chłonnego w okolicy podżuchwowej o wymiarach 19mmx9mm. Oczywiscie wszystkie badania z krwi wymamz z gardła i jezyka miałam i tez nic,.. Dodam ze zrobiłam sobie teraz badania na tarczyce i chciałabym zeby ktos mi mógł podpowiedziec , moze to niedoczynnosc tarczycy moze powodowac taki stan rzeczy...
Moje wyniki to:
FT3 2,49%(2,00-4,40) a więc 21%
i FT4 1,06%(0,93-1,70) a więc 17%
Proszę o interpretacje wyniku i ewentualnie jakies sugestie co dalej robić?:((