Dodaj do ulubionych

tarczyca, problem z krtanią, węzeł chłonny?

28.12.13, 15:39
Witajcie , mam pytanie czy ktos może coś na ten temat poradzić od 3 miesięcy zmagam si e z wielkim problemem z gardłem, boli mnie cała szyja w środku wszystko jest obolałe krtań itp, mam suchośc w jamie ustnej i bardzo czesto uczucie jakby coś mi w środku puchło co jest powodem trudności w oddychaniu, cąły czas mi to przeszkadza nie pozwala funkcjonowac normalnie,, nie mogę za dużo mówić bo objawy się pogarszają i są nie do wytrzymania, miałam wsyztskie badania gastroskopie aby wykluczyc refluks, kamere przez nos zeby obejrzec gardło od środka - nic nie wysżło, badanie na zespół sjogrena w normnie , helicobackter też, usg szyi , ślinianek i tomograf szyi też nic nie wykazał oprócz powiększonego węzła chłonnego w okolicy podżuchwowej o wymiarach 19mmx9mm. Oczywiscie wszystkie badania z krwi wymamz z gardła i jezyka miałam i tez nic,.. Dodam ze zrobiłam sobie teraz badania na tarczyce i chciałabym zeby ktos mi mógł podpowiedziec , moze to niedoczynnosc tarczycy moze powodowac taki stan rzeczy...
Moje wyniki to:
FT3 2,49%(2,00-4,40) a więc 21%
i FT4 1,06%(0,93-1,70) a więc 17%
Proszę o interpretacje wyniku i ewentualnie jakies sugestie co dalej robić?:((
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Od sp9tcu 28.12.13, 15:46
      wezęł malutki
      obstawiam alergie 1 stopnia
      dobry areolog lub laryngolog konieczny
      poczytaj
      wpisz w google
      sp9tcu zatoki
      sp9tcu alergia
      sp9tcu gardło
      sp9tcu laryngolog
      • aanjaa3 Re: Od sp9tcu 28.12.13, 15:50
        byłam badania na alergie, jestem alergikiem od urodzenia i nigdy takich objawów nie miałam , nawet przyjmomowałam bardzo silną dawkę leków przeciwalergicznych przed 5 dni zeby zobaczyc czy nastąpi jakas poprawa, miałam robione testy skórne, i zaden alergolog innego badania nie zlecił, jesli chodzi o laryngologa byłam juz u 7miu i rozkładją ręce mówiąc że nic tam nie widać, a ja popadam powoli w depresję bo nie moge nawet pracowac:(
        • sp9tcu Re: Od sp9tcu 28.12.13, 16:24
          No własnie
          nie leczona dobrze alergia
          ja się też nacierpiałem
          sprubuje ci pomóż

na majla
          sp9tcu@interia.pl
          ale tylko i wyłącznie na niego

napisz mi skąd jesteś
          opisz objawy
          sprubuje cię skonsultować z moją osobistą panią laryngolog która leczy mnie od 20 lat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka