Dodaj do ulubionych

Propranolol i papierosy

27.01.14, 22:55
Poradzcie.
Od 2 tyg mam przyspieszone tętno, raz tak spanikowałam, ze wzywałam pogotowie.
Ekg w porządku, osłuchowo tez, cisnienie niskawe z tentnem ok 86 (w momencie paniki).
Dzis byłam u lekarza-kardiologa. Pani przepisała mi propranolol. 20 mg na dzien.
Czy ja mogę palić papierosy? Wiem, ze muszę rzucić, ale jestem nałogowcem, wiec okropnie mnie ciągnie. Po prostu niewyobrazalnie....:(((
Poradzcie, jakby to wykonać po malutku ograniczając? Czy ktoś moze miał takie doświadczenie?

pozdrawiam,
Lui666
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Propranolol i papierosy 27.01.14, 23:34
      lui666 napisała:

> Poradzcie.
      > Od 2 tyg mam przyspieszone tętno, raz tak spanikowałam, ze wzywałam pogotowie.
      > Ekg w porządku, osłuchowo tez, cisnienie niskawe z tentnem ok 86 (w momencie pa
      > niki).
      > Dzis byłam u lekarza-kardiologa. Pani przepisała mi propranolol. 20 mg na dzien.
      > Czy ja mogę palić papierosy?

Nie, nie możesz. Ale dla ciebie jaka to różnica?

> Wiem, ze muszę rzucić, ale jestem nałogowcem, wiec
      > okropnie mnie ciągnie. Po prostu niewyobrazalnie....:(((
      > Poradzcie, jakby to wykonać po malutku ograniczając? Czy ktoś moze miał takie d
      > oświadczenie?

Ja mam. Nigdy nie rzucisz "pomalutku ograniczając", to mogę ci gwarantować. Rzucić trzeba skokowo. Po prostu w pewnym momencie mówisz sobie - od teraz nie palę, od teraz jestem niepalący. Ale do tego trzeba chcieć rzucić, a większość palących nie chce.

S.
    • aqua48 Re: Propranolol i papierosy 28.01.14, 15:35
      lui666 napisała:

> Czy ja mogę palić papierosy?

Nie, nie możesz. Po prostu nie kupuj następnej paczki papierosów. Nawet jak będzie Cię Baardzo ciągnęło. Kup sobie gumę do żucia, i coś do zajęcia rąk, popijaj herbatę kiedy masz ochotę na papierosa.

• anmar123 Re: Propranolol i papierosy 28.01.14, 17:57
      tiny.pl/q19b8

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka