Dodaj do ulubionych

podejrzenie wyrostka

22.04.14, 11:52
Witam, od trzech dni lekko boli mnie brzuch, właściwie to czuje coś jakby napięcie czy ucisk a slaby ból czasami i przez krótkie chwile, zlokalizowane w podbrzuszu z prawej i lewej strony. Nie mam podwyższonej temperatury, nudności, nie boli kiedy robie ten test z podnoszeniem i opuszczaniem nogi, nie boli kiedy chodzę czy noszę dziecko. Za to bolą mnie plecy na wysokości dolnych żeber i w części lędzwiowej. W pierwszej chwili podejrzewałam wyrostek ale akurat dzisiaj mam owulację. Lekarz na pogotowiu powiedział że to mu nie wyglada na wyrostek, żebym wzięła no spe i zgłosiła sie jak pojawi się ostry ból, wymioty itd. Do lekarza ide jutro wieczorem ale jestem troche panikara. Dodam jeszcze, że od czasu do czasu zakluje mnie w lewym boku na wysokości pępka. Ostatnio mialam bardzo dużo stresu aż cały brzuch mi się napinał do tego kilka dni temu chciałam poćwiczyć ale zjawili się goście i zdążyłam tylko po 20 wymmachow na noge. Ulge przynosi mi leżenie na brzuchu. Co to może być?
Obserwuj wątek
    • gemowa Re: podejrzenie wyrostka 22.04.14, 12:35
      Może właśnie owulacja.
      • aqua48 Re: podejrzenie wyrostka 22.04.14, 15:42
        Zrób USG jamy brzusznej. To może być coś błahego, albo poważniejszy problem, nie warto czekać.
        • horpyna4 Re: podejrzenie wyrostka 22.04.14, 18:17
          Może być też kamica nerkowa. W analizie moczu powinny wtedy wyjść kryształy, a przy bólach również erytrocyty, bo ostry piasek kaleczy ścianki moczowodów.
          • reniawa Re: podejrzenie wyrostka 23.04.14, 07:49
            Dziękuję Wam za odpowiedzi. Myślałam o kamicy nerkowej bo czasem zaboli z tyłu pod prawym żebrem, ale od wczoraj też na tej samej wysokości z przodu jakby wątroba/ woreczek żółciowy. Wczoraj lekarz powiedział, że to ze stresu ( rzeczywiście jak się denerwuje to bardziej dokucza ), zlecił dietę lekkostrawną i no spe, żadnych badań. Dzisiaj idę do innej lekarki, która zwykle sprawdza wszystkie możliwości, więc może skieruje mnie na jakieś konkretne badania.
            • reniawa Re: podejrzenie wyrostka 20.05.14, 05:48
              Jednak wyrostek, usuniety 2 tygodnie temu.
              • bassia13 Re: podejrzenie wyrostka 20.05.14, 17:24
                Czyli jednak to byl wyrostek.Dostalas mdlosci I wielkich boli?Napisz cos wiecej jesli tu zajrzysz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka