Dodaj do ulubionych

Przebarwienia skóry

IP: *.crowley.pl 24.08.04, 23:39
Dermatolog stwierdził ze mam przebarwienie skóry i zapisał mi antybiotyk. Był strasznie drogi, więc go nie wykupiłem. Nazywał się chyba teratogen albo jakoś podobnie. Czy ktoś słyszał o tym leku? Można go zastąpić tańszym? A może wystarczy jakiś krem?
Obserwuj wątek
    • Gość: Basia Re: Przebarwienia skóry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 17:31
      napisz coś więcej o tym przebarwieniu gg 1193359
      • pia.ed Re: Przebarwienia skóry 25.08.04, 17:48
        Wlasnie, napisz wiecej!
        Ja mialam przebarwienia na policzkach od zbyt intensywnego, wieloletniego
        opalania i jedyny sposob na usuniecie byl laser.
        Zadne kremy nie dzialaja stuprocentowo, nawet te mascie przepisane przez
        lekarza.
        Zreszta na ulotkach producenci zastrzegaja na wszelki wypadek, ze te masci i
        kremy skutkuja u WIEKSZOSCI ludzi. A moze Ty nalezysz do mniejszosci...
      • eressea Re: Przebarwienia skóry 25.08.04, 19:30
        Gość portalu: Basia napisał(a):

> napisz coś więcej o tym przebarwieniu gg 1193359

Niech pani skonczy wreszcie ze swoimi ogłoszeniami (jesli pani nie zauwazyła
        część z nich została usunięta).
        Łamie pani regulamin forum (punkt 6) i przede wszystkim psuje opinię firmie ATW.
        • pia.ed Do eressea 25.08.04, 20:21
          Dobrze byloby gdyby mozna bylo ZAUWAZYC, ze cos usunelas... To bylaby nauczka
          dla innych.
          Ty chyba usuwasz BEZ SLADU, bo nigdy jeszcze nie widzialam
          adnotacji "Wypowiedz zostala usunieta z powodu zlamania regulaminu" jak na
          pozostalych forach.
          • eressea Re: Do eressea 25.08.04, 21:02
            pia.ed napisała:

> Dobrze byloby gdyby mozna bylo ZAUWAZYC, ze cos usunelas... To bylaby nauczka
            > dla innych.
            > Ty chyba usuwasz BEZ SLADU, bo nigdy jeszcze nie widzialam
            > adnotacji "Wypowiedz zostala usunieta z powodu zlamania regulaminu" jak na
            > pozostalych forach.

Zaraz, zaraz - ja tutaj nie usuwam :) Po prostu grzecznie zwracam uwagę.

Reklamy i ogłoszenia są zazwyczaj kasowane bez śladu (jeśli zostaną zauważone
            przez admina/moderatora).
            • pia.ed Re: Do eressea 25.08.04, 22:17
              A wypowiedzi, jesli sa sprzeczne z regulaminem, nie sa usuwane?
              Moze jak dotad takich nie bylo?
              • eressea Re: Do eressea 25.08.04, 22:50
                pia.ed napisała:

> A wypowiedzi, jesli sa sprzeczne z regulaminem, nie sa usuwane?
                > Moze jak dotad takich nie bylo?

Posty (nie wątki) wulgarne, zawierające czyjeś dane osobowe itp. są zazwyczaj
                cenzurowane (pojawia się napis "Wiadomość została usunięta ze względu na
                złamanie prawa lub regulaminu"), co nie trudno zauwazyć :)

"Które wątki kasujecie, a które przesuwacie do Oślej Ławki?
                Kasujemy jedynie wątki łamiące prawo (na przykład zawierające groźby karalne lub
                ujawniające cudze dane osobowe) lub tzw. spam (np. wątki powtarzające się,
                reklamowe).

Dlaczego mój wątek zniknął?!
                Przeczytaj uważnie Netykietę i Regulamin. Twój wątek musiał naruszyć któryś z
                ich punktów. Usuwane mogą być posty puste, zawierające same linki, cytaty lub
                skopiowane artykuły, rozdziały książek itp."
                forum.gazeta.pl/forum/1,47474,1919896.html

Nie sądzę bym mogła dodać coś jeszcze na ten temat.
                • pia.ed Re: Do eressea 25.08.04, 23:24
                  A czy ten post, jeden z wielu wyglupow pisanych przez te sama osobe o roznych
                  nickach, nie powinien byc usuniety?
                  Niby nie podpada pod regulamin, ale zasmieca to powazne forum.
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=15215002&v=2&s=0
                  • eressea Re: Do eressea 25.08.04, 23:58
                    pia.ed napisała:

> A czy ten post, jeden z wielu wyglupow pisanych przez te sama osobe o
                    roznych nickach, nie powinien byc usuniety?
                    > Niby nie podpada pod regulamin, ale zasmieca to powazne forum.
                    > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=15215002&v=2&s=0

Ja bym usunęła :) I myślę, że zostanie wkrótce usunięty.
                    • Gość: m Re: przebarwienia skory IP: *.lv.lv.cox.net 26.08.04, 00:14
                      nie piszesz na jakim tle te przebarwienia, domyslam sie ze nie od slonca - bo
                      na to antybiotyk nie dziala. Ja mialam przebarwienia w wyniku jakiejs grzybicy
                      skory( to byly takie jakby rozlane plamy z ciemniejszymi obwodkami) i bralam
                      antybiotyk. Jezeli masz grzybice , to niestety ale trzeba to zwalczyc
                      antybiotykiem.
                      • Gość: Lolek Re: przebarwienia skory IP: *.crowley.pl 26.08.04, 08:54
                        Chyba od słońca. Prawda, że w poprzednich latach o wiele intensywniej sie opalałem i nigdy nie miałem żadnych przebarwień. To przebarwienie na plecach to nieregularna plama (ok 4cm X 2 cm), powstała kilka dni po tym jak sie opalałem. Więc myśle ze od Słońca. Zasugerowałęm to dermatologowi ale nic nie odpowiedział. Przepisał tylko ten antybiotyk.
                        • Gość: amy Re: przebarwienia skory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 09:44
                          Gdzieś na forum czytałam, że dobry na usuwanie przebarwień jest Retin A (jest
                          to teoretycznie maść na trądzik, ale ktoś pisał, że usuwa zmiany barwnikowe)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka