Dodaj do ulubionych

Problemy z przeszłości

29.08.15, 15:32
Witam. Mam 19 lat, lecz w wieku 14-15 lat miałem dziwne sytuacje, nagle w pewnym momencie zaczynało przysłaniać mi wzrok coś w podobie szumu z telewizora, zachodził on z lewej i prawej strony, na ogół czułem się dobrze i to łapało mnie dosłownie nagle i nie wiadomo skąd, po tym częściowym pogorszeniu wzroku następowało upośledzenie mowy i pisania, nie mogłem złożyć żadnego sensownego zdania, czułem sie taki otępiały, po tym wszsytkim przychodził bardzo silny ból głowy, który przesypiałem, objawy przechodziły po paru godzinach, powtórzyło mi się to jeszcze 2 razy w odstępie kilku miesięcy, do tej pory nie zauważyłem żadnych podobnych rzeczy, jedynie martwi mnie to, że odkąd pamiętam mam słabą koncentrację i pamięć, np. kładę coś gdzieś a następnie za minutę nie pamięta m gdzie to położyłem, lecz problemów z nauką w szkole nie mam. Chciałbym dowiedzieć się czy to mogło być coś poważnego i czy mogło odbić się to na moim zdrowiu. Jakie badania najlepiej zrobić w tym wypadku i do kogo się udać ??
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: Problemy z przeszłości 01.09.15, 20:09
      Nalezy udać się do neurologa
      EEG to podstawa
      • jan440 Re: Problemy z przeszłości 01.09.15, 21:02
        Na 80% borelioza.
        Jest parę charakterystycznych objawów.
    • zosia131 Re: Problemy z przeszłości 03.09.15, 21:14
      typowa migrena z aurą
      • jan440 Re: Problemy z przeszłości 03.09.15, 21:26
        Problemy z koncentracją i pamięcią jako typowy efekt migreny.
        To diagnoza prawie jak margolcia.
    • igoreusz Re: Problemy z przeszłości 07.09.15, 15:41
      Myślę, że to na 99% migrena z aurą, jeśli ma to znaczenie to parę osób w bliskiej rodzinie też ma migrenę. Czy jest możliwe że od paru lat nie występują objawy migreny tzn. bóle głowy, zaburzenia wzroku itp. ? Czy mogła sama się wyleczyć, czy może ona wrócić ?
      • margolcia_63 Re: Problemy z przeszłości 07.09.15, 20:01
        Też przychylam się do tej migreny, zdarza się, że czasem jest sama aura bez bólów, albo bóle bez aury. Migreny często z wiekiem mijają. U mnie miały tło hormonalne, podobnie u p.dr neurolog która mnie prowadziła, nie wiem jak to jest z facetami ale też jest coś na rzeczy, bo mój brat miewał ale też już się nie uskarża.

Rozumiem, że póki co masz spokój? Migreny leczą się same albo wcale. Raczej tylko walczy się z bólem i unika tego co może ból wywoływać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka