11.12.15, 19:11
Witam

Właśnie odebrałem wyniki badan Wester Blota w klasie IGG w klasie IGM jest ujemny .

Byłem już na leczeniu szpitalnym 2 lata temu ale ostatnio coś mi znów dokucza jak nie stawy to drętwienie nóg itp itp co sądzicie o tym wyniku ?

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/vf/vb/uv06/19kbkXSbcZqkBEyadX.jpg
Obserwuj wątek
    • danielcichocki Re: Borelioza 11.12.15, 19:12
      Przepraszam za jakość ale niestety taki skan dostałem z laboratorium .
      • fionka21 Re: Borelioza 12.12.15, 21:12
        Dodatnie IgG + aktualne objawy = aktywna borelioza, wymagająca leczenia.

Masz do wyboru - przeleczyć to kolejny raz u zakaźników, tak jak już leczyłeś.
        Ten sposób jednak pomaga tylko na jakiś czas, a w międzyczasie trzeba leczyć grzybicę.

Drugą opcją jest zainteresowanie się problemem, który jest naprawdę duży i świadome podjęcie decyzji co do leczenia.
        Poczytaj artykuły i materiały dla lekarzy na stronie www.borelioza.org
        W Polsce jest dostępne leczenie niestandardowe wg zasad ILADS.
        Wiele osób też leczy się ziołami z dobrym skutkiem.
        Ale w jednym i drugim przypadku musisz wykazać inicjatywę :)

Najgorszą opcją jest rezygnacja z leczenia!
        • jan440 Re: Borelioza 13.12.15, 17:56
          Droga fionko.
          Chyba miałaś na myśli IgM, zresztą to bez znaczenia bo żaden test nie jest wiarygodny.
          Liczą się objawy i reakcja na środki antybakteryjne, dowolne, w równym stopniu antybiotyki, zioła czy olejki.

Danielu.
          Przeczytaj sobie olejkowyzielarz.pl/index.php/borelioza-diagnozowanie
          • fionka21 Re: Borelioza 13.12.15, 21:50
            Drogi janie, wiem, że zawsze chcesz wszystkich pouczać i kłaść łapę na kłębie, ale teraz znów pudło!
            Przeczytaj post daniela ze zrozumieniem!
            • jan440 Re: Borelioza 14.12.15, 22:42
              Nie jestem nauczycielem aby pouczać.
              O boreliozie piszę bo mam spore doświadczenie i wiedzę a np.reakcja na zastosowany środek antybakteryjny nigdy nie zawodzi.

Jednak najbardziej zainteresowało mnie określenie "kłaść łapę na kłębie, "
              Co ono oznacza?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka