Dodaj do ulubionych

Duże tętno

24.02.16, 17:34
Jak to jest możliwe, że mam bardzo dobre ciśnienie krwi w zakresie skurczów i rozkurczów serca 124/78 max 130/82 a za wysoki puls 85 do 95 na luzie. Ale jak się np przejadę kawałek rowerem, to tętno skacze do 120. Dodam, że nie odczuwam zmęczenia nawet po 30 km jazdy. Lekarz przepisał mi jakieś świństwo i musiałem , to rzucić, bo zaczęło mi spadać nie tylko tętno ale i ciśnienie. Gdyby tylko , to ale zaczął też mi opadać mój ptaszek.
Obserwuj wątek
    • margolcia_63 Re: Duże tętno 24.02.16, 21:50
      Wybierz coś sobie:
      leczeniepro.pl/tachykardia/
      • wiseacres Re: Duże tętno 25.02.16, 15:13
        margolcia_63 napisała:

> Wybierz coś sobie:
        > leczeniepro.pl/tachykardia/

To jest dobry pouczający link. Pewno u mnie coś z adrenaliną. Muszę dokładnie , to obczytać. Odezwę się.

http://i61.tinypic.com/9i5yk1.jpg
    • go-jab Re: Duże tętno 25.02.16, 05:50
      Alez tetno 85-95 to nie tachykardia... Gorna granica normy, moze... Ale nie tachykardia... Po co ci leki jak nie masz objawow? Leczyc trzeba pacjenta, a nie numerki...
      • koziorozka normy ogólne a jednostka 25.02.16, 09:29
        go-jab napisała:
        > Po co ci leki jak nie masz objawow?

Nic dodać nic ująć.
        wiseacres - nie bierz tego do siebie, tak ogólnie mnie napadło, że:
        wielu ludzi dowiaduje się przypadkowo - sprawdzając coś innego lub profilaktyczna kontrola - że ma wyniki nie mieszczące się w normie laboratoryjnej. Jednak nie wiedzą, że np. tacy się urodzili, starzeją się identycznie jak rodzic albo może coś im "się przestawiło", ale nic im nie dolega i żyją z tym dalej tak, jak ze złamanym paznokciem.
        Często zamiast leków, suplementów wystarczyłoby zacząć od lepszego (mniej i prościej) sposobu odżywiania i wysiłku fizycznego.
        • margolcia_63 Re: normy ogólne a jednostka 25.02.16, 12:42
          Czyli 99 to nie tachykardia, a 101 to tachykardia, a 100 to co?
          Trzeba poszukać przyczyn, bo dzieje się coś niepokojącego.
          Zapewniam, że już takie wartości czuć i to nie są takie fajne wrażenia.
          Dostałeś betablokery, niestety oprócz obniżenia tętna obniżają też ciśnienie. Dobre efekty dają często preparaty z głogiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka