Dodaj do ulubionych

Otepienie-skad sie bierze?

IP: *.aster.pl 24.09.04, 01:11
Moj facet skarzy sie od kilku lat na pojawiajace sie fazami otepienie,przez
ktore nie moze myslec,wypowiadac swoich mysli,brak mu slow,czuje sie ciagle
zmeczony,itp.Wszyscy lekarze podejrzewaja cukrzyce,ale po wykonaniu badan(nie
ma cukrzycy)rozkladaja rece.
Prosze o jakies wskazowki...
Pzdr
Obserwuj wątek
    • evil_princess BurnOut? 24.09.04, 01:26
      Hallo Pooh,

i na dodatek jeszcze wypowiedzi typu 'rób co chcesz, ale daj mi po prostu
      święty spokój'?

Wyślij faceta do psychologa/neurologa. On jest zupełnie normalny, ale BurnOut
      męczy potwornie i pożera ostatnie resztki siły...

Pozdrawiam

Renee
      • Gość: mm Re: BurnOut? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 24.09.04, 04:59
        Alzheimer ?
    • Gość: antenka Re: Otepienie-skad sie bierze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 09:30
      A może twój mąż bierze jakieś psychotropy, leki antydepresyjne, uspokajające,
      czy nasenne? Takie medykamenty dają dokładnie podobne objawy o jakich piszesz.
      Pozdrawiam
      Antenka
      • Gość: Pooh Re: Otepienie-skad sie bierze? IP: *.aster.pl 24.09.04, 11:29
        Tak,bierze leki antydepresyjne,ale wg psychiatry nie wplywaja one w zaden
        sposob na taki jego stan...
        A co to jest burn out?wypalenie?
        Pozdrawiam
        • pia.ed Re: Otepienie-skad sie bierze? 24.09.04, 12:13
          Otepienie jest to TYPOWY stan przy pobieraniu lekow przeciwdepresyjnych.
          Przeciez juz sama deprescja opowoduje OTEPIENIA, a w wielu wypadkach leki
          antydepresyjna wplywaja na czlowieka jeszcze gorzej.
          Moj ojciec mial depresje po szescdziesiatce, wszystko widzial w czarnych
          barwach, stracil radosc zycia.
          Poszedl do psychiatry, a ten go dopiero naszpikowal lekami!
          Kiedy przyjechalam to nie poznalam ojca... Czul sie ogolnie bardzo zle (zawroty
          glowy, bole zoladka, brak apetytu). Zdolalam ojca przekonac zeby chociaz
          podczas mego pobytu przestal sie truc tymi lekami.
          Ojciec odzyl, stal sie zupelnie innym czlowiekiem, zaczal normalnie jesc.
          Nistety kiedy przyjechalam nastepnym razem ojciec czul sie jeszcze gorzej,
          zaczynal mowic o smierci ,taki czul sie CHORY pod wplywem tych
          antydepresantow, ale juz tak bezwolny ze nie udalo mi sie namowic go na
          odstawienie ich, bo otoczenie (jego zona i znajoma pielegniarka) przekonali go
          ze skoro leki zostaly przepisane przez SPECJALISTE, to on juz wie co zapisuje.
          W takim stanie, chory, zaruty, otepialy, spiacy 16 godzin na dobe ojciec
          przezyl jeszce 20 lat, choc za kazdym razem kiedy przyjechalam mowil o
          zblizajacej sie smierci...
    • to-ja-007 Re: Otepienie-skad sie bierze? 24.09.04, 11:49
      Jesli lekarze rozkladaja rece to znaczy ze wszelkie typowe choroby zostaly
      sprawdzone.
      Ja na poczatku problemow z tarczyca mialam takie objawy. I na serio sie wtedy
      balam Alzheimera. Dlatego troche mi ulzylo ze to "tylko" problemy z tarczyca.
      Moze niech Twoj pan sobie zmierzy na wszelki wypadek tsh.

Takie objawy moglyby tez wystepowac przy niedotlenieniu mozgu. A wiec problemy z
      zylami szyjnymi albo bezdech nocny. Jesli chrapie to zwlaszcza ta ostatnia
      przypadlosc jest bardzo prawdopodobna. Moze ma krzywa przegrode nosowa, ktora
      nalezaloby zoperowac?

Tak naprawde to on wcale nie musi byc chory. Wystarczy dlugotrwaly stres - zeby
      powodowac takie problemy. Moze warto poprobowac jakichs technik relaksacyjnych?
      Joga, tai-chi ...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka