Dodaj do ulubionych

czerwienie się!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 00:00
Mam bardzo powazny problem-czerwienie sie z byle jakiego powodu-popatrze
komuś w oczy, szybko wstane, wchodze gdzie jest duzo ludzi i od razu oblewa
mnie mega rumieniec.Nie miałm czegoś takiego wczesniej, a dodatkowo nie
jestem osoba nieśmiałą.
czy to sa problemy z krązeniem??Co mam robić?jesli ktoś wie to bardzo prosze
o pomoc bo jest to bardzo dla mnie kłopotliwe
Obserwuj wątek
    • Gość: ktoś Re: czerwienie się!!! IP: *.elblag.dialog.net.pl 10.10.04, 00:24
      wpisz w wyszukiwarkę słowo erytrofobia i zapewne znajdziesz odsyłacz do strony
      o tej przypadłości, która jest również moim upiornym towarzyszem. Pewnie na
      starość będziemy miały niezłe pajączki na policzkach, ale najgorszy jest ów
      wstyd....koszmar. Myślę, że jest to reakcja organizmu, a właściwie psychiki, bo
      my sobie myślimy, ze panujemy nad ciałem, a psychika poprzez ciało mówi nam
      wredne "nie!"
      • Gość: a Re: czerwienie się!!! IP: *.telprojekt.pl 10.10.04, 00:57
        Tak to jest erytrofobia.Ja tez to miałam poradziłąm sobie psychoterapią.Teraz
        czerwienie sie rzadko,a jak juz tak sie dzieje to staram sie tym nie przejmowac
        i szybciej "dochodze do siebie".
        • kaja002 Re: czerwienie się!!! 31.03.05, 14:02
          Prosze napisz gdzie mozna znalesc dobrego psychologa zajmujacego sie tym
          problemem.
      • Gość: wiśnia Re: czerwienie się!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 02:30
        dziękuje Ci bardzo-mamy przekichane co???i dokładnie tak sobie mysle-o nie
        teraz się nie zaczerwienie i co???czuje jak robie się cała czerwona.
        • Gość: gagar Re: czerwienie się!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 14:47
          czesc wiesz mam ten sam problem chciałbym sie dowiedziec czy znalazłas na to
          jakis sposób? Jak tak czekam na odpowiedz !! Prosze odpisz na moj email
          gagarts1@op.pl pa !
    • artur737 Re: czerwienie się!!! 10.10.04, 06:35
      Jest tez mozliwe leczenie operacyjne o ktorym pisalem okolo roku temu. Ale to juz tylko dla tych naprawde zdecydowanych, bo wiadomo, ze operacja to zawsze jakies ryzyko choc w wiekszosci wszyscy sa zadowolenie z efektow.
      • Gość: wiśnia Re: czerwienie się!!!do ARTURA 737 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 01:02
        Artur prosze napisz mi coś więcej o operacji.sam też z tego skorzystałeś??
        • Gość: Artur Re: czerwienie się!!!do ARTURA 737 IP: *.ss.shawcable.net 11.10.04, 03:31
          Czy sam korzystalem? Alez skad. Ja sie nie czerwienie. No, moze czasami odrobine, ale nie na tyle by mi to az tak przeszkadzalo.

Chodzi o przeciecie pni wspolczulnych z dostepu pod obiema pachami.
          W dobrych rekach zabieg trwa 15 min po kazdej stronie.
          Zabieg niby prosty. Ale nawet w prostych zabiegach jest jeden procent ryzyka.
          Mozna zlapac odme, zakazenie, krwawienie itp. 85% ludzi sie bardzo poprawia tzn przestaje sie czerwienic choc ponoc uczucie czerwienienia zostaje. Ale jak spojrzysz w lustro to czerwieni nie bedzie. Sam zabieg moze byc wykonany w kilku modyfikacjach i jest wazne by chirurg sprawdzil czy nie ma dodatkowych nerwow, ktore rowniez trzeba przeciac. Jezeli przegapi to czerwienienie bedzie wystepowalo dalej.

Dobrze by bylo gdybys wyszukiwarka gazety znalazla te stare watki bo tam bylo wiecej na ten temat.
    • very_martini Re: czerwienie się!!! 10.10.04, 11:18
      może się przyda
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23345

16%VOL
      22%VAT

Takie tam... Forum homeopatia
    • Gość: Teresa Re: czerwienie się!!! IP: *.net-serwis.pl 11.10.04, 11:05
      nie wyglupiaj sie z jakimis niepotrezbnymi cięciami/zabiegami; idz do dobrego
      chinczyka i akupunktura(dieta pewnie tez) doprowadz do zrownowazenia energii w
      organizmie
      • Gość: wiśnia Re: czerwienie się!!!do Teresy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 00:01
        myślisz, ze pomoże??skąd wziążć dobrego Chińczyka do akupunktury???
        jak opisze swój problem to myslisz, że coś poradzi???miałaś moze podobny
        problem, albo korzystałas już z takiej usługi???
        • Gość: ktoś Re: czerwienie się!!!do Teresy IP: *.elblag.dialog.net.pl 12.10.04, 00:41
          wisienko, widziałam na zdjęciach komplikacje po takiej operacji (coś przecinano
          w mózgu) - efekt: panna spocona, jakby wodą oblana od pasa w dół - serio,
          przemoczyła całe dżinsy. Już lepiej poddać się psychoterapii. A ja tu się
          wymądrzam, a sama boję się pójść, choć niezła ze mnie nerwicówa. A fe.
          Pozdrawiam
          Co do akupunktury - może warto spróbować?
          • Gość: wisnia Re: czerwienie się!!!do Teresy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 00:46
            dziekuje ci bardzo-tylko wiesz jak to jest ze znalzezieniem dobrego leakrza.ja
            jestem z Krakowa więc jakby ktoś znał dobrego psychoterapeute to z góry
            dziękuje
            • Gość: Artur Re: czerwienie się!!!do Teresy IP: *.ss.shawcable.net 12.10.04, 18:36
              Nie sadze by byly dobre inne metody leczenia. Bardzo watpie w akupunkture i hipnoze w tymze zastosowaniu. Podobno niektorzy podobno troche sie poprawiaja po betablokerach - ale tez pewnie mala szansa.
              Psychoterpia?
              Bedzie moze troche jak w tym dowcipie o facecie, ktory sie nocy moczyl i poszedla na psychoterapie. Po pewnym czasie pytaja sie go, czy przestal sie moczyc. Opowiedzial: alez skad, dalej sie mocze, ale teraz jestem z tego dumny.

• Gość: Asia Re: czerwienie się!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 11:40
      a hipnoza pomogłaby ?
    • Gość: kocur Re: czerwienie się!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 23:14
      mam to samo-może macie jeszcze jakies propozycje?moze trzeba łykać jakieś
      tabletki na krążęnie?
      • Gość: Jan Re: czerwienie się!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 13:56
        Oczywiście są skuteczne leki na to! Ta informacja chyba Cie ucieszy jak i
        wszystkich innych, którzy mają ten problem! Powiem Wam jak się tego pozbyć i
        jakimi lekami, bo sam je stosowałem ze 100% skutkiem pozytywnym! Żadnej
        chirurgii! - to brednie! Każdemu, kto będzie potrzebował przepisu na skuteczne
        leczenie, indywidualnie przyślę opis listownie. Opis to moje własne
        opracowanie, które powstało po 12-letniej obserwacji tej dolegliwości. Jeśli
        ktoś jest zainteresowany proszę o pierwszy kontakt pod moim adresem: ppz1@o2.pl
        • misiania Re: czerwienie się!!! 14.10.04, 14:49
          nie no, drogi Janie, podziel się swoimi doświadczeniami ze wszystkimi
          forumowiczami tutaj, na forum, bo inaczej ktoś może pomyśleć, że to ogłoszenie
          reklamowe.
        • lonusia Re: czerwienie się!!! 14.10.04, 15:35
          I co panie Janie? Zakladamy macki na frajerow?
          • Gość: Jan Re: czerwienie się!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 11:35
            Zaraz, zaraz - moja droga lonusiu i misiuniu - czyli jedna osóbko o dwóch
            nazwach. Tu nie można od razu tak z grubej rury... Sprawa czerwienienia się z
            byle powodu jest, wbrew pozorom, bardzo poważna - może młodemu człowiekowi
            uniemożliwić start w dorosłe życie! Nie licz na to, że zaraz tu wyśpiewam Ci (i
            Wam wszystkim) o złotym środku - tak się nie robi! Każdy przypadek trzeba
            rozpatrzyć indywidualnie (prawda? - tak!) Nie można nazywać tych młodych ludzi
            frajerami, bo w ten sposób ich krzywdzisz a na pewno niewiele wiesz jak im
            pomóc! - prawda? Jeśli chciałbym na tym zarobić (co mi sugerujesz) to jest to
            moja sprawa i osoby, która chciałaby uzyskać poradę na ten temat. Jestem
            człowiekiem uczciwym i jeśli w rachubę miałyby wejść pieniądze na pewno o tym
            powiem zainteresowanej osobie(nie myśl, że ktoś zbije na tym fortunę...). A w
            końcu - można przecież odwiedzić psychologa i uzyskać za darmo 100%-ową poradę -
            prawda? - tak! No więc bądźmy życzliwi sobie i zachowajmy pogodę ducha -
            cześć.
            • misiania Re: czerwienie się!!! 15.10.04, 12:43
              nie gadaj tyle, tylko napisz, co ci pomogło. na forum napisz.
            • lonusia Re: czerwienie się!!! 15.10.04, 16:51
              Twoje praktyki sa dokladnie takie jak roznych naciagaczy, ktorzy sciagaja delikwenta do prywatnej rozmowy nie kontolowanej przez forum, zeby moc im cos tam sprzedac.

A na czerwienie nie ma lekarstwa z wyjatkiem tych juz w tym watku wymienionej operacji chirurgicznej. Wiec sie nie wysilaj.
              • Gość: Jan Re: czerwienie się!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 11:24
                Szkoda, że tak późno odpowiadam na twoje stwierdzenia - dopiero teraz
                pozwoliłem sobie zajrzeć w Twój tekst. Strasznie jesteście anty nastawieni -
                jeśli masz problem zgłoś się do mnie a Ci pomogę! Nie jestem naciągaczem i
                jeszcze od nikogo nie wziąłem za to pieniędzy. Chciałbym pomóc młodym ludziom w
                ich dolegliwości. Jedni mają czerwone plamy na twarzy(jakieś pajączki),
                niektórzy na piersiach a jeszcze inni może na plecach i wszyscy nazywają to
                czerwienieniem się - to mówię tu oficjalnie, że nie ściągam ich po to, żeby
                uniknąć kontroli forum, tylko żeby osobiście wysądować od nich rodzaj
                dolegliwości i przyczyny ich wystąpienia. Propozycja przecięcia pni
                współczulnych z dostępem przez pachy(jak to jeden zaproponował - chyba jakiś
                student pierwszego roku medycyny po anatomii człowieka) wydaje mi się bzdurna!
                przyp.: "byli i tacy, co obcinali sobie siekierką pewną część ciała, bo nie
                znali jeszcze Viagry ;->" Mam już kilka zgloszeń, wbrew pozorom, i jeśli oni
                poczują, że ich naciągam to niech sami napiszą o tym na forum - tak będzie
                chyba uczciwie prawda?
            • artur737 Re: czerwienie się!!! 23.10.04, 23:44
              Oczywiscie, ze jestes naciagaczem bo na czerwienienie nie ma lekarstwa z wyjatkiem wymienionej operacji.

Jezeli nie robisz tego dla kasy, to dla jakiejs dzikiej satysfakcji.
    • Gość: sylwia Re: czerwienie się!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 17:59
      up
      • Gość: Artur Re: czerwienie się!!! IP: *.ss.shawcable.net 14.10.04, 18:24
        Nie moge uwierzyc, ze podbilas watek w chwili kiedy byl czwarty od gory.
        • Gość: sylwia Re: czerwienie się!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 20:58
          to uwierz

up
          • Gość: Artur Re: czerwienie się!!! IP: *.ss.shawcable.net 15.10.04, 21:08
            Mozesz sobie podbijac. Ale z pustego i Napoleonem nie poleje.
            Obawiam sie, ze mozesz sie dalej czerwienic i tylko co najwyzej pan Jan moze ci odsprzedac dzialace srodki.
            • Gość: Jan Re: czerwienie się!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 16:32
              Drogi Panie Arturze! nie wieje od Pana optymizmem. Czy gnębił Pan swoje
              koleżanki w podstawówce i ciągał je za warkoczyki?
              • Gość: Artur Re: czerwienie się!!! IP: *.ss.shawcable.net 17.10.04, 00:39
                Wszystko dlatego, ze nie lubie handlarzy na forum.
    • Gość: majka Re: czerwienie się!!! IP: *.smrw.lodz.pl 15.10.04, 22:05
      jestem osobą dojrzałą i jakiś czas temu na dekoldzie (pierwszy raz w zyciu)
      zaczęły mi się pojawiać czerwone placki -np gdy się zdenerwowałam,gdy wypiłam
      gorącą herbatę gdy dłużej pochyliłam się,gdy zdjęłam szalik...
      Z innych powodów podjęłam leczenie hormonalne i kiedyś lekarka stwierdziła, że
      plamy tego rodzaju to efekt właśnie zaburzeń hormonalnych i że wtedy organizm
      domaga się większej dawki hormonów.
      Może z czerwienieniem się jest ta sama sytuacja - zaburzenia hormonalne?
    • Gość: Jan Re: czerwienie się!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 11:32
      Wisienko, jeśli chcesz żebym Ci pomógł daj wyraz ku temu robiąc pierwsze
      zgłoszenie na adres ppz1@o2.pl. Być może już do mnie się zgłosiłaś - wiesz, na
      forum występujemy gościnnie albo pod jakimś "nickiem" i nie znamy siebie ani
      swoich e-maili i trudno powiedzieć czy to Ty, czy ktoś inny...
      • Gość: Dreyk Re: czerwienie się!!! IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.04, 21:04
        Hello..to prawda, że poprzez nałożenie klamry lub przecięcie pewnych nerwów
        znacznie zmniejsza się czerwienie. Operacja taka kosztuje jednak sporo kasy (
        np: we Włoszech 3100 Euro). Bywają też skutki uboczne. Najczesciej jednak
        takich operacji dokonują osoby cierpiące na hyperhidroze (nadmierną potliwość).
        Chcesz byc blady - spuść se 6 litrów krwii i po problemie, a tak na poważnie
        to zrób badania bo moze to byc np: czerwienica prawdziwa lub choroba krwii np:
        nadmierny rozpad erytrocytów,......a jak nie to tylko ETS.....prawie 90%
        skuteczności,,,,,,,a leki "betablokery" mało pomągą...
        • Gość: Madziusia! Re: czerwienie się!!! IP: *.torun.mm.pl 04.01.05, 17:23
          co to jest ETS?
    • Gość: Psychoterapeuta Re: czerwienie się!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 23:43
      To wydaje się być częstym problemem u wielu ludzi. Warto zgłosić się do
      psychologa lub psychoterapeuty. Warto się przyjrzeć objawom - w jakich
      sytuacjach się pojawiają, kiedy nasilają. Mówi Pani, że nie czuje się
      nieśmiała. Może ciało wie trochę więcej, niż umysł. Czasami objawy wyrażają
      coś, co po czasie dochodzi do świadomości. Czerwienienie się jest bardzo
      częstym objawem nerwicowym. Może Pani spróbować ekstraktu dr Bacha z Kroplika i
      Jabłoni płonki (jeśli towarzyszy Pani wstyd przed czerwienieniem się).
      www.drBach.pl
    • red_indian Re: czerwienie się!!! 24.01.05, 16:14
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25292
      Mam to samo i głęboko ubolewam.
    • mabipa Re: czerwienie się!!! 31.03.05, 20:51
      czy coś nowego w sprawie czerwienienia się, jakieś skuteczne metody poprócz
      inwazyjnych?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka