23.12.21, 09:07
Witam czy ktoś z państwa przechodzi bądź przechodził covid 19? Chciałabym wiedzieć jakie mieliście objawy , co wam pomogło, jakie leki braliście. U mojego ojczyma wyszedł pozytywny wynik testu i mnie też coś zaczyna brać . Dziękuję za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Covid 23.12.21, 10:04
      moonlight1999 napisała:

> Witam czy ktoś z państwa przechodzi bądź przechodził covid 19? Chciałabym wiedz
      > ieć jakie mieliście objawy , co wam pomogło, jakie leki braliście. U mojego ojc
      > zyma wyszedł pozytywny wynik testu i mnie też coś zaczyna brać . Dziękuję za od
      > powiedzi

Ja miałem, ale nie wiem jakie specyfiki dostawałem. Zaraziłem się i chorowałem w szpitalu. Objawy? Kaszel, gorączka, nocne poty. Przecież objawy są opisane w tysiącach miejsc. Zresztą każdy ma trochę inne.

S.
      • moonlight1999 Re: Covid 23.12.21, 10:09
        Aa czemu w szpitalu? Tak bardzo było źle że musiałeś być hospitalizowany ? Kiedy lepiej się poczułeś?
        • snajper55 Re: Covid 23.12.21, 15:34
          moonlight1999 napisała:

> Aa czemu w szpitalu? Tak bardzo było źle że musiałeś być hospitalizowany ? Kied
          > y lepiej się poczułeś?

Nie miałem na przykład w domu tlenu, leków, które dostawałem. Poza tym wszystkich wokół bym zarażał a mieszkam z rodziną.

S.
          • moonlight1999 Re: Covid 23.12.21, 15:45
            Leżałeś pod tlenem czy obyło się bez?
            • snajper55 Re: Covid 23.12.21, 17:51
              moonlight1999 napisała:

> Leżałeś pod tlenem czy obyło się bez?

Leżałem pod tlenem i do domu musiałem wypożyczyc koncentrator tlenu, bo po wyjściu ze szpitala bez tlenu mogłem tylko leżec. Już do siedzenia na łóżku potrzebowałem tlenu.

S.
              • moonlight1999 Re: Covid 23.12.21, 18:03
                Kurcze to nie dobrze, Ja przez dwa dni miałam bóle mięśni , byłam zmęczona, strasznie zatoki mnie bolały i miałam lekki kaszel . Dziś jest lepiej , troszkę nos mnie boli ale bóle mięśni zniknęły
                • snajper55 Re: Covid 23.12.21, 18:26
                  moonlight1999 napisała:

> Kurcze to nie dobrze, Ja przez dwa dni miałam bóle mięśni , byłam zmęczona, str
                  > asznie zatoki mnie bolały i miałam lekki kaszel . Dziś jest lepiej , troszkę no
                  > s mnie boli ale bóle mięśni zniknęły

To się ciesz, że masz lekki przebieg. 🙂

S.
                  • moonlight1999 Re: Covid 23.12.21, 19:37
                    Właśnie dzwoniłam o wynik - niestety pozytywny. Mam nadzieję że moje samopoczucie się nie pogorszy
                    • koziorozka Re: Covid 23.12.21, 19:58
                      moonlight1999 napisała:

> Właśnie dzwoniłam o wynik - niestety pozytywny. Mam nadzieję że moje samopoczucie się nie pogorszy
                      --------------
                      Trzymam kciuki, żeby było niepotrzebne, ale na wszelki wpadek (bo lekarze twierdzą, że pacjenci za późno się zgłaszają) sprawdzaj natlenienie (saturację) krwi - pulsoksymetr na pewno ma wielu twoich znajomych.
                      I zbijaj temperaturę, tu jest schemat
                      forum.gazeta.pl/forum/w,22,171402029,171402029,Temperatura_40_stopni.html#p171418091
                      Powyżej 38 st. niektórzy lekarze polecają pyralginę a nie paracetamol.
                      • moonlight1999 Re: Covid 23.12.21, 20:18
                        Temperaturę mierze około 3 razy w dniu. Najbardziej to chyba boję się duszności jak i utraty węchu i smaku
                        • sp9tcu Re: Covid 23.12.21, 20:54
                          a co z konsultacją z lekarzem
                          przepisał jakieś lekarstwa
                          jaka temperatura
                          • moonlight1999 Re: Covid 23.12.21, 20:59
                            Temperatura różnie, najwięcej dochodzi do 38 stopni . U lekarza miałam tylko teleporade o test bo wczoraj u mojego ojczyma był wynik pozytywny i chciałam żeby lekarz dal Mi skierowanie na test żeby sprawdzić bo też się źle czułam. Następny test mam 1 stycznia
                            • sp9tcu Re: Covid 23.12.21, 23:19
                              moonlight1999 napisała:

> Temperatura różnie, najwięcej dochodzi do 38 stopni . U lekarza miałam tylko te
                              > leporade o test bo wczoraj u mojego ojczyma był wynik pozytywny i chciałam żeby
                              > lekarz dal Mi skierowanie na test żeby sprawdzić bo też się źle czułam. Następ
                              > ny test mam 1 stycznia

a lekarstwa przepisał ?
                              • moonlight1999 Re: Covid 24.12.21, 00:10
                                Nie , pije saszetki typu teraflu bądź gripex i tabletki na gardło
                                • sp9tcu Re: Covid 24.12.21, 09:46
                                  to się tak lecz dalej
                                  a potem mówi się że robi sie cięzki przypadek
                                  Autor nie bierze odpowiedzialnośći za to
                                  Czy pomoże nie wiadomo
                                  Przedstawiam moja miksure
                                  Ferwex lub gripex 3 razy 1
                                  Lub 2 razy 1 oraz
                                  ibupron 3 razy 1 toksyczny na żołądek
                                  Rutinoksorbin 3 razy 2
                                  Vir c tabletki 200 mg do 5 tabletek dziennie
                                  Vit b compres 2 razy dwa
                                  Syrop
                                  Najlepiej flegamina w tabletkach nawet dwa razy dwa przy małym kaszlu bronhosol
                                  Streptis tabletki do ssania do 3 razy dziennie
                                  Tabletki amolowe do 3 razy dziennie

Czy pomoże
                                  Jeśli to mała infekcja na pewno
                                  Jeśli duża praktycznie nie
                                  Jeśli zapalenie tchawicy też nie
                                  Jeśli zaplaenie płuc lub oskrzeli na pewno nie
                                  • moonlight1999 Re: Covid 24.12.21, 10:04
                                    Biorę gripex , witamina C w tabletkach , herbapect , psikacz do gardła
                                    • sp9tcu Re: Covid 24.12.21, 11:21
                                      rób se tak dalej
                                    • koziorozka Re: Covid 26.12.21, 14:16
                                      moonlight1999 napisała:

> Biorę gripex , witamina C w tabletkach , herbapect , psikacz do gardła
                                      ----------------
                                      Przede wszystkim pilnuj saturacji.
                                      • moonlight1999 Re: Covid 26.12.21, 21:05
                                        Bóle mięśni nie wróciło, zmęczenie nie jest juz tak bardzo odczuwalne. Niestety straciłam węch i smak . Mam strasznie zatkany nos , nie wiem czy mogę jakieś krople zastosować. Nie chcę pogorszyć sytuacji
                    • vega2021 Re: Covid 05.01.22, 23:20
                      Moja lekarka pierwszego kontaktu po teleporadzie przepisała mi antybiotyk. Powiedziała, że wszystkim swoim pacjentom covidowym daje antybiotyk, żeby nie rozwinęło się zapalenie płuc. Miałam 39 stopni gorączki i kaszel.
    • velocity3312 Re: Covid 01.01.22, 22:41
      Mam nadzieję, że u autorki tematu już lepiej ze zdrowiem. Mnie też niestety dopadł covid. Obecnie 6 dzień od zakażenia, nie byłem zaszczepiony. Objawy w zasadzie od 1 dnia - gorączka powyżej 38, czasami dochodziło do 39,5, ból głowy, znaczna utrata węchu i trochę zaburzony smak. Mam też lekki problem z wzięciem pełnego oddechu, tzn. gdy próbuję, to pojawia się jakby swędzenie w gardle, które powoduje odruch kaszlu. Generalnie muszę się bardzo skupić, żeby wziąć pełny oddech bez kasłania. No i do tego wszystkiego dość spore osłabienie. Martwi mnie głównie ta gorączka. Bo trwa już 6 dzień i nie chce ustąpić. Zbijam paracetamolem i ibuprofenem, ale jak tylko leki przestają działać, to temperatura ponownie wzrasta. Czy jest tutaj ktoś , kto przechodził covid i mógłby napisać, czy z tą gorączką to normalna sprawa przy covidzie? Mierzę też saturację, od 2 dni 97%, czyli jeszcze dobrze.
      • snajper55 Re: Covid 02.01.22, 11:48
        velocity3312 napisał(a):

> Mam nadzieję, że u autorki tematu już lepiej ze zdrowiem. Mnie też niestety dop
        > adł covid. Obecnie 6 dzień od zakażenia, nie byłem zaszczepiony. Objawy w zasad
        > zie od 1 dnia - gorączka powyżej 38, czasami dochodziło do 39,5, ból głowy, zna
        > czna utrata węchu i trochę zaburzony smak. Mam też lekki problem z wzięciem peł
        > nego oddechu, tzn. gdy próbuję, to pojawia się jakby swędzenie w gardle, które
        > powoduje odruch kaszlu. Generalnie muszę się bardzo skupić, żeby wziąć pełny od
        > dech bez kasłania. No i do tego wszystkiego dość spore osłabienie. Martwi mnie
        > głównie ta gorączka. Bo trwa już 6 dzień i nie chce ustąpić. Zbijam paracetamol
        > em i ibuprofenem, ale jak tylko leki przestają działać, to temperatura ponownie
        > wzrasta. Czy jest tutaj ktoś , kto przechodził covid i mógłby napisać, czy z t
        > ą gorączką to normalna sprawa przy covidzie? Mierzę też saturację, od 2 dni 97%
        > , czyli jeszcze dobrze.

Wysoką gorączką to przy covidzie standard. 6 dzień? No to wszystko dopiero przed tobą. Też na początku miałem taką saturację. Rozglądaj się za miejscem w szpitalu. W zasadzie już powinieneś być leczony lekami hamującymi namnażanie się wirusów.

S.
        • velocity3312 Re: Covid 02.01.22, 21:11
          Nie pocieszyliście mnie... Generalnie moje samopoczucie nie jest złe, za wyjątkiem tej niespadającej gorączki. Zbijam lekami, mierzę saturację. Nie mam dyskomfortu w płucach. Ale rzeczywiście nie ma na co czekać, zgłoszę się do szpitala.
          • sp9tcu Re: Covid 02.01.22, 21:36
            velocity3312 napisał(a):

> Nie pocieszyliście mnie... Generalnie moje samopoczucie nie jest złe, za wyjątk
            > iem tej niespadającej gorączki. Zbijam lekami, mierzę saturację. Nie mam dyskom
            > fortu w płucach. Ale rzeczywiście nie ma na co czekać, zgłoszę się do szpitala.
            >

A badał pania lekarz obsuchowo
            • velocity3312 Re: Covid 02.01.22, 21:55
              Nie, nie badał. Miałem tylko teleporadę i standardowa regułka, żeby zbijać gorączkę jak przekroczy 38.5. Zbijanie owszem pomaga, ale tylko na parę godzin. Jutro będzie tydzień od pojawienia się u mnie objawów, jeśli się nie polepszy z tą gorączka to dzwonię na pogotowie. PS. Jestem mężczyzną, mam 42 l., bez chorób towarzyszących.
              • moonlight1999 Re: Covid 02.01.22, 21:59
                U mnie objawy zaczęły znikać koło 10 dnia od pierwszych objawów
      • sp9tcu Re: Covid 02.01.22, 13:50
        6 dni wysoka gąroczka
        źle skończysz oj źle
      • moonlight1999 Re: Covid 02.01.22, 15:21
        U mnie już wszystko przeszlo , został tylko zatkany nos . Ja gorączke miałam przez 3 dni , zbijalam ibuprom lub zimne okłady
        • sp9tcu Re: Covid 02.01.22, 21:33
          No to pogratulować

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka