Dodaj do ulubionych

ZAĆMA - operacje

IP: *.devs.futuro.pl 05.11.04, 10:22
czy ktoś może polecić klinikę w Warszawie gdzie można zoperować zaćmę? Mó
tata miał taką operację na jedno oko na umowę z NFZ na Lindleya ale nie za
bardzo ta operacja się powiodła, oko nie jest do końca sprawne, nawet
dowiedział się od innej lekarki że wszczepili mu stary model soczewki. Drugie
oko tez wymaga operacji i nie chcemy popełnić tego błędu. Może ktoś z was ma
doświadczenia w tym względzie. A jeśli prywatnie to może orientujecie się co
do cen?
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysztof Re: ZAĆMA - operacje IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.04, 10:36
      Są różne metody leczenia (operowania) zaćmy. Ja miałem już wyznaczony termin do
      operacji metodą tradycyjną i w ostatnim momencie dowiedziałem się o nowszej
      (ultraźwiękowej) metodzie która jest znacznie mniej inwazyjna. Dowiedzialem się
      od człowieka który osobiście taką operację przeszedł. W tej chwili mam
      wyznaczony termin operacji w 3 dekadzie listopada. Jest w W-wie spółdzielnia
      lekarska kora ma podpisaną umowę z NFZ. Meści się w W-wie na ulicy A. Bożka 1
      Operacje w szpitalu na Kasprzaka. Więcej szczegółw mogę podać jeśli zapytasz na
      mój adres Krzysztof_p@wp.pl
      pozdrawiam Krzysztof
      • Gość: Amelia Re: ZAĆMA - operacje IP: *.chello.pl 05.11.04, 12:14
        Moja mama, która miała niedawno drugą operację na zaćmę (na szczęście udaną!)
        na Kaczej 8 w Warszawie, jest bardzo zadowolona, więc w imieniu mojej mamy
        polecam tę placówkę.
        • Gość: iza Re: ZAĆMA - operacje IP: *.devs.futuro.pl 05.11.04, 12:32
          jeśli mogłabyś się dowiedzieć od mamy kto ja operował i czy była to operacja
          prywatne (płatna - jeśli tak to przybliżona cena) czy na umowę z NFZ i jak
          długo trzeba czekać, czy jest kolejka, to będę b. wdzięczna. Mój tata ma już
          stracha i chciałby żeby ta druga operacja była udana
          • Gość: Amelia Re: ZAĆMA - operacje IP: *.chello.pl 05.11.04, 13:16
            Na operację moja mama czekała 4 miesiące, musiała najpierw wykonać sporo
            najróżniejszych badań, była to operacja na umowę z NFZ, tylko za soczewką,
            600zł trzeba było zapłacić. Operacja prywatnie kosztuje ok. 4000 zł i nie czeka
            się tak długo. Zespół operujących jest młody, niestety nie znam nazwiska
            lekarza, który mamę operował. To tyle co wiem, mam nadzieję, że choć troszkę
            pomogłam. I jeszcze telefon, pod którym na pewno odpowiedzą na pytania 862 52
            32/33/34
            Pozdrawiam i życzę zdrówka :-)
    • Gość: aga Re: ZAĆMA - operacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 12:57
      Na lidleya?????????????? Nie robi się tam operacji!!!!!!!!To najgorszy szpital
      w Polsce!!!!!Miałam tam 4 operacje na nogę.Okazalo sie po paru latach że
      wszystkie byly niepotrzebne i na dodatek nieudane.Odkąd tam trafiłam kuleję,mam
      nierówne nogi, i I grupe inwalidzką. Musiałam po tym jezdzić na kolejne
      operacje w cenu naprawienia tych błędów ale do innego szpitala. i w tym
      szpitalu spotkałam jeszcze 2 osoby które tez przyjechały na poprawkę po lidleyu
      Boże ten szpital powinien zostac zamknięty.
    • Gość: gaga Re: ZAĆMA - operacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 18:17
      mój mąż miał operację zaćmy u prof. Szaflika. Bardzo udana. Niestety robił to
      prywatnie, za dużo pieniążków. Jest podobno państwowy szpital okulistyczny na
      Pradze, gdzie ordynatorem jest prof. Szaflik. Nie znam dokładnych namiarów.
      • Gość: izafg@wp.pl Re: ZAĆMA - operacje IP: *.238.113.144.adsl.inetia.pl 19.11.04, 00:22
        mojego tate też to niestety czeka. Czy mogłabys dać jakies namiary tego
        profsora i ile to dokładnie kosztuje?
    • Gość: Maciek Re: ZAĆMA - operacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 15:05
      Centrum Medyczne MAVIT przy ul. Podleśnej 61. Operują zaćmę metodą
      fakoemulsyfikacji - wszczepiają akrylowe soczewki zwijalne (najnowsze modele
      dostępne na rynku). Mają umowę z NFZ, ale terminy są długie. Prywatnie operacja
      jednego oka kosztuje 3200 PLN.
      • Gość: izafg@wp.pl Re: ZAĆMA - operacje IP: *.238.113.144.adsl.inetia.pl 19.11.04, 00:13
        a znasz kogos kto tam robił operacje i jest zadowolony
        • tlenricana Re: ZAĆMA - operacje 19.11.04, 14:43
          Witam. Proszę zajrzeć na view topic forums, w dział CHOROBY, i KLIKNĄĆ na
          temat :'Myśli, które leczą - Sposoby dr Geralda Epstaina - Poradnik. Na 3
          stronie, jest opis o zaćmie. To propozycja, do czasu załatwienia spraw w
          lecznictwie. Pozdrawiam.
          • Gość: ania Re: ZAĆMA - operacje IP: *.acn.waw.pl 19.11.04, 17:43
            - nie moge znaleść - "view topic forums" a tak chciałabym to przeczytać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka