Dodaj do ulubionych

klucie pod lewym zebrem

25.11.23, 15:58
Czesc potrzebuje pomocy, mam 22 lata, od dwoch tygodni czuje klucie pod lewym zebrem, niewazne czy leze, czy stoje czy siedze 😢 strasznie jestem zestresowana, juz moje diagnozy siegaja chyba najgorszego 😢 dodam do tego, ze czesto miewam zaparcia, wczesniej chorowalam na anemie, ostatnio mialam robione badania krwi, wszystkie sa w porzadku, powiedzialam lekarzowi o swoich bolach, zaczal mnie badac, mowil cos o gazach w lewej stronie i ze nie mam sie czym martwic tylko powinnam zmienic diete i zebym nie nastawiala sie na najgorsze poniewaz wykazaloby to badanie krwi, dal mi tez skierowanie na badanie krwi utajonej w kale… lecz gdy zaparcia mijaja i tak czuje ten bol i klucie w tym miejscu. Chodze od tego czasu ciagle zestresowana. Nie wiem jakie badania moge zrobic, bo nie wiem dokladnie co mnie tam kluje, rok temu mialam robione badanie usg jamy brzusznej w szpitalu, wszystko bylo w porzadku, lecz podczas badania lekarz gdy patrzyl na moje jelita zastanawial sie czy nie jest tam polip, potem to wykluczyl…a od dwoch dni zaczely mnie bolec jeszcze plecy od gory do dolu. Moze ktos mial podobnie i moze mi pomoc?
Obserwuj wątek
    • chase_ff Re: klucie pod lewym zebrem 02.12.23, 22:53
      Gastroskopia rozwiązałaby temat. To może być faktycznie od gazów, które uciskają. Jeśli ból nasila się po jedzeniu to może być to. Poza tym to może być od kręgosłupa. No i może być po prostu od nerwów. Polecam gastroskopie, badanie nie jest przyjemne, ale da pewność że jelita zostały zbadane
      • koziorozka Re: klucie pod lewym zebrem 03.12.23, 14:05
        chase_ff napisał:
        > Polecam gastroskopie, badanie nie jest przyjemne, ale da pewność że jelita zostały zbadane
        --------------------
        chase_ff - z przyjemnością czytam twoje odpowiedzi. Mam nadzieję, że często będziesz tu zaglądał i pomagał forumowiczom 😘
        • sp9tcu Re: klucie pod lewym zebrem 03.12.23, 15:17
          Widzę że pani admin nie wytrzymała
        • sp9tcu Re: klucie pod lewym zebrem 10.03.24, 23:10
          Naszapani admin oszalała
          nie naciągaj ludzi na to badanie
          głupota
      • julia.julja Re: klucie pod lewym zebrem 06.03.24, 19:46
        Bylam u lekarzy roznych, wedlug nich wszystko jest okej, wykryto u mnie zespol jelita drazliwego czy jakos tak, moje bole wynikaja podobo z tego, ze jelito naciska na jakis narzad stad ten bol i ze wzgledu na ciagly stres i nerwy chodze do terapeuty 😅
        • julia.julja Re: klucie pod lewym zebrem 06.03.24, 19:49
          mimo wszystko, bole sa nadal i zaden lekarz nie chce mi zrobic dodatkowych badan na to klucie, poniewaz wedlug nich jestem za mloda 😅
          • koziorozka Re: klucie pod lewym zebrem 08.03.24, 13:50
            Jelito drażliwe to paskudna do leczenia sprawa, ale najpierw gastroskopia.
            Idź do kierownika twojej przychodni, spokojnie poproś o skierowanie.
            Trzymam kciuki, żeby się udało, ale jakby nie, to - cały czas grzecznie i spokojnie! - wychodząc spytaj, czy naprawdę musisz pisać skargę? Czy nie można tego spokojnie załatwić? ;)
          • sp9tcu Re: klucie pod lewym zebrem 10.03.24, 23:08
            miałaś usg jamy brzusznej
            podaj wynik
            • julia.julja Re: klucie pod lewym zebrem 19.04.24, 22:12
              Wskazalam miejsce w ktorym odczuwam bol, lekarz zlecil rtg klatki piersiowej, wyniki sa idealne, ale mam skrzywienie kręgosłupa na prawa strone, twierdzi, ze to nerwobole. Usg jamy brzusznej tez mialam robione i tez wyniki sa dobre, oprocz tego mam problemy psychiczne, cierpie na nerwice lekowa, zaburzenia lekowe, boje sie, ze przez to nikt nie bierze mnie na powaznie.
              • koziorozka Neuralgia mędzyżebrowa? 20.04.24, 08:47
                julia.julja napisała:
                > twierdzi, ze to nerwobole. (...)
                > boje sie, ze przez to nikt nie bierze mnie na powaznie
                ------------------------
                Neuralgia mędzyżebrowa? To poważna sprawa a nie lekceważenie. Poczytaj
                www.medonet.pl/choroby-od-a-do-z/choroby-neurologiczne,neuralgia-miedzyzebrowa---przyczyny--objawy--diagnostyka--leczenie,artykul,10458371.html
    • sp9tcu Re: klucie pod lewym zebrem 03.12.23, 00:43
      Miałem sobie …………….. ale snajper by odstawił bana
      Wiec po kolei bo temat wałkowany 1000 razy
      1- Zaparcia - głowny objaw zespołu jelita drażliwego - przrabiam to ,pacz sp9tcu zespół jelita drażliwego
      2- Gazy - pacz punkt 1
      3- Ból po lewej stronie po co gastroskopia ,chyba ………………
      4- Zrobiłbym ekg
      5- Typowy ból od kręgosłupa - sp9tcu kręgosłup , masarze kręgosłupa
      • sp9tcu Re: klucie pod lewym zebrem 10.03.24, 23:07
        Własnie bvyłem u pani neurolog
        dokłądne badanie neuo
        od kregośłupa
        i zespół jelita drazliwego
        cholerne zaparcia
        teraz usg jamy brzusznej
        jak nie było covida robiłem co rok
        a potem fit takie badanie w kierunku
        nowotworu jelita grubego
        jak móiwł pewien profesor
        za kilak lat badanie bedzie i chyba bedzie snandartem
        dopiero złe bedzie wskazaniem do kolonoskopi
    • sp9tcu Re: klucie pod lewym zebrem 03.12.23, 00:46
      Aha co do anemii
      Wtedy pije się zelazo
      Uwaga stolec będzie czarny !!!!!
    • julia.julja Re: klucie pod lewym zebrem 03.07.24, 23:34
      po wielu wizytach i zbywania mnie, bylam ostatnio u lekarza, bo zaczelam miec straszne biegunki przynajmniej 4 razy w tygodniu, do tego ten bol pod lewym zebrem…lekarz przepisal mi leki i dal skierowanie na usg jamy brzusznej, wszystko w porzadku, oprocz tego, ze mam kamyczki w lewej nerce i zastanawiam sie czy to moze przez to jest ten bol? do lekarza ide w przyszlym tygodniu z wynikami.
      • sp9tcu Re: klucie pod lewym zebrem 04.07.24, 04:29
        Biegunki to nic dobrego
        Pewna oosba miał dużo biegunek
        I po 4 latach stwiedzono 12 centymetrowego raka jelit , nie operacyjnego chyba
        Oczywiście nie musi być nowotwór

Natomiast piszesz masz kamyki w nerkach
        Sprawa nowotworowa wykluczona
        Przerabiałem kilka razy
        Niestety nie ma to związku z biegunką
        Natomiast jak najbardziej
        Ja lądowałem 3 razy na sorze
        Dopiero znajomy chirurg mi to rozpoznał
        I potwierdził
        Ból straszny
        W 2016 pojechałem do mojej onolog ból połowy brzucha
        Co się okazało
        1- Brzuch miękki – to dobry objaw
        2- Brak przepukliny -podejrzewano
        3- Nie leczona zawansowana kamica nerkowa która spowodowała już zapalenie pęcherza moczowego, dróg moczowych ,jader
        Skończyło się na cipropolu bardzo silny i toksyczny lek i mega silnej kuracji nospa forte 3 razy dziennie po dwie tabletki
        Do tego przeciw bulowo ibupron do 3 razy dziennie po dwie tabletki i 4 litry płynów dziennie

Natomiast niepokoi mnie twója biegunka
        Idź do chirurga ,onkologa
        Co do kamicy
        Z tego nowotworu nie dostaniesz
        Ale boleć będzie
        Możliwe też ze to jest kręgosłupa
        Diagnostyka wskazana
        • julia.julja Re: klucie pod lewym zebrem 04.07.24, 23:32
          dostalam sie dzis do lekarza i zapytalam czy od tego moga byc biegunki? ona powiedziala, ze tak:( ze jesli kamyk podraznia nerke to moze mnie gonic do lazienki, mialam tez palpacyjne badanie brzucha i takze miekki, nie ma krwi utajonej w kale, Pani doktor powiedziala, ze jesli dalej beda pojawiac sie biegunki po lekach to zrobimy kolonoskopie :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka