Dodaj do ulubionych

Chore serce arytmia czy co innego bo wysiadam

31.05.24, 18:37
Witam wszystkich od 3 lat mam nerwicę lekowa najpierw ataki paniki strach mdłości brak sił itd
Od pół roku mam kłucia w klatce pieczenie osłabienie siedząc spokojnie czuję jak serce przyspiesza utrzymuje się to ok 20 min czuję się przy tym nieswojo po czym nagle znika cukier robiony wynik normlany EKG echo w przeciągu pół roku robione po dwa razy morfologia cholesterol wątroba trzustka USG jamy brzusznej wszystkie wyniki wporzadku czy ja mogę mieć jakąś arytmię czy chore serce ? Naprawdę nie wiem takie objawy mam codzinnie po kilka razy.
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: Chore serce arytmia czy co innego 31.05.24, 20:06
      dejwid29 napisał(a):
      > czy ja mogę mieć jakąś arytmię czy chore serce ?
      ------------------------------
      Mało prawdopodobne.
      Nerwica serca (zaburzenia lękowe) daje objawy podobne jak zawał czy arytmia.
      Nie zawsze, ale gdy dolegliwości występują w spoczynku (zwłaszcza poprzedzone stresową sytuacją), świadczą raczej o nerwicowej przyczynie.
      W chorobach serca ból i zaburzenia rytmu mogą występować częściej podczas lub bezpośrednio po wysiłku.
      • dejwid29 Re: Chore serce arytmia czy co innego 31.05.24, 20:09
        Dzięki za odpowiedź chciałbym jakoś w to wierzyć ale udaje mi się tylko do następnego epizodu niestety
        • chocolate_dog123 Re: Chore serce arytmia czy co innego 31.05.24, 22:09
          zrób posiew moczu, wymazy z gardła, nosa, ASO - najlepiej w rzetelnym laboratorium przyszpitalnym, bo te prywatne można o kant ... potłuc. może być bakteria w organizmie, a te uszkadzają serce stąd arytmie i objawy niewydolności serca. u mnie paciorkowiec, gronkowiec, o reszcie nie wiadomo...z morfologii może wtedy wychodzić monocytoza.
    • sp9tcu Re: Chore serce arytmia czy co innego bo wysiadam 01.06.24, 18:39
      Witam
      chce ci pomóż wiec mam kilka pytań
      1- przepis ( nie wklejaj zdjecia z wynnikami mam słaby wzrok ) echo serca
      2- czy masz chory kregosłup
      3- czy pijesz coś na uspokojenie
      a przede wszystkim czy mierzysz ciśsnienie
      mój kardiolog powiedział podstawa to mierzenie cisnienia
      w skrócie siadasz , zakładasz mankiet
      od razu mierzysz i zapisujesz bedzie najwieksze
      siedzis skojojnie po 6 minutach mierzysz ponownie 1ciś 2 ciś ,tetnno zapisujesz
      jak uwarszasz że ci serce mocno bjie zmierz od razu z tertnem
      gdy masz w spoczynku !!!!!!!!!!!! 6 minut odpoczynku tetno 140 dzwoń na 112 tak mi mówi kardiolog
      i uwaga żawsze tetno bedziesz miał wieksze po wysiłku ,po wyjściu z toalety ,po kąpieli ,po przyjściu z miasta
      kłocie z wklatce piersiowej morzesz mieć od kregosłupa , na środku od przełyku zgaga
      ( 3 razy niepotrzena sorze

• chocolate_dog123 Re: Chore serce arytmia czy co innego bo wysiadam 01.06.24, 19:09
        a jak tętno przez godzinę utrzymuje się na poziomie 140-160?
        • sp9tcu Re: Chore serce arytmia czy co innego bo wysiadam 01.06.24, 19:22
          jesli w spocznku to sie dzwoni na pogotowie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka