Dodaj do ulubionych

Czym grozi niedobor potasu???

IP: *.dsl.mindspring.com 04.05.02, 19:22
Bire Yasmin(antykoncepcja) interesuje mnie czym grozi zaburzenie gospodorki
potasowej w organizmie. Te pigulki moga byc powodem tego wlasnie. Po miesiacu
ich przyjmowania musze pobrac krew aby sprawdzic czy z potasem wszystko
wporzadku. Jesli nie bedzie czy grozi to czyms powaznym? Poki co mam zawroty
glowy i ogolnie czuje sie fatalnie ale to dopiero pierwszy miesiac ich
przyjmowania. Organizm chyba musi sie przyzwyczaic.
zgury dziekuje za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • roseanne Re: Czym grozi niedobor potasu??? 04.05.02, 21:08
      zaburzenia pracy serca.
      doskonalym zrodlem potasu sa banany - smacznego
      • Gość: Heart Re: Czym grozi niedobor potasu??? IP: *.dsl.mindspring.com 04.05.02, 22:22
        O dziekuje czyli o serce tu chodzi. Hmm ale moj doktor nie jest chygba zbyt
        madry wie ze mam problemy z sercem. I dziekuje lubie banany:-)
        • Gość: TOYA Re: Czym grozi niedobor potasu??? IP: *.idzik.pl / 192.168.6.* 10.05.02, 15:01
          Przekroczysz wartość graniczną dla organizmu i wylądujesz w szpitalu.
          Posłuchaj powyższych rad i zacznij natychmiast uzupełniac te dwa bardzo ważne
          pierwiastki czyli pota+magnez. Ideałem byłoby aby one pochodziły z pomidorów,
          czekolady lub kakao itp. ale też uważam że powinnaś pobrać trochę chemii.
          Przepraszam za niedyskrecję ale na Twoim miejscu zrezygnowałym natychmiast z
          usług takiego lekarza.To są podstawowe błędy, szkolne - niewybaczalne. Pzdr.
    • Gość: justy Re: Czym grozi niedobor potasu??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 08:41
      Pomidory też mają dużo potasu. A z preparatów aptecznych możesz stosować
      Aspargin.
      • Gość: beta Re: Czym grozi niedobor potasu??? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 09.05.02, 19:05
        kaliopaz- jest najlepszy
        • Gość: justy Re: Czym grozi niedobor potasu??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.02, 21:51
          Chodziło pewnie o Kalipoz Prolongatum. Jest to sam potas w tabletkach (we
          wspominanym przedtem Asparginie jest potas z magnezem). Lek ten jest na
          receptę. Bez recepty można kupić jedynie mieszanki potasu z magnezem takie jak
          Aspargin czy Magnokal.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka