Gość: tina IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 09.09.03, 22:39 Wiem że moje pytanie dla wielu wyda się banalne ale jak przesyła się zdjęcia mailem? Czy ono musi być najpierw zeskanowane? Proszę o pomoc. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gray Re: przesyłanie zdjęć 10.09.03, 00:17 ze względu na pewne problemy związane z przesyłaniem rzeczy materialnych w formie niematerialnej najprostszym sposobem jest zrobienie cyfrowej kopii oryginału czyli właśnie zeskanowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
taroon Re: przesyłanie zdjęć 10.09.03, 11:29 Po zeskanowaniu, jak napisal grey, wchodzisz na swoje konto pocztowe, klikasz nowa wiadomosc i jest tam taka opcja "zalaczniki". Klikasz dodaj i wybierasz plik z zeskanowanym zdjeciem ("przegladaj" i wskazujesz miejsce na dysku gdzie ten plik jest). Jak juz dolaczy to wysylasz tak jak normalnego maila. I to tyle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: przesyłanie zdjęć IP: *.visp.energis.pl 10.09.03, 22:43 Takie do przesłania mailem wystarczy skanować w rozdzielczości 100-150 dpi (im wyższa rozdzielczość, tym plik zajmuje więcej miejca i tym trudniej go wysłać/odebrać). Po zeskanowaniu zapisuj w formacie jpg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: przesyłanie zdjęć IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.09.03, 06:06 Takie najlepsze to 72 dpi - jesli nie masz zamiaru tego drukowac. Wiecej niz to na monitorze nie bedzie gralo zadnej roznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: przesyłanie zdjęć IP: *.elblag.dialog.net.pl 11.09.03, 08:10 Mozna tez robic zdjecia aparatem cyfrowym. Odpowiedz Link Zgłoś