Dodaj do ulubionych

infekcje pęcherza

16.04.25, 13:17
Co najlepiej stosować przy infekcjach drog moczowych? Czytalam, że dobra jest soda oczyszczona, ale również cytryny, oraz żurawina..No ale soda alkaizuje, a cytryny zakwaszają, wiec jedno z drugim sie wyklucza.Wiec jak to jest?Chodzi mi o domowe sposoby w ramach profilaktyki.Mam nawracajace infekcje, zarowno pecherz jak i intymne,nawet kilka razy w roku.Obecnie znów mam objawy takie jak czeste sikanie,pieczenie przy sikaniu, świad i peczenie krocza,zrobilam posiew moczu, oraz wymazy z cewki moczowej i pochwy i nie bylo żadnych patogenow, jedynie bardzo dużo lactobacillus...Czy to mozliwe , ze za duzo paleczek kwasu mlekowego daje takie objawy?Nie jestem aktywna seksualnie, nie chodze na baseny, czy sauny,majtki piore w szarym mydle, naprawde bardzo uwazam..a jednak bez przerwy czuje tam jakis dyskomfort:(
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: infekcje pęcherza 16.04.25, 14:53
      Najpierw sztuczna inteligencja:
      Bakterie Lactobacillus są naturalnie obecne w układzie moczowym i pomagają utrzymać środowisko kwaśne, które zwalcza patogeny. Niemniej, bakterie te mogą dostać się do cewki moczowej i wywołać zakażenie układu moczowego

Poza tym "cytryny zakwaszają"? Skąd takie mundrości? Cytryna jest mocno alkalizująca, nie zakwasza.
      Domowe sposoby: dużo wody z cytryną lub soku z żurawiny
      Woda rozcieńcza mocz, wypłukuje bakterie,
      Żurawina ma właściwości antybakteryjne, dobra jest w profilaktyce, zapobieganiu, nie dowiedziono skuteczności w leczeniu, gdy zapalenie już się pojawi
    • sp9tcu Re: infekcje pęcherza 17.04.25, 21:18
      A ja bym zaczął ponieważ to mam od stwierdzenia trzeci schodzi piasek czy masz kamicę nerkową tak ja coś takiego mam i Ostatnio miałem 2 dni temu co robię co do kamicy nerkowej pisze o tym dokładnie SP 9 tcu kamica nerkowa zapalenie pęcherza moczowego a zapalenie pęcherza moczowego No to się ciężko leczy to się ciężko leczy To się bardzo ciężko leczy co pomoże antybiotyk a najlepszym lekarstwem na coś takiego jest lek zalecany przez mojego onkologa Zaznaczam nie miałem spraw nowotworowych tylko miałem powiększoną pierś i usuwane miałem zmiany skórne a lekiem tym jest Cipropol ale uwaga po pierwsze Legię przepisany z przepisu lekarza i jest neurogenny może powodować silne objawy nerwowe i psychiczne także ostrożnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka