Dodaj do ulubionych

Ob podwyższone

10.09.25, 01:00
Witam jakiś czas temu miałam badania okresowe krwi wszystkie parametry w normie tylko ob wynik 17 przy normie 15, czy powinnam się martwić. Mam 38 lat.
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: Ob podwyższone 10.09.25, 07:56
      Jakiś bardzo mały stan zapalny.
      Pozostałość po bolącym zębie czy stłuczonym łokciu?
      Jak ci nic nie dolega, to jesteś zdrowa :)
    • sp9tcu Re: Ob podwyższone 12.09.25, 11:12
      tak udać się do psychiatry
      norma 15 wedłuh mojego laboratorium 16
      a ty 17 w granicach błędu
      przyczyny stan zapalny , gardła ,krtani ,nosa ,tchawicy ,jakiś banalny stan zapalny
      jakaś infekcja moczowa na przykład zapalenie pecherza moczowego ,dróg moczowych , kamica nerkowa ,piasek
      ogólnie normalne zycie ,co robić nie podałaś innych wyników hemakryt , hemoglobina ,płytki , krwinki białe ,czerwone , dla mnie ob to dziadostwo , polecam zrobić crp ja jak coś robie to crp na 1 miejscu mój rekord crp chyba 12 lub 14 tak 14 ale wtedy dopadł wirus kaszlałem itd i meczył mmnie 2 miesiance ,były nadkarzenia czy to był krztusiec niewiem silny stan zapalny zatok co pogło sinukret ,ale uwaga sinukret drazni zołądek ,sumując zrób crp i podaj ile wynosi moje osttatnio 1,8 norma do 5
    • astrologiacompl Re: Ob podwyższone 19.09.25, 11:40
      Nie, nie powinnaś się martwić — wynik OB na poziomie 17 przy normie 15 to tylko nieznaczne odchylenie i sam w sobie zwykle nie ma większego znaczenia. OB to parametr bardzo niespecyficzny, który może się wahać np. przy drobnych infekcjach, zmęczeniu czy nawet w zależności od dnia.

astroenter.com/
      • sp9tcu Re: Ob podwyższone 20.09.25, 22:55
        To jest błąd Statystyczny każdy błąd w granicach 10% przy małych wskaźnikach jest normalny ja kiedyś miałem najwyższe moje OB to 22 ale według mojego laboratorium norma to 16 co zrobić iść w poniedziałek jak najszybciej do laboratorium zrobić sobie CRP i będzie wszystko wiadomo norma 5 niektórzy mówią 5,5 u mnie rekord życiowy 11

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka