GoĹÄ: kama Re: soflens 59 IP: *.zd.sachsen.de 12.03.08, 12:06 podciagam watek do gory. tez sie zastanawiam nad kupnem tych soczewek, dotychczas uzywalam soflens66 ale skoro je wycofali z rynku szukam czegos innego. prosze o opinie! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: c Re: soflens 59 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 21:14 Całkiem niezłe 2-tygodniowe soczewki, jednak lepiej się sprawdzają i taniej wychodzą purevision. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wojtek Re: soflens 59 IP: *.serv-net.pl 12.03.08, 21:28 Soczewki Soflens 59 sa miesieczne i wychodza znacznie taniej od Pure Vision. Co do jakosci, to generalnie nasi klienci nie narzekaja - na pewno sa lepsze od Soflens 38 / Optima FW. -- Sklep z soczewkami: www.larifari.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: c Do Experta:Re: soflens 59 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 17:11 Proszę experta o wyjaśnienie tej sprawy. Dlaczego w Polsce soczewki soflens59 są sprzedawane jako miesięczne?? Na stronie B&L jest napisane że są 2-tygodniowe. Osobiście spotkałem się ze stwierdzeniem że soczewki te należy wymieniać co 1-2 tygodnie. Dlatego pisze że purevision wychodzą taniej bo są na miesiąc. Na zagranicznych stronach nie spotkałem się żeby te soczewki były sprzedawane jako miesięczne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jarek Do Experta:Re: soflens 59 IP: *.magma-net.pl 09.11.08, 21:01 W stanach (a strona B&L jest amerykańska) większość soczewek jest dwutygodniowych. I tak nawet Optima FW (soflens 38), Air Optix i wiele innych, które są u nas miesięczne lub nawet kwartalne. Tylko J&J jak w USA zarejestrowali soczewki jako 2-tygodniowe to tak zostawili. Inni jak wiatr zawieje. Tylko jednodniowe są wszędzie takie same ;). Odpowiedz Link Zgłoś
wypowiedz.eksperta Re: soflens 59 13.03.08, 19:39 SOFLENS 59 Materiał - Hilafilcon B Uwodnienie- 59% H2O Promień krzywizny- 8,6 Średnica - 14,2 Tryb noszenia - wymiana miesięczna, noszenie dzienne Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jacek6111 Re: soflens 59 19.04.08, 15:11 Sam używam tych soczewek. Są bardzo ekonomiczne(na allegro 40 zł za 6 sztuk) Jednak z racji tego, że potrafię mieć je na oczach ponad 14 godzin dziennie zmieniam na Purevision, które są bardziej tlenoprzepuszczalne - pojawiły mi się wrastające naczynka. Odpowiedz Link Zgłoś
pieknaaga do eksperta!!!!!!!!!!!!!! z B&L 10.08.08, 22:25 dlaczego Soflens'y są produkowane tylko w dci 14,2 i bc 8,6 ??!!! Czy są "uniwersalne" ? Odpowiedz Link Zgłoś
arkadychemik Re: do eksperta!!!!!!!!!!!!!! z B&L 13.08.08, 13:50 nie polecam zaczynania noszenia tych soczewek bez konsultacji z okulistą, dla mnie były za ciasne i pojawiły się naczynka w rogówce. tak nawiasem mówiąc to promienie krzywizny np. ciby 8,6 nie równają się krzywiżnie bauscha 8,6. to okulista powinien pod biomikroskopem sprawdzic ruchomośc soczewek na oku. Odpowiedz Link Zgłoś
wypowiedz.eksperta Re: do eksperta!!!!!!!!!!!!!! z B&L 14.08.08, 17:26 Witam Soczewki Soflens 59 zostały zaprojektowane wg. technologi Unifit. Oznacza to, że soczewki dostępne są w jednym parametrze DIA oraz BC. Myślę ze nic sie nie zmieni. Niektóre soczewki będą dostępne tylko w pojedyńczych parametrach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś