Dodaj do ulubionych

Zespół Klinefeltera

IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 06.12.04, 11:47
Jak wiadomo jednym z najpowazniejszych objawów zespołu klinefeltera jest
bezpłodność. Szukam informacji na temat tego, czy istnieje jakas możliwośc
leczenia tego [bezpłodności] , jesli mutacja zostanie odkryta nie w wieku
dzieciecym, a ok 20tego roku zycia?
Czy istnieje możliwość, by mimo wielu innych objawów mutacji, chory nie był
bezpłodny?
Obserwuj wątek
    • Gość: załamana Re: Zespół Klinefeltera IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 06.12.04, 22:10
      nie znacie jakiegos lekarza który mógłby mi pomóc ????????? to ważne....:(
      • Gość: man Re: Zespół Klinefeltera IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 06.12.04, 22:17
        W Poznaniu Ewa Kucz ginekolog-seksuolog. A skąd jesteś?
    • Gość: Blixon Re: Zespół Klinefeltera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 22:19
      Najlepiej zgłoś się do jakiejś kliniki zjamującej się badaniami
      genetycznymi.Moze w interencie znajdziesz jakies adresy.Poszukaj na
      www.google.com
    • Gość: man Re: Zespół Klinefeltera IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 06.12.04, 22:20
      ale to jest chyba męska przypadłość?
      • Gość: załamka Re: Zespół Klinefeltera IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 06.12.04, 22:27
        jestem z południa
        tak, to typowo męska przypadłośc, ale obawiam sie ze bliski mi chłopak nie zdaje
        sobie sprawy z tego ze na to choruje... nie bardzo wiem jak Go na to
        naprowadzić..jak o tym powiedziec, zeby go nie urazic.......
        • Gość: man Re: Zespół Klinefeltera IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 06.12.04, 22:45
          Objawy: szeroka miednica, wąskie barki, długie kończyny, czasami ginekomastia.
          W czystek postaci są niepłodni, ale zdolni do erekcji przy małym libido.
          Lekarz? A daleko masz do wrocławia?
    • Gość: Klinefelter Re: Zespół Klinefeltera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 23:56
      Poczytaj wypowiedzi dla Helpu!Leczenia niestety nie ma.Zenek
      • Gość: gość Re: Zespół Klinefeltera IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.12.04, 02:30
        Z całą pewnością to nie jest choroba a genotyp.Aby mieć pewność,trzeba zrobić
        badanie najlepiej genetyczne.W przyszłości będzie mozliwość klonowania i
        sztucznego zapłodnienia,teraz adopcji.Poza tym są inne choroby,zaburzenia i
        tłuszczyk.
        • Gość: a jednak Re: Zespół Klinefeltera IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.12.04, 07:00
          Techniki wspomaganego rozrodu - umożliwiają na przykład zwiększenie i
          selekcjonowanie liczby plemników
        • Gość: kobieta Re: Zespół Klinefeltera IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 07.12.04, 07:26
          Gość portalu: gość napisał(a):

> Z całą pewnością to nie jest choroba a genotyp

Też mi się wydaje, że z tym się człowiek rodzi. Miałam koleżanke z zespołem
          Turmana ( odpowiednik żeński Kinefeltera)Z tego co wiem leczono ją hormonalnie.
          Nie miała pełnych objawów - jeden z chromosomów X podwinął się jej. Chyba
          wszystko zależy od genotypu danego człowieka.
          Tak nawiasem mówiąc - uważasz, że ta wiedza koniecznie jest mu potrzebna ??
          Wyleczyć się nie da a chłopak może się załamać.
          • Gość: fleurette Re: Zespół Klinefeltera IP: 81.219.* / *.grs.net.pl 07.12.04, 11:01
            turnera chyba.
          • Gość: oder Re: Zespół Klinefeltera IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 08.12.04, 00:25
            Gość portalu: kobieta napisał(a):

> Gość portalu: gość napisał(a):
            >
            > > Z całą pewnością to nie jest choroba a genotyp
            >
            > Też mi się wydaje, że z tym się człowiek rodzi. Miałam koleżanke z zespołem
            > Turmana ( odpowiednik żeński Kinefeltera)Z tego co wiem leczono ją hormonalnie.
            >
            > Nie miała pełnych objawów - jeden z chromosomów X podwinął się jej. Chyba
            > wszystko zależy od genotypu danego człowieka.
            > Tak nawiasem mówiąc - uważasz, że ta wiedza koniecznie jest mu potrzebna ??
            > Wyleczyć się nie da a chłopak może się załamać.
            Człowiek z tym genotypem jest taki w ciągu całego życia.Jeżeli są jakieś
            zaburzenia które można poprawić leczeniem,należy je leczyć.Problemy ustawienia
            się są bardzo trudne i czasem lepiej ich nie rozwijać.Niektóre informacje na ten
            temat są średniowieczne i prosiłbym osoby mogące coś powiedzieć na ten temat o
            kontakt na adres order@poczta.fm .Nie jestem bezpośrednio związany z tematem a
            adres służy zasadniczo do innych celów.
            • Gość: ppp Re: Zespół Klinefeltera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 00:41
              W sieci i w bibliotekach jest wystarczajaco duzo informacji. Ludzie nie idzcie
              na latwizne tylko troche poszukajcie.
              • Gość: gość Re: Zespół Klinefeltera IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 08.12.04, 01:47
                Ja chciałbym ostrzec,że na pewno ale niektóre informacje to wybryk.Czas leci
                choroby postępują,a ja czuję się łyso nawet po obcięciu paznokci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka