Gość: alis IP: *.chello.pl 23.12.04, 11:34 Witajcie, mama pytanie, czt ktoś stosował Skinoren żel? Ten bez recepty? Działa? Jakie mieliście wrażenia? Bardzo proszę o odpowiedź, bo chciałabym spróbować, a to jednak dość drogie.... Napiszcie proszę! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jaga Re: SKINOREN IP: *.chello.pl 23.12.04, 12:07 Działa po miesiącu pierwsze efekty tyle tylko że polskim odpowiednikiem jest Acne-derm identyczny skład a kosztuje około 20 zł ,także nie opłaca się przepłacać,preparat stosuje sie w niewielkiej ilości na zmiany trądzikowe usuwa też przebarwienia potrądzikowe z tym że wymaga to czasu ,najlepiej stosować na noc ,może pojawic się przejściowe pieczenie przy wrażliwej skórze,pozdrawiam [najczęściej to zanika po [paru dniach] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alis Re: SKINOREN IP: *.chello.pl 23.12.04, 12:58 o, nie wiedziałam! Bardzo dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: SKINOREN IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 23.12.04, 22:29 nie ma żadnego odpowiednijka Skinorenu w żelu. ma on stęż 15%, no i jest żelem, nie kremem. Odpowiedniki są do Skinorenu w kremie, który ma 20% (acne-derm, hascoderm) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alis Re: SKINOREN IP: *.chello.pl 23.12.04, 23:15 Tak, właśnie zakupiłam. Jest jak mówisz. Tzn. powiedziałam farmaceutce, że dowiedziałam się, że polskim odpowiednikiem Skinorenu jest Acne-derm, który poproszę. Ona była nawet zdziwiona, przeczytała skład i mówi: -Hm, faktycznie... A czy żel, czy krem...mnie chodziło o cos bez recepty, a Skinoren w żelu jest bez recepty, inaczej, niż Skinoren - krem. Czyżby gdzieś indziej było inaczej? Bardzo dziękuję za odpowiedzi, a w radosnym oczekiwaniu na efekty preparatu życzę Wesołych Świąt:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: SKINOREN IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 23.12.04, 23:25 obecnie, zarówno Skinoren żel jak i Skinoren żel mają status leków bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: SKINOREN IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 23.12.04, 23:26 tfu, skinoren krem jest bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: SKINOREN IP: *.chello.pl 24.12.04, 16:01 Krem jest lepszy po żelu może nastąpić zaostrzenie sytuacjii,krem po prostu lepiej działa,nie widziałam sensu żeby przepłacać za skinoren sjkoro Acne-derm też jest good.Mam nadzieje że nie masz do mnie żalu?Serdecznie pzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alis Re: SKINOREN IP: *.chello.pl 24.12.04, 17:31 Żartujesz??? Po pierwsze w dwóch okolicznych aptekach powiedzieli mi że krem skinoren jest ns receptę. Nie sprzedałyby i koniec. A po drugie: nie wiedziałam o polskim odpowiedniku. Bardzo Ci za te info dziękuję, w dodatku krem jest rzeczywiście dobry, po pierwszej aplijkacji widzę wyraźny efekt. Co to będzie po miesiącu?! Po trzecie: Merry Christmas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: SKINOREN IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 24.12.04, 23:10 to mają nieaktualne informacje lub nie chce sie im zajrzeć do książki. Acne-derm, który kupiłaś jeszcze ok.1,5 roku temu była na receptę. teraz jest bez recepty. Skinoren też BYŁ na receptę. teraz w każdej postacie jest bez recepty. Wesołych Świąt! Odpowiedz Link Zgłoś