Dodaj do ulubionych

OKROPNY zapach z ust - dlaczego???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 21:40
Trwa to od bardzo dawna (zaczęło się w wieku 14lat!), próbowałam wykryć co
może być przyczyną tego strasznego "smrodu" który nie mija nawet na chwilę.
Uprzyksza mi to okropnie życie, pełen dyskomfort! Zęby mam zdrowe,
zatoki "powietrzne", lekarz gastrolog też nic mi nie poradził - nic mnie nie
boli, żadnych objaów mogących wskazywać na wątrobę, czy żołądek. Co mogę
zrobić, jakie badania wykonać???
Obserwuj wątek
    • ninaspi Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? 27.12.04, 22:44
      A używasz nitki dentystycznej?
      Czasami resztki pokarmu pomiedzy zębami są przyczynął nieprzyjemniego zapachu.
    • jolaa23 Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? 03.01.05, 16:12
      O rany znalazłam bratnia duszę, ja mam ten sam problem i podobnie jak Ty zęby
      ok, gastroskopia itd ok a przyczyny nikt nie może znaleźć juz naprawdę nie wiem
      co robić bo głupio mi kiedy stoje blisko kogoś. Jeśli znalazłe/aś coś ciekawego
      na ten temat to daj znać dreaming2@wp.pl
      • Gość: dzidzia Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 17:42
        Mój lekarz rodzinny skierował mnie do gastrologa, to od niego dostałam
        skierowanie na endoskopie, monometrie i phmetrię - wyniki tych badań były OK.
        Co usłyszałam od gastrologa, że "zapachy mogą wychodzić górą i dołem", tyle on
        nic więcej zrobić nie może. Tak więc muszę szukać sama przyczyny.
        Sledząc inny wątek wyczytałam, że może to być przewlekłe zapalenie wątroby typu
        B - nie musi być objawów a śmierdzi z ust. Zamierzam zrobić oznaczony HBS,
        koszt ok. 20 zł - oczywiście z mojej kieszeni. Wątpię, żeby coś wyszło ale
        muszę coś z tym zrobić!
        Jeszcze przy innym wątku znalazłąm, że może być to powód zakażenia dolnych dróg
        oddechowych i należy wykonać bronchofibroskopię. Tych różnych badań są
        dziesiątki, a szanse na wykrycie prawdziwej przyczyny MARNE! :(((
        Przypuszczam, że po wykonaniu tych wszystkich badań nie będzie mnie stać nawet
        na gumy do żucia (które też w sumie nie pomagają).
        Pozdrawiam
        • jadwiga_r Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? 03.01.05, 17:56
          Nie stosuj gumy do żucia o smaku miętowym, jeżeli nieprzyjemny zapach z ust
          pochodzi z przewodu pokarmowego.
          • Gość: jaga Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 05:26
            Daj sobie zbadac migdalki, moga byc przyczyna
            • Gość: dzidzia Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 10:08
              A jakie badanie masz na myśli?
              Ja byłam - dokładnie dziś - u laryngologa z RTG zatok (na którym nie ma
              polipów, zatoki są powietrzne) i wynikiem wymazu z gardła (bo mam obłożony
              język) z którego nic nie wyrosło. Powiedziałam wprost że problem jest w
              śmierdzącym oddechu, jednak on całkowicie wykluczył możliwość
              przyczyn "laryngologicznych". Co do migdałków dowiedziałam się, że są małe i
              bez krypt.
              • Gość: jaga Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 03:30
                A nie zastanowil go ten oblozony jezyk? Moze to jest przyczyna?
                • Gość: dzidzia Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 10:19
                  Zwrócił uwagę na język, ale tylko po to żeby mi powiedzieć że "jego zdaniem to
                  może być od żołądka, wątroby, woreczka żółciowego, lub też przepuklina przewodu
                  pokarmowego" - generalnie on się przecież tym nie zajmuje!
      • Gość: MARIA Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? IP: *.retsat1.com.pl / *.retsat1.com.pl 28.01.05, 17:02
        Dobrze że w końcu się o tym mówi głośno. Do tej pory był to wstydliwy temat.
        Pierwsza rzecz podstawowa. Trzeba koniecznie znaleźć bardzo dobrego lekarza
        internistę (oczywiście prywatnie jeżeli ci, u ktorych byłaś zawiedli. Zrób
        wywiad wśród znajomych.
        Męczyłam się z tym problemem w osamotnieniu aż w końcu trafiłam na takiego
        lekarza, który bez zbędnego wydawania pieniędzy na drogie badania przepisał mi
        tabletki /kosztowały 1,80 zł/ Trafił bez pudła. Po dwóch dniach brania leku nie
        było ani nalotu ani zapachu. Jeżeli bedziesz chciała znać szczegóły to daj
        znać. gg 1556081
        Podstawa to zlaleźć dobrego internistę. życzę szczęścia
        • Gość: beti Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 17:17
          Nie stety nie chodzi mi dobrze gg czy możesz wysłać na email?jaka jest nazwa
          tych tabletek ja mam też ten problem byłam już trzy razy u internisty ale ten
          myślał,że to jakieś zapal.gardła i przepisywał antyb, nie robiąc wymazu.Muszę
          się udać prywatnie tylko trochę z kasą cieżko teraz jedyne co jescze ostatnio
          wykrył to cyste na migdale ale ja nie wiem co to jest ta cysta .
          • Gość: beti Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 17:18
            zapomniałam Ci podac mój namiar.beata1048@wp.pl.
        • jolaa23 Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? 31.01.05, 16:42
          Proszę bardzo o przesłanie nazwy tego leku który tak pomaga
          • Gość: MARIA Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? IP: *.retsat1.com.pl / *.retsat1.com.pl 31.01.05, 18:08
            Napisz choć trochę o swoich dolegliwościach bo ten lek, o którym mowa
            stosuje się przy dolegliwościach górnego odcinka jelita cienkiego.
            Kiedy jest podejrzenie np. zarzucania treści żołądka itp.
            czekam jeżeli chcesz to napisz a-maila moja poczta alfa54@poczta.onet.pl
            • Gość: dzidzia Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 18:22
              Marysiu, ja też pozwole sobie napisać do Ciebie na maila - nie mam GG.
              • Gość: MARIA Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? IP: *.retsat1.com.pl / *.retsat1.com.pl 31.01.05, 18:28
                Bardzo proszę.
                Nie jestem lekarzem, nie chcę na forum podawać nazw leków żeby komuś nie
                zaszkodzić.
    • poziomka8 Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? 05.01.05, 06:45
      a może masz na którymś z zębów siedzącą sobie cichutko nieszczelną koronkę?
      resztki pokarmu (szczególnie rozkładające się białko) powodują taki
      właśnie "zapach"...nawet jeśli pozostałe zęby są zdrowe a Ty myjesz je
      prawidłowo.
      • Gość: dzidzia Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 10:12
        Nie mam koronek, ale co do zębów dentyści zawsze chwalili że są "ładne". Myślę,
        że gdyby było to od zębów to przez ten okres 10 lat któryś dentysta by to
        wykrył!
    • jacek1956 [...] 05.01.05, 11:12
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Piotr Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? IP: 212.75.114.* 05.01.05, 12:48
        Cuchnący zapach z ust jest wynikiem kwasicy metabolicznej organizmu .
        Białka ,tłuszcze i węglowodany są żle trawione ,bo w wyniku złego odżywiania w
        jelitach robi się bagno, wątroba ulega przeciążeniu , trzustka słabnie i pokarm
        jest żle przyswajany a w konsekwencji rozwija się patogenna flora
        jelitowa ,która powoduje gnicie pokarmu w jelicie cienkim.Trzeba oddzielnie
        spożywać białka i węglowodany.Zapomnij o chlebie , sztucznej żywności i
        słodyczach, więcej warzyw.Dobry do posprzątania tego brudu powinien być orkisz.
        • Gość: dzidzia Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 10:20
          A co to ten "orkisz"???
          • pia.ed Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? 06.01.05, 11:07
            Wlasnie, co to ten ORKISZ?
            Zdziwilo mnie to co ktos napisal, ze w jelitach
            gromadzi sie 6-12 kg kalu!
            Czy to mozliwe???
            • Gość: zyrafa46 Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.05, 00:13
              Nie kał lecz kamienie kałowe. Rzeczywiście może ich podobno być nawert
              kilkanaście kilogramów. Chyba się domyślam skąd ten zapach. ZŁA DIETA!!!!!Jeśli
              wieczorem zjem dużo słodyczy a jeszcze złakomię się na jakieś białko to rano...
              :((( Obłożony język To najpropodobniej grzybica (ona jest nie tylko na jezyku!!)
              Zapach też jest. Nie twierdzę, że piękny. Oj, nie!!!
              To racja z tymi warzywami i niełączeniem białka i węglowodanów. Orkisz to jest
              dziką odmianą przenicy. Nie zawiera glutenu. Warto go/ją jeść. Warto też jeść
              zgodnie z grupą krwi, tylko trudne. Trudno też czasem poskromić łakomstwo:((((
              Pozdrawiam. Liczę, że 10 lat to wystarczy. I to jest moje życzenie na Nowy
              Rok ;)))
              • Gość: x Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 00:53
                temat wałkowany na okrągło - poczytaj

a jak masz problemy to staraj się je usunąc i poskrom chciwość.
                po pierwsze sprobuj ograniczyć węglowodany jeśli to gzybica,( energie możesz
                czerpać z tłuszczów)
                po drugie unikaj białek długo zalegających w przewodzie pokarmowym
                (ciężkostrawnych) szczególnie przed nocą.
                podstawą żywienia muszą być biłka najlepiej przyswajalne najwartościowsze
                (żółtka jaj )
                ps. kto szuka ten znajdzie
                • Gość: dzidzia Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 10:16
                  Wydaje mi się, że już pisałam wymaz i z języka i z gardła był - wynik flora
                  fizjologiczna!!! - czyli grzybicy na 100% nie ma.
                  Bardzo chciałabym znalezć przyczynę, bo "ciężko" się z TYM żyje, ale nie mam
                  punktu zaczepienia, już sama nie wiem co sobie zbadać?
                  W 1999 miałam robione USG brzucha, tam też nic nie wykryto. Wąrtoba, trzustka
                  bez zmian, woreczek żółciowy bez kamieni. Czy to oznacza, że nie warto dalej
                  robić badania np. wątroby itd.???
                  Za życzenia i opinie DZIĘKUJĘ. POZDRAWIAM
              • pia.ed CO TO SA KAMIENIE KALOWE ??? 07.01.05, 11:59
                Stale nowe nazwy!
                A czy te kamienia kalowe da sie w jakis sposob rozbic, przeplukac, usunac
                ZANIM rozpocznie sie diete, czy nazwijmy to "zmieni sposob zywienia"?
                • ttaz Re: CO TO SA KAMIENIE KALOWE ??? 28.01.05, 17:45
                  kamienie kalowe to kawalki gowna poprzylepiane w jelitach. Swieze wychodzi a te
                  zlogi sie tam posklejaly i siedza, bardzo typowe dla Polakow i Polek. Pozbyc
                  sie tego bardzo latwo: zrob sobie lewatywe i obserwoj jak sie te gowna
                  odklejaja od jelit.

Nastepnie zmien diete zeby sie nie tworzyly.

PS to ze jestes za granica niewiele znaczy bo mozesz miec nawyki z Zambrowa.
    • Gość: zyrafa46 Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.05, 01:33
      Łakomstwo nie jest powodem do chluby, jednak nie jest chciwością. Reszta mi się
      podoba. Żółtko od jajka jest zdrowe, ale na surowo(bez cukru!!!!!!!!, nie kogel
      mogelll:((((, niestety ), wtedy nie jest groźne ze względu na cholesterol.
      Pozdrawiam, łącznie z przedmówcą :)
      • pia.ed KAMIENIE KALOWE Co to jest???? 07.01.05, 12:00
        Czy mozna je w jakis sposob ROZBIC?
        • Gość: Halina Re: KAMIENIE KALOWE Co to jest???? IP: *.ip-pluggen.com 08.01.05, 02:49
          Czy ktos wytlumaczy co to sa te "kamienie kalowe", skad mozna wiedziec ze je
          sie ma, i jak mozna sie ich pozbyc?
          • Gość: Robi Re: KAMIENIE KALOWE Co to jest???? IP: *.dip.t-dialin.net 08.01.05, 21:42
            poczytaj ksiazki Tombaka on pisze o tym w bardzo przystepny sposob
            • pia.ed Re: KAMIENIE KALOWE Co to jest???? 09.01.05, 00:14
              Dziekuje, ksiazek Tombaka nie mam, ale moge pozyczyc od kolezanki.
              Mam ksiazke dr Kwasniewskiego, moze tam znajde?
              • ttaz Pia.ed, a tu masz wiecej o tych przyklejonych 28.01.05, 17:54
                gownach: tinyurl.com/4nprm

jedyny link na ten temat i do tego zcachowany..

Czyli jak mowilem, odkrecic sitko od prysznica i wlozyc sobie ostroznie waz do
                dupy a potem hop szybko na sracz. Obys zdazyla. Jak potrzebujesz opisu to
                powiedz. Techika ta jest stosowana przez pederastow przed stosunkiem zeby nie
                zaskoczyc swego ukochanego, jest stosowana przez prostytutki (wiadomo, duma
                zawodowa) i przez amatorki seksu w pupke ktorych sie tu kreci co niemaira, co
                druga to wrzeszczy w amoku ze to fajne (panowie, trudna rada, trzeba sie
                zachowac po mesku do towara, hehehe). Sa tez rozne grupy zbokow ktore robia
                sobie lewatywe razem, nwazajem i w towarzystwie bo to jest dla nich przyjemne
                no i teraz wiemy ze i pozyteczne.
              • jogger Re: Hydrocolon 31.01.05, 18:13
                pia.ed napisała:

> Dziekuje, ksiazek Tombaka nie mam, ale moge pozyczyc od kolezanki.
                > Mam ksiazke dr Kwasniewskiego, moze tam znajde?
                Hydrocolon to zabieg usuwania kamieni kałowych, gdzie - znajdzesz na guglach.
                Kamienie schodzą też od kuracji olejowej - wieczorem przed wolnym dniem :-)
                wypijasz 1/2 szklanki oleju (dowolnego, może być oliwa). Jeśli zejdzie dużo
                kamieni, po tygodniu powtarzasz z 3/4 szklanki, ew. po następnym całą szklankę.
                Taki grubszy gość stracił po tym 12kg :-) to kuracja pewnego
                bioenergoterapeuty, podobna do Tombakowego czyszczenia wątroby.
    • Gość: kolesiowa Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.05, 00:13
      A czyściłaś kiedyś tzw "torebki" istniejące przy zębach?
      U niektórych osób torebki są duże (może mówi się głębokie - ja nie jestem
      dentystą) i tam dostają się resztki jedzenia i naturalną koleją rzeczy - gniją.
      W żaden sposób sama ich nie wyczyścisz, zrobić to może hogienistka dentystyczna
      lub sam dentysta. Takie czyszczenie łącznie z profesjonalnym myciem zębów trwa
      ok. 1 godziny. Niestety, gabinetów, które tym by się zajmowały jest chyba
      niewiele. Ja znam tylko jeden. Czyszczenie "torebek" w moim przypadku
      zahamowało postęp paradontozy i zlikwidowało niemiły zapach. Może spróbujesz?
    • Gość: zyrafa46 Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.01.05, 12:02
      Jak poznać, że się ma takie torebki? Czy mogą być bez zapachu? Moje zęby są
      zdecydowanie za dużo wysunięte z dziąseł. Zadnych kieszonek nie widzę. Może źle
      patrzę.
      • pia.ed Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? 09.01.05, 18:05
        Czy te "torebki" to po prostu miejsce pod podniesionymi dziaslami?
        Inaczej nazywa sie je "kieszonkami".
        Tam sie zbiera kamien, na ktorym rozwijaja sie bakterie powodujace krwawienie
        i bol dziasel.
        Dawno temu czytalam, ze po takim wyczyszczeniu chirurg-stomatolog potrafi
        obnizyc dziasla na zeby i przyszyc je na wlasciwym miejscu!
      • Gość: kolesiowa Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.05, 23:29
        To chyba rzeczywiście są kieszonki, a nie torebki, ale w moim mniemaniu, to to
        samo. Otóż stan Twoich kieszonek tylko określi dentysta i nie zobaczysz ich
        patrząc w lustro. Znajdują się między dziąsłem, a zębem.
        A tak w ogóle, czy na tym forum, do kurki wodnej, nie ma jakiegoś dentysty!!!!!
    • Gość: Alfred Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:08
      Znam ten bol. Nasila sie szczegolnie wtedy, gdy jestem glodny> W momencie gdy
      cos zjem, zapach lagodnieje, ale przy pustym zoladku to jest strasznie. Podobno
      to jakies zastawki zoladkowe nie trzymaja dobrze i zapach przedostaje sie do
      jamy ustnej.
    • Gość: doctore Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 02:27
      Spróbuj sobie kupić w aptece cynk organiczny w tabletkach i szczotkę do mycia
      języka
      • Gość: niro Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 16:26
        W moim przypadku powodem nieprzyjemnego zapachu z ust byly lambrie.
        Radzilbym zatem zrobic badanie kalu na obecnosc tych pasozytow - koszt ok 30 zl.
        Pozbylem sie ich po tygodniu ,no i zapachu.
        • Gość: Olga Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 11:48
          A skad Ty jestes Dzidziu, zeby Ci znależć dobrego lekarz rodzinnego. A swoja
          droga podoba mi sie pomysl z dieta, jelitami i Tombakiem /on przyjmuje gdzies
          pod Łodzia, uratował Krawczyka/ i z myciem jezyka, teraz pojawiły sie
          szczoteczki do tego celu.Napisz cos o swojej diecie.
          • Gość: misiek można to potraktować laserem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 12:15
            Niedawno w TV był program o cuchnącym oddechu. Przyczyny tego zjawiska są
            różne, tak jak różni są ludzie. Jednym z nich jest to "coś" na języku tzw.
            kożuch. Można szorować język szczoteczką to już pomaga ale nie leczy. Napewno
            łagodzi objawy, wiem z doświadczenia. Ale, W USA pewein dr. wymyślił sposób na
            trwałe usunięcie "kożucha". Jest nim specjalny promień lasera, który wypala na
            trwałe kożuszek śmierdziuszek. Niestety nie jest to jeszcze metoda stosowana na
            większą skalę. Dlatego my w PL jeszcze trochę będziemy musieli poczekać. Życzę
            powodzenia w szorowaniu - wystarczy szczoteczka do zębów.
          • Gość: dzidzia Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 19:26
            Tą sztoteczkę mam, ale niewielwe ona pomaga, żeby nie napisać wcale. Jeśli
            chodzi o dietę: 0 fast foodów, domowe obiadki, generalne dobre jedzonko.
            Wydaje mi się, że diaeta w żaden sposób nie wpływa na dokuczliwość mojego
            PROBLEMU.
            Kiedyś odchudzałam się, i nie jedząc lub ograniczając jedzenie ani zapach, ani
            nalot na języku nie zniknęły, podobnie jak zmiana diety w przypadku np.
            wyjazdów.
            DZIĘKUJĘ za zainteresowanie i POZDRAWIAM
            • a000000 Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? 31.01.05, 19:46

????????????

www.emedica.pl/szczeg_choroby.php3?nr=128&typ=1
              • Gość: Ola Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 21:05
                Może to Halitosis-możesz poczytać tutaj www.halitosis.republika.pl
    • Gość: dzidzia Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 16:35
      Czy znalazł już ktoś sposób na ten uciążliwy PROBLEM???
    • Gość: xxx Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 16:49
      Podobno powodem przykrego zapachu z ust może być nawet stres.
    • dorota1005 Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? 17.03.05, 23:40
      Ja tez mam ten problem, od kilku lat, ale dopiero teraz znalazlam sie u lekarza.
      Własciwie nic mnie nie boli, tylko ten zapach... Lekarz rodzinny przepisał mi
      Ranigast, Omar i Maaloks. Dzisiaj wykupiłam, czytam ulotki i nie wiem czy to mam
      zarzywać. Głównie chodzi o Omar, jest napisane że.. A, nie napisałam że lekarz
      stwierdził ze to może refluks, jak nie pomogą te leki brane przez miesiąc to
      skieruje mnie do gastrologa. No i czytam ze ten łykanie Omaru nie jest wskazane
      w przypadku łagodnych dolegliwosci żoładkowo-jelitowych. A ja mam go brac po 1
      tabletce dziennie przez miesiąc, czy to dobrze? Nie ma jeszcze diagnozy a propos
      mnie a już mam to łykać? Zastanawiam sie czy nie isc do innego lekarza.
      Poradzcie!!!
      • Gość: dzidzia Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 09:30
        Tak właśnie jest przepisują leki na chybił trafił, albo pomoże albo nie!
        Ja jak trafiłam do gastrologa to stwierdził też, że może to być refluks,
        przepisał controloc20 (który nic nie pomógł), i wyzaczył termin endoskopi
        (która nic nie wykazała!). Zawsze zanim zrobią badanie dostajesz jakieś leki,
        spróbój może pomogą, jak się zle poczujesz odstaw.
        • dorota1005 Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? 18.03.05, 09:43
          Dziekuje za wsparcie!!!!
          • Gość: dzidzia Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 10:57
            Jeśli któryś z tych leków Ci pomoże to napisz, "przetestuje" go na sobie;)
            Pozdrawiam
            • Gość: zyrafa46 Do Dzidzi -pytanie. Niestety - nie rada :((( IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.05, 12:03
              Prześledziłam wszystkie posty w wątku. Mam pytanie do Dzidzi: Czy nie dogadałaś
              się z Marią co do tych pigułek za 1.80 zł, których nazwy nie chciała (pewnie
              słusznie - bo to pewnie jakaś "chemia") podać? Bardzo mnie to zainteresowało.
              Napisz, proszę, czy próbowałaś dociec o co chodzi, a nawet stosować. Dziękuję,
              pozdrawiam serdecznie, Żyrafa.
              • Gość: dzidzia Re: Do Dzidzi -pytanie. Niestety - nie rada :((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 13:21
                Ten lek jest dostępny jedynie na receptę, a lekarz rodzinny ze względu na
                paskudne skutki uboczne nie chciał mi go przepisać. Zaproponował coś innego za
                30pln, co wogółe nie pomogło wręcz nasiliło pewne objawy.
                A co do nazwy tych tabletek to myślę, że nie jest to jakaś wielka tajemnica
                skoro o kuracji i tak decyduje lekarz.
                Teraz mam znowu skierowanie do gastrologa, może trafię na dobrego lekarza który
                poważnie potraktuje problem.
                Pozdrawiam
    • Gość: asiawi Re: OKROPNY zapach z ust - dlaczego??? IP: *.tczew.net.pl 18.03.05, 13:24
      ssij cynk organiczny-pomaga!!!
    • asska777 Re: okropnyzapach z ust - dlaczego??? 16.12.13, 19:48
      a czy oprócz nieprzyjemnego zapachu miałaś jeszcze jakieś inne objawy? czy od ostatniego postu coś się zmieniło? mam nadzieję, że udało Ci się uporać z tym problemem. sama też od pewnego czasu się z nim męczę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka